Vraag & Antwoord

Games

PC crasht bij het spelen van games!?

Anoniem
J1982NLD
10 antwoorden
 • Ik heb een groot probleem.

  Sinds een tijdje kan ik geen games meer spelen want me PC crasht altijd na gemiddeld 10-20 minuten. Ik heb geen idee hoe dit ooit heeft kunnen
  gebeuren ik heb een gamePC aangeschaft in Mei dus hij zou het allemaal zonder problemen moeten aankunnen.

  Ik heb een Acer Aspire M5640
  Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
  3.00 GB RAM
  NVIDIA GeForce 8800 GT Total available graphics memory 1791 MB
  Physix card

  Ik heb mijn pc opnieuw geinstalleerd (al 2 keer) alle drivers, updates etcetera geinstalleerd. Maar alle games crashen na 10-20 minuten.
  Tijdens het spelen word het scherm in eens zwart, dan gaat me monitor in standby en me PC staat wel aan. Het geluid gaat haperend verder en ik kan
  pas weer wat doen als ik de PowerButton van de PC ingedrukt hou en weer opnieuw start. Ik heb programmas gebruikt om de temperaturen de checken
  maar die temperaturen komen nooit boven de 52-55 graden.
  Dus dat is volgens mij ook niet het probleem

  PC deed het uiteraard perfect toen hij net was aangeschaft en er is ook niks uit de pc gehaald of toegevoegd dus het is voor mij een raadsel.


  Weet iemand hier een oplossing voor dan ben ik bij voorbaat al ZEER DANKBAAR

  Michael Piso Cortes
 • 52-55 graden klinkt mij wel heel erg laag in de oren voor een 8800GT. Dat zijn misschien idle temps. Ik had een vergelijkbaar probleem, bij mij werd het veroorzaakt doordat de BIOS mijn processor niet helemaal goed ondersteunde. Maar dat systeem had ik zelf in elkaar gezet, en ik denk dat Acer niet zo'n fout maakt.

  Op zich kan de temp van de 8800GT heel hoog worden (>100C) zonder dat hij crashed, dat geld alleen niet voor de rest van je systeem. Heb je je kast al eens open gemaakt om te kijken hoe het met het stof gehalte zit? Iets anders om uit te proberen: fan van je 8800GT sneller zetten met rivatuner (link), dan kan je een te hoge temp uitsluiten.

  Daarnaast staat deze draad niet echt onder het juiste topic, "anders (hardware)" of "Moederborden, proce…" lijkt me meer geschikt. (maar nu niet daar een nieuw topic gaan zitten aanmaken, je kunt een admin vragen om het te verplaatsen)
 • Warmte kun je makkelijk nagaan, door de kast open te zetten, liefst met een tafelventilator ervoor. Is er dan verschil, dan is het een warmteprobleem, en zul je wat aan de koeling moeten doen. Verdere mogelijke verdachten zijn geheugen, harddisk en voeding.
 • Wat gerben voorsteld is idd snelste oplossing om erachter te komen of het een temp probleem is.

  Twee goede stress test programma's zijn Furmark, voor het maximaal belasten van je video kaart, en prime95 (uitleg), voor het belasten van je CPU, RAM en/of chipset. Een HD test kan je meestal bij je fabrikant vinden.
 • Oke bedankt voor de reacties ik ga wel ff die programmas gebruiken.  @Drewster: Wist ook niet waar ik dit precies moest zetten en het gebeurt ook alleen met games dus ik dacht zet het bij Games.
  Stof had ik wel allemaal weggehaald zat ook wel aardig wat stof in maar dat hielp dus ook niet.

  @Gerben: Heb ook de kast idd opengezet met een ventilator ernaast en geen verschil. Dacht eerst dat mijn videokaart te heet
  werd maar daar begon ik dus steeds meer aan te twijfelen.
  EDIT: Oke ik ben dus begonnen met FurMark en me PC crashte weer. Op dezelfde manier als bij de games. Betekent dit dat mijn videokaart kapot is???
 • Test je geheugen eens met memtest. http://www.memtest.org/
  Zit er een beetje fatsoenlijke voeding in je pc?
 • Ik kreeg een pass bij de MemTest

  Intel Core 2 2400MHz
  L1 Cache:64K 39344MB/s
  L2 Cache:4096K 16783MB/s
  Memory :3071M 2343MB/s

  Wall Time Cached RsvdMem MemMap Cache ECC Test Pass Errors
  45:12 3071 472 E820-Std on off Std 1 0  Voeding is: FSP Group Inc model:FSP400-50THA(1PF)

  AC Input: 220-240V
  DC Output: 400W

  en die zat gewoon bij de PC
 • Voor de zekerheid kun je memtest eens een aantal uren (of een nacht) laten draaien. Errors komen er niet altijd in 1 pass uit.

  FSP is volgens mij niet echt een topmerk. Als je de andere oorzaken uit kunt sluiten, zou een betere voeding een overweging zijn.
 • Oke ik zal hem dan vanacht wel ff een paar uur laten lopen.
  Bedankt voor de reactie
 • Je kan ook met behulp van speedfan. De temperatuur weten van je computer downloaden kan hier. http://www.almico.com/speedfan436.exe

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.