Vraag & Antwoord

Games

Spore

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ok spore is al een tijde uit…

  leuke game, eigenlijk een serie minigames waarna de game een RTS wordt. Je verdient dan geld met handelen maar het doel is koloniseren, steden bouwen, veroveren, onderhandelen en… de grox (grob) zoeken.

  Reviews geven vaak een verkeerd beeld en komen met beperkingen die er niet zijn.

  Zit nu zelf in dat laatste stadium en heb ze zojuist gevonden. Ik ben aan de 1 na laatste titel bezig: het hoogste wezen (laatste is de almachtige). Dus mijn spaceship is redelijk gepimped. Heb alleen niet de beste motor en nog niet de planeetverwoester.

  Iemand al wat verder met de grox? Als je snel bent kun je missies met ze doen en dan worden ze ipv rood , donker geel. Mijn 1e poging was echter vernietig een planeet. Dat kan ik nog niet helaas. Ben opnieuw begonnen want was ook de weg kwijt (spel onthoud slechts x aantal stappen dus dan ben je echt de… als je niet oplet).


  Het volgende bericht heb ik bij tweakers gepost: (de enige verplichte leesvoer post:P).
  [quote:d9a9f59312]Staan erg veel fouten in de review…

  Het is helemaal niet zo moeilijk om vrede met andere stammen te sluiten. Als ze vijandig zijn dropje op hun voedsel plek en breng je er een gift heen. Daarna zijn ze vrijwel altijd meteen neutraal. Bij het idols gedeelte van het spel is het zaak je hele stam mee te laten komen (in het begin 3 later tot wel 12 mannetjes). Je rust gewoon 3 mannetjes met een didgeredoo uit 3 met een blokfluit en 3 met de samba dingen en klaar is kees. Waar de AI ook mee komt binnen 10 seconde overwin je.

  2e fout is dat de voertuigen bij het stedendeel verkocht kunnen worden (delete knop). Om op de andere eilanden te komen moet je (als militair) een stad innemen van een volkje dat wel schepen dan wel vliegtuigen heeft. Vervolgens kun jij ze dan namelijk ook bouwen.

  3e fout is dat de ruimtefase helemaal niet op handel is gericht… handel is de manier om aan resources te komen dit is een kwestie van 1x per 30 minuten even naar een bevriende buur vliegen en daar een lading "zooi" dumpen. Vervolgens strijk je weer een berg geld op (kan oplopen tot 99x 16 000) en hiervan kun je kolonies, terraforming en betere wapens betalen.
  Vooral dat laatste is belangrijk aangezien de missies je zullen dwingen minstens 1 ander ras aan te vallen en er ook regelmatig afpersende volkjes zijn.
  De ruimte fase gaat vooral over verkennen (planeten, stelsel, welke soorten dieren+planten leven er op deze planeten) koloniseren overwinnen en het zoeken naar plekken waar de wapens en terraforming items goedkoop aangeschaft kunnen worden. Dit net zo lang tot het midden vh universum is bereikt.[/quote:d9a9f59312]
 • [quote:8c0d01f34e]…
  Er zijn 3 paden overigens
  economisch (herbivoor)
  religieus (omnivoor)
  oorlog (carnivoor/krijger)

  Ik heb nu de onderste in easy gedaan. Stadsnivea was op easy echt TE makkelijk. Binnen 10 minute speel je dat uit. Je bouwt 10 tanks en pakt zo de ene naar de andere stad.[/quote:8c0d01f34e]
  tja … eindelijk eens een spel dat op 'easy' ook echt 'easy' is dus ;)
 • Space is een stuk moeilijker en daarbij word ook slecht uitgelegd wat je moet doen. Maar SDK weet daar vast wat meer over te vertellen :wink:
 • Het spel is soms lastig omdat de omgeving doorgaat en jij je nog afvraagt hoe je iets moet doen. Blij dat ik op easy ben begonnen anders was ik waarschijnlijk al gestopt:P. De uitleg had wel wat beter gemogen. Soms is er een tutorial maar deze leggen niet de goede dingen uit helaas. Zo brengen ze niet over dat tijdens het nadoen van een ander soort dit beter gaat met bondgenoten erbij. Toch vrij essentieel omdat het anders steeds 1 vs 3 is wat dus niet lukt.
 • Veel aangepast btw aan het spel tov de preview presentatie… zwemmen in 3d als waterdier is verdwenen, interface is verniewd (onhandiger) zonnestelsel niveau is veranderd, bloed effecten zijn verwijderd, je kan helemaal niet met lijken slepen zoals werd gedemonstreerd.
 • Ach … het is EA.
  Ik verwacht zeker nog een 'zwem'- en 'vliegbeesten'-uitbreiding als dit succesvol genoeg is.
  Of wellicht nog een schijfje met tig extra beesten en/of dingetjes om te gebruiken bij het bouwen ervan.

  bloed en lijken zal wel verwijderd zijn om de PEGI-rating te behouden.
  (best vreemd voor een spel waar je complete volkeren kunt uitmoorden en planeten kunt vernietigen … )
 • toch valt het weer net zo af als de sims serie
  het begint leuk maar de stapppen zijn te kort behalve de space fase
  deze begint uit eindelijk te langdradig te worden
  leuk bedacht maar toch jammer
 • Je kan al vliegende dieren maken hoor. Vleugels eraan en op spatie rammen.
 • [quote:033947d9e0="sdk"]Je kan al vliegende dieren maken hoor. Vleugels eraan en op spatie rammen.[/quote:033947d9e0]

  dit is juist maar niet te hard rammen dan gaat je spatie er aan :P
  daarnaast je zwemt ook al in de cel fase

  ow en is er al iemand in het midden van het hele heelal geweest
  ik kan daar namelijk steeds net niet komen
  ook met de beste gear niet
 • je kan 3 dingen doen

  1) als je ze voor het eerst ziet vrede sluiten met ze door opdrachten uit te voeren
  2) stockpilen op die repair packs etc
  3) elke planeet verslaan
 • ja maar er is ook iets in het midden dat ze verbergen een of andere quest
  dat moet je zoeken maar daar kom je dus totaal niet :S
  en door worm holes kun je er niet komen
 • Met beetje geluk ben je in 2 worm holes een heel eind. Daarna gewoon richting het midden vliegen… dan kom je de Grox tegen…
 • ik zal het proberen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.