Vraag & Antwoord

Games

GTA4 -> installatie is traaaaag

Anoniem
sdk
12 antwoorden
 • Ik heb gisteren GTA4 aangeschaft. Ik ben nu aan het installeren, maar de installer is al bijna 2 uur bezig en heeft nu ongeveer 60% gedaan afgaand op het blauwe balkje.

  Mijn specs:
  Intel C2D 8400 @ 3 GHz
  2x 2 Gb geheugen
  9800 GTX
  Win Vista

  Ik heb de laatste drivers voor de videokaart geinstalleerd en MS .net framework geinstalleerd. Daarnaast zijn de laaste updates voor Vista geinstalleerd.

  Hoe kan het dat installatie zo lang duurt?

  Als ik probeer een account aan te maken bij Windows Livedan wordt het plaatje waar de tekst in staat die je over moet typen niet weergegeven. In plaats daar van krijg ik een rood kruisje te zien.

  Edit: De installer is nu al meer dan 2,5 uur bezig :? • ik zou als ik jou was de installatie afbreken, de pc opnieuw opstarten en het nogmaals proberen. de installatie duurt idd lang, maar 2,5u is wel heel overdreven .. tenzij je dvddrive kaputt is.
 • [quote:aec19ae698="Jax Dryke"]ik zou als ik jou was de installatie afbreken, de pc opnieuw opstarten en het nogmaals proberen. de installatie duurt idd lang, maar 2,5u is wel heel overdreven .. tenzij je dvddrive kaputt is.[/quote:aec19ae698]

  Ik heb de installatie al eens afgebroken en opnieuw opgestart. Setup geprobeert netjes af te sluiten, maar ik heb de reset knop moeten indrukken.

  Nu is hij al weer 2,5 uur bezig met installeren. Hij is nu bezig met bestand manhat09.img. Het lijkt alsof setup vastgelopen is, want dat bestand staat al een tijdje in het scherm.

  Dat de dvd-drive kapot is lijkt mij onwaarschijnlijk aangezien het systeem ruim ander halve maand oud is en ik verder geen aanwijzingen in die richting heb.

  Maar ik ga setup nogmaals proberen af te breken en dan de dvd-brander gebruiken voor het installeren.
 • Aan de specs van Uw pc te zien moet dit gewoon makkelijk kunnen. :(
 • dat je systeem net nieuw is, zegt niets over het wel of niet kaduuk zijn van onderdelen. kan zijn. probeer het eens in een ander dvdstation of ruil hem om. Nee heb je, Ja kun je krijgen ;)
 • [quote:9910ed8f6c="The Dragon"]Aan de specs van Uw pc te zien moet dit gewoon makkelijk kunnen. :([/quote:9910ed8f6c]

  Dat dacht ik ook. :(

  Ik heb de dvd in de dvd-brander gelegd en setup gestart. Ook dit gaat niet goed. Hij is nu al 20 minuten bezig met bestand CNT.bik te kopieren…. Echter maakt de drive geen lawaai en er brand ook geen lampje.
 • Het probleem is te zoeken in Vista. Onder XP verloopt de installatie probleemloos en is het spel te spelen.

  Als iemand een idee heeft waarom de installatie onder Vista vastloopt dan hoor ik dat graag. 'T was mijn bedoeling om de nieuwere games onder Vista te spelen en de wat oudere games onder XP. Daarom heb ik een dual boot gemaakt.

  Ik hoor het graag als iemand een oplossing heeft. :wink:
 • [quote:1cc54ef14f="rolla"] GTA4 (..) Het probleem is te zoeken in Vista. [/quote:1cc54ef14f] Volgens deze topic is minimaal XP met Service Pack 3 of Vista met Service Pack 1 vereist. En kun je onder Vista Windows XP compatibiliteit mode proberen http://en.kioskea.net/forum/affich-49043-gta4-p
 • Ik zou de transferspeed van je hd eens testen. Vista heeft indexing services en grappen als UAC die weleens je performance kunnen verlagen (alhoewel je met 15 mb/s het nog max 45 minuten kan duren…).
 • @Jolo

  Ik beschik over Vista met SP1 en alle recente updates. Ook setup in compatibileitsmode XP met SP2 werkt niet. Hij blijft bij het bestand cnt.bik en gaat niet verder. Setup op een normale manier afsluiten wil ook niet. Aangezien er verder geen activiteit is (lampje dvd-speler flikkert ook niet) lijkt het alsof setup vastgelopen is.

  Onder XP Home SP3 loopt setup als een trein. En is het spel zoals reeds aangegeven ook te spelen.

  @sdk

  Mijn harde schijf is een Samsung Spinpoint F1 500 Gb. Zowel XP als Vista staat hier op geinstalleerd.

  Als ik een aantal bestanden met een totale grootte van 544 Mb kopieer van mijn e-partitie naar mijn Vista bureaublad dan doet hij daar 15 seconden over. Kopieer ik het bestand naar een partitie op mijn interne Maxtor 250 Gb schijf dan gaat dit net zo snel. Dan lijkt mij de schrijfsnelheid wel in orde.
 • [quote:71a89785c9="rolla"] Hij blijft bij het bestand cnt.bik en gaat niet verder. [/quote:71a89785c9] Check dan of er iets bruikbaars staat op deze blog http://www.gamingnewslink.com/2008/12/04/fixing-gta-iv-pc-errors-crashes-install-problems-and-freezes/comment-page-10/ die overigens nogal traag zou kunnen laden. Omdat je het spel hebt aangeschaft zou je het ook nog kunnen proberen via Rockstar Games Support.
 • [quote:ffb5a9f808="jolo"][quote:ffb5a9f808="rolla"] Hij blijft bij het bestand cnt.bik en gaat niet verder. [/quote:ffb5a9f808] Check dan of er iets bruikbaars staat op deze blog http://www.gamingnewslink.com/2008/12/04/fixing-gta-iv-pc-errors-crashes-install-problems-and-freezes/comment-page-10/ die overigens nogal traag zou kunnen laden. Omdat je het spel hebt aangeschaft zou je het ook nog kunnen proberen via Rockstar Games Support.[/quote:ffb5a9f808]

  Aangezien ik het spel succesvol heb kunnen installeren onder XP dacht ik zonet het spel te gaan spelen. Echter bij het opstarten crasht het spel. Daar op heb ik de laaste patch voor GTA4 gedownload en geinstalleerd en nu crasht het spel bij het opstarten met het advies om het spel te re-installen.

  Ik doe nu dus een herinstallatie. :(

  Ik heb sinds de installatie een week geleden niets veranderd in/aan GTA4 of XP. Waarom GTA4 dan in eens niet meer normaal start? Zelfs GTA4 in safemodus opstarten werkt niet. :?

  Mocht ik problemen blijven houden dan ga ik zekers een mail sturen naar Rockstar Games. Het is onacceptabel dat je een spel koopt van bijna 50 euro en je kunt het spel niet normaal spelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.