Vraag & Antwoord

Games

MMORPG Op Een DVD/CD Zetten?

Anoniem
Teieria
7 antwoorden
 • Hallo,

  [i:8fcc1e1822]Ik speel graag mmorpgs, maar met veel games ben ik er na 3 weken wel zat van. Dan verwijder ik hem, en dan zet ik er nieuwe op mijn pc. Maar naar een paar maanden wil ik hem weer spelen en moet ik hem weer helemaal opnieuw instaleren.[/i:8fcc1e1822]

  [b:8fcc1e1822]Is het daarom mogelijk om de game op een CD/DVD te zetten en hem vanaf de CD/DVD te spelen?
  [/b:8fcc1e1822]

  [i:8fcc1e1822]Een voorbeeld van games die ik op een CD/DVD wil zetten zijn:
  - Rose Online
  - Flyff[/i:8fcc1e1822]

  Alvast bedankt!

  Bart
 • Dat is volgens mij lastig te zeggen.
  Als ik je goed begrijp speel je (semi-)gratis MMORPG's, die je kunt downloaden. Het kan goed mogelijk zijn dat erbij zo'n download en installatie alleen bestanden op op je pc worden gezet, waarmee je het spel kunt spelen. Maar soms worden er ook wijzigingen in je windows-register gemaakt bijv. Ik heb zelf geen ervaring met die gratis MMO's, dus ik weet niet of het zal werken. Maar je kunt het altijd proberen denk ik…
 • Spellen zijn vaak vrij onafhankelijk van windows. Alle bestanden worden dan in de map van het spel gezet. Als je deze map met alles daarin kopiëert (en/of comprimeert), is het dan eenvoudig terug te zetten. Let wel op de savegames, deze worden ook wel onder je windows account in documents en settings bewaard.
 • Hallo,
  Bedankt voor jullie reactie. :D
  Ik zal het eff op een dvd zetten kijken of het wil.
  Bart
 • Het kan heel goed!

  Gewoon de game normaal installeren, dan kopier je de gamemap naar een ander medium, externe HD of dus DVD. Vervolgens DELETE je de oude map. Wil je spelen dan zet je de map van de USB schijf/DVD weer terug en voila.

  Let op uninstallen moet je dan NIET doen.

  Deed dit zelf vrij vaak bij mn oude pc.
 • ROSE Online is een aangepaste versie van het spel Ragnarok Online van Gravity. Ragnarok Online is gemaakt om makkelijk te kopieren zonder dat er eigenlijk een installatie nodig is. je van RO ook spelen rechtstreeks van cd of dvd. Aangezien bij ROSE Online alleen de graphics wat zijn verandert ga ik er van uit dat ROSE Online net zo makkelijk te kopieren is.

  nb. het grappige is, is dat de server opbouw van Ragnarok Online in de jaren 90 de basis is geweest voor veel andere MMORPG's, zoals bijvoorbeeld ook het bekende World of Warcraft waarbij de maker Blizzard Gravity heeft ingehuurd voor het ontwerpen van het systeem achter de World of Warcraft servers.

  Flyff, Fly for Fun is volgens mij ook te kopieren en is de installatie niet nodig. Al zal je dan denk ik wel merken dat de instellingen wel verloren gaan, maar het spel werkt na het eerste keer opstarten verder prima.
 • Voor het doel van de TS, een reeds geinstalleerde game "tijdelijk" van de pc verwijderen volstaat het om welke game dan ook op dvd te branden en later terug te plaatsen. Engine heeft daar verder geen invloed op.
  Spelen op basis van bijvoorbeeld dvd op een andere pc is een ander verhaal, daar ging het echter niet om.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.