Vraag & Antwoord

Games

Dik probleem met GTA IV

Anoniem
Rob Timmers
4 antwoorden
 • Hallo iedereen,

  Nadat ik een tijdje geleden voor tientallen euro's mijn pc GTA-Klaar had gemaakt en na 30 euro betaald te hebben eindelijk GTA IV kon spelen heeft het spel het maarliefst 1 maand volgehouden.
  Door mijn over-enthousiasme en beschikking over weinig tijd had ik er maar gelijk een SaveGame in gegooid. Dit is niet erg goed uitgepakt.
  De Savegame werkte niet omdat het een andere versie van GTA was.
  Prima en wel, ik de savegame weer verwijderd eb ik heb GTA IV voor de 2de keer opnieuw gespeeld.
  Ik ben nu op 56% van de story-line en nu stopt mijn gta er al mee voordat ik het menu maar heb bereikt. Ik krijg namelijk ongeveer 5 seconden na het aanklikken van het GTA IV-icoontje een foutmelding: GTA IV Fatal ERROR. Daarna kan ik op OK drukken. En verder start GTA niet meer op.
  Dit vind ik niet echt fijn.
  Nu heb ik met mijn PC 1 en al problemen. Als de PC is opgestart krijg ik zo gemiddeld 5 foutmeldingen, 5 dingen in mijn startbalk die ik weg mag klikken en nog een hoop van die troep. Het enige wat nog mist is het Virus-Alert maar dat heb ik gelukkig nog niet.
  Nadat ik voor de zoveelste keer de PC opnieuw heb opgestart in de hoop dat GTA IV nu wel opstartte heb ik gelijk alle troep van mijn PC gegooid:
  Longhorn Inspirat, Rocketdocks etc etc etc. ( OS: WIN XP )
  Misschien heeft iemand wat tips hoe ik toch nog ooit GTA IV kan spelen?
  Helpt opnieuw installeren? Dat heb ik nog niet gedaan, want misschien maakt dat toch helemaal niet uit. Daar ging weer een halfuur van mijn dag. En als dat wel zou helpen. Kan ik dan mijn huidige savegame bewaren? Of opslaan of wat dan ook? Dat ik niet WEER heel de story-line opnieuw hoef te spelen.

  Alvast bedankt en ik hoop op antwoord

  Rob Timmers
 • heh grappig ..

  afgelopen week werd ook IK geconfronteerd met een fatal error .. kon helemaal niets meer doen of het spel crashde al.

  ik heb het opgelost door de vehicles.img, weapons.img en alle andere .img bestanden die daar in dezelfde folder als vehicles.img staan, opnieuw daar in gezet door deze te overschrijven ..

  sindsdien geen probs meer..

  probeer het eens uit zou ik zeggen.
 • Jax, Zou je hier misschien even precies kunnen uitleggen hoe je dat gedaan hebt?

  Alvast bedankt!

  Gr Rob
 • Je kunt ook je savegame backupen en dan even opnieuw installeren? Daarnaast is het misschien een idee om je pc op te schonen, kijk even in de spyware sticky in het beveiliging & privacy subforum.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.