Vraag & Antwoord

Games

game start niet op

Anoniem
sdk
21 antwoorden
 • hallo,

  ik heb sinds kort plots een probleem mt de game emergency 4:

  hij start niet op.

  eerst liep hij altijd fatsoenlijk, ook nadat ik mijn huidige grafische kaart nieuw erin had liggen. Maar plots doet hij het niet meer op deze kaart. Eerst starte hij op, dan lade ik een 'freeplay' en dan kreeg ik de hele interface te zien alleen het speelveld was helemaal raar, met allemaal gekke kleuren en vormen en al.

  daarna starte het spel niet op. ik dubbelklikte het pictogram, kreeg een paar tellen een zwart scherm, waarna ik weer terug was op mijn bureaublad.

  ik eerst mijn driver geupdated, niet geholpen. toen maar pc opnieuw geinstalleerd en heeft nog steeds niet geholpen.

  please help
 • En andere games? en test programmaatjes zoals 3dmark/atitool?
 • [quote:7e02963283="Vandread"]En andere games? en test programmaatjes zoals 3dmark/atitool?[/quote:7e02963283]

  andere games lopen wel normaal
 • Gooi de driver er eens helemaal af. Mischien heb je wel een tooltje nodig om de driver er helemaal af te gooien.
  Daarna de PC opnieuw opstarten en daarna pas de driver opnieuw installeren. Je kan ook verschillende versies van de driver proberen. Mischien dat een iets oudere versie beter werkt als de nieuwste.
 • oké, ik had nmijn pc dus opnieuw geinstalleerd en omdat alles werkte dus geen grafische drivers gedownload. nu heb ik maar de nieuwste gedownload voor mijn grafische kaart en het spel start. Ik krijg netjes de intro en het hoofdscherm. Daarna start ik een nieuwe campagne, hij laad lekker snel, maar daarna krijg ik het speelveld helemaal zwart te zien. Ook gaat de muis heel traag. Wel krijg ik rechts in een scherm van de interface een mannetje te zien dat allemaal dingen verteld over de 'training/tutorial' maar de rest is allemaal zwart van speelveld.

  wat te doen
 • Kan je de settings in de game zelf aanpassen? Zet die eens op een andere resolutie. Mischien kan je videokaart deze resolutie niet aan.
 • alles op het laagst mogelijke gezet. Het spel loopt nou iets sneller maar nog steeds traag. Daarbij is het scherm niet meer zwart maar ziet het er nu zo uit:

  [img:0cd4aec270]http://img31.imageshack.us/img31/2417/naamloosdnu.th.jpg[/img:0cd4aec270]

  Die lijnen en al verwisselen continue van kleur.

  nog steeds niet goed dus.
 • Zie dat er zelfs een forum voor is:
  http://www.emergency4.nl/
  misschien is daar wat beter te vinden
 • oké thanks, is het dan een game specifiek probleem begrijp ik of weten jullie het gewoon niet?
 • Het lijkt mij een niet veel gespeelde game. Maar wat ik aan screenshots zie, kan op meerdere dingen wijzen Bechadigde spelbestanden, rotte videodriver, problemen met directx, of een defect aan de videokaart. Dus wordt het een kwestie van uitsluiten.
 • Heb je toevallig asus drivers oid? Dat venstertje rechts hoort dat in de game of is het een programma…
 • nee, dat venstertje hoort in de game en ik heb een AMD processor en een ATI grafische kaart, dus niks van asus:P

  ik gheb eens op www.emergency4.nl gekeken en daar meent men dat het aan de cd ligt.
  dus ik ga eens proberen te downloaden en kijken of hij dan wel werkt zodat ik uit kan sluiten of het aan de cd ligt. Werkt het dan wel dan koop ik daarna uiteraard het spel origineel :roll: , werkt het niet dan ga ik huilen :P
 • [quote:f7bfe55e4a="remco p"]nee, dat venstertje hoort in de game en ik heb een AMD processor en een ATI grafische kaart, dus niks van asus:P

  ik gheb eens op www.emergency4.nl gekeken en daar meent men dat het aan de cd ligt.
  dus ik ga eens proberen te downloaden en kijken of hij dan wel werkt zodat ik uit kan sluiten of het aan de cd ligt. Werkt het dan wel dan koop ik daarna uiteraard het spel origineel :roll: , werkt het niet dan ga ik huilen :P[/quote:f7bfe55e4a]

  ati is merk van de chip op je grafische kaart, dus je kunt alsnog een asus kaart hebben :roll: . Iig in dat geval probeer de drivers van de ati site mocht je dat nog niet hebben gedaan.
 • ati radeon, ati chip, radeon kaart:P

  als ik asus had gehad had ik dat we gezegd ;)
 • [quote:99901029db="remco p"]ati radeon, ati chip, radeon kaart:P

  als ik asus had gehad had ik dat we gezegd ;)[/quote:99901029db]

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Analfabetisme ?

  Nogmaals, je kunt geen ati of nvidia kaart kopen, je kunt alleen een merkkaart kopen (asus msi xfx club3d sapphire enz) die gebruik maakt van de ati/nvidia chip…
 • ja, dat zeg ik ati chip, en een radeon kaart, of snap ik het nou niet
 • Radeon is een merk van ati/amd. Ati maakt zelf geen videokaarten, op enkele referentie-exemplaren na.
 • [quote:a74771313b="remco p"]ja, dat zeg ik ati chip, en een radeon kaart, of snap ik het nou niet[/quote:a74771313b]
  Nee je snapt het inderdaad niet :lol: . Ati is de fabrikant van de GPU, radeon de merknaam voor deze gpu en daarbij heb je nog de merknaam van de leverancier (die doet er een plaatje, driver cd, kabeltjes en mooi doosje bij en eventueel een custom koeler). Sommige leveranciers hebben custom drivers, waaronder dus asus.

  Je kunt het een beetje vergelijken met auto's… je hebt benzine of diesel (ati nvidia) en daarbij verschillende groottes (type chip), daarna kies je het automerk (asus, msi, etc). Komt wel mooi uit want bijvoorbeeld PSA (peugeot en citroen) delen de motoren (en het onderstel) maar je koopt toch echt een andere auto :wink: .

  http://www.alternate.nl/html/highlights.html?hgid=1230&&tgid=1372&tgid=1372&tgid=1372&tgid=1372&tn=HARDWARE&l1=Grafische+kaarten&

  Heb nu 3x hetzelfde in andere woorden gezegd dus dit is mijn laatste poging :P .

  (De vraag was dus of je de driver van die ati site gebruikt zo niet dat even proberen. Een oudere driver versie kan ook een oplossing zijn.)
 • ik gebruik de driver van de ati (amd) site. ik tik in www.ati.com, kom op de amd site en kan dan selecteren 'ati, radeon, grafische kaart, xp' en dan krijg ik netjes de driver. Oudere drivers wil ik ook wel proberen maarja, die vind ik niet
 • oke, ik ben er achtergekomen dat ik nog een gedownloade versie had van em4, deze geinstalleerd maar nog steeds hetzelfde probleem.

  waar kan het verder aan liggen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.