Vraag & Antwoord

Games

Spelen zonder cd

Anoniem
gerben
4 antwoorden
  • hoe kan ik er voor zorgen dat ik voor het spelen van een spel niet meer telkens de desbetreffende cd in de lader moet duwen? maw, dubbel klikken en spelen dus. thx
  • Van een CD of DVD kun je een kopie maken naar een bestand. Dat heet een ISO maken, bijvoorbeeld met CLONE CD, ISO buster of Magic ISO. Via een virtueel CD emulatie programma zoals deamontools je CD's mounten vanaf een harde schijf. De meeste games denken dan dat de CD erin zit terwijl het een emulatie is. Gaat ook nog sneller en zonder lawaai.

    Nu komt het probleem, de meeste makers van games willen dat niet hebben en hebben de cd's beveiligd tegen kopiëren. Het is in Nederland legaal om een kopie te maken van je eigen spullen maar je mag niet de kopieerbeveiliging omzeilen.
  • dit blijft nog steeds een hele handeling om uit te voeren vooraleer je aan het spelen bent. Kan het niet gemakkelijker door een bepaald bestandje toe te voegen tot de installatie map… zo een beetje als een gekopieerd game :oops: dit is ook maar gewoon klikken en spelen. Begrijp me niet verkeerd, niet dat ik hier enige ervaring mee heb, anders zou ik deze vraag niet stellen he. Thx
  • Deze vraag zal voor dit forum ongewenste antwoorden met zich mee kunnen brengen zoals de bekende NO-CD "patches" die tegen de gebruiksrechten van spellen in kunnen gaan (onder andere).

    Sommige makers hebben patches om zonder cd te spelen maar dat zijn er zeer weinig, raadpleeg bv hun website eens.

    We bevinden ons dus in een schemerzone, antwoorden zie ik gaarne niet het duistere gebied in gaan…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.