Vraag & Antwoord

Games

ps3 of pc?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • ik wil graag lekker kunnen gamen en nu moet ik kiezen tussen de nieuwe ps 3 of een goeie pc. ik weet niet wat ik moet kiezen ik ben bang dat de ps3 al over een jaar of 2 verouderd is en pc heeft beter graphics maar ondersteunt niet alle spellen..

  kunnen jullie mij helpen bij deze keuze?
  alvast bedankt! :D
 • Een keuze tussen twee totaal overgelijkbare dingen qua budget, een ps3 heb je al voor nog geen 300 euro, terwijl je voor een goede game-pc enkele malen dat bedrag kan uittrekken.

  Verder verouderd een pc even goed in de komende 2 jaar, pc-games krijgen steeds zwaardere eisen. PS3 heeft als voordeel dat je alle te verschijnen spellen er goed op kan spelen.
 • ik heb al een aardig goeie pc: hp pavillion desktop pc met een quad core en geforce 9500 gs (512mb).. dus als ik de pc kies hoef ik alleen een nieuwe videokaart en eventueel een voeding te kopen, maar het blijkt tog dat de pc de beste graphic heeft.
 • Als je lekker HD films wilt kijken en lekker wilt kunnen gamen zeg ik de PS3.
  Voor 300 euro heb je toch iets moois in huis.
 • Waarom zou het een PS3 moeten worden ?
  Een Xbox 360 of Wii kunnen ook opties zijn …

  Belangrijkste is dat je de spellen die je wilt spelen kunt spelen op het platform dat je kiest.
  De keuze voor de een of ander maken puur op basis van je huidige budget en korte termijn plannen is vragen om ongelukken.

  ie : als een nieuwe grafische kaart inderdaad genoeg zou zijn, waarom denk je dan uberhaupt aan een PS3 ?
 • ik heb niet voor niet alleen ps3 of pc neergezet omdat uit resultaten blijkt xbox 360 ietsje slechter te zijn dan ps3 en de wii is gewoon niets voor mij..
  waarschijnlijk is alleen een videokaart vervangen niet genoeg het aanschaffen van een nieuwe goeie videokaart en een voeding word zo ongeveer even duur als een ps3. dus ik wil graag weten welk systeem het beste is
 • Als het puur om het gamen gaat, PS3. En die is echt niet over 2 jaar verouderd. De PS2 is al 10 jaar op de markt en er worden nog steeds games voor uitgegeven. Zoals al gezegd ben je voor ¤ 300,- klaar (ex games uiteraard) en alles wat er uitkomt, draait gewoon. Geen gedoe met patches of het niet performen van je game.
 • Pc kun je world of warcraft (en andere mmo's), real time strategy game's (de command and conque's), citybuilders/godgames (tropico, simcity, etc), shooters en racegames (grid, dirt).

  Op de playstation vallen met name de rts en citybuilders af, shooters is best te doen alhoewel muis+toetsenbord natuurlijk altijd beter blijft. RPG's zijn er ook genoeg, mmo's (nog) niet. Voordeel van de ps3 is dat alles altijd goed draait, nadeel is de prijs van de games (koop er eens 20).

  Keuze hangt dus meer af van wat voor games je wil spelen.

  (Onzinnige post hierboven, natuurlijk is de ps2 al eeuwen veroudert, dat er nog games voor worden gemaakt betekend niet dat hij niet veroudert is, grafisch ziet het er niet uit. Je kunt voor de ps3 wel weer 10 jaar support verwachten, dat heeft pas op tweakers.net gestaan).
 • [quote:b7bb524c34="akroppolis"]ik heb niet voor niet alleen ps3 of pc neergezet omdat uit resultaten blijkt xbox 360 ietsje slechter te zijn dan ps3 en de wii is gewoon niets voor mij..
  [/quote:b7bb524c34]
  slechter ? lol … als je gaat muggeziften zeker?
  Het enige 'voordeel' dat de PS3 heeft is dat er een 'gratis' blu-ray speler in zit en dat het on-line deel 'gratis' is.

  De Wii moet je gewoon geprobeerd hebben en wat mij betreft is die console al zijn geld waard als je je beperkt tot Wii Sports & Wii Sports Resort.

  Qua games zijn ze best aan elkaar gewaagd, alhoewel de ondersteuning voor de PS3 (in europa) relatief slecht is en veel ontwikkelaars klagen over de moeilijke architectuur van de PS3.

  Voor de rest kun je beter kijken of de unieke spellen jou bevallen.
  Dat is toch echt het allerbelangrijkste.

  [quote:b7bb524c34]…. dus ik wil graag weten welk systeem het beste is[/quote:b7bb524c34]
  Er is geen 'beste'.
  Er is hoogstens een 'leukste' als je naar de (unieke) spellen voor dat platform kijkt.
  Overigens lijkt bij multi-platform spellen de 360 bij veel ontwikkelaars de voorkeur te hebben voor wat betreft extra add-ons voor spellen.

  //
  btw : houd er rekening mee dat de PS3 geen enkele PS2-spel meer ondersteund, tenzij je eentje uit de allereerste serie hebt. Dit onderdeel is uit de nieuwste PS3 verdwenen.
  Aan de andere kant kost een losse PS2 nog geen honderd euro, dus da's zo opgelost.
 • maar support de ps3 wel directx 11 of zit dat in de spllen verwerkt?
 • [quote:643530bba4="akroppolis"]maar support de ps3 wel directx 11 of zit dat in de spllen verwerkt?[/quote:643530bba4]

  DirectX is voor/van windows. Maakt ook allemaal niet zo veel uit, je kunt met directx9 mooiere games maken dan directx11 (en omgekeerd) het gaat meer om de game,… (battleforge heeft bijvoorbeeld directx11 ondersteuning, die graphics zijn niet super….).
 • maar wat ik graag wil weten is of de ps3 ook net zo mooie graphics kan hebben als directx 11 dat echt alles mooi en 3d is niet allemaal platte 2d foto's
 • Als een game puur voor de PC gemaakt wordt (bijvoorbeeld Crysis) dan kan die zwaarder zijn (dus hogere kwaliteit) dan voor de PS3/Xbox360.
  Reden daarvoor is dat de momenteel beschikbare hardware voor PC's (en dan bedoel ik Highend) gewoonweg sneller is dan de hardware in consoles.
  Echter meeste games worden voor zowel pc als consoles ontwikkeld dus ze ontlopen elkaar niet veel qua kwaliteit.

  En games zien er op de PS3 gewoon prima uit hoor.
 • De makers van Borderlands beweren dat de pc-versie meer detail in de graphics kan laten zien.
  Er zal dus best wel wat verschil zijn als je pc krachtig genoeg is.

  Aan de andere kant moet je geen wonderen verwachten, want niet iedere ontwikkelaar zal voor zo'n relatief kleine markt nog veel moeite doen.

  En zelfs van de spellen die speciaal/alleen voor pc's gemaakt worden maken echt gebruik van alle mogelijkheden die er zijn, omdat dan de markt wel heel gauw heel klein wordt (uitzonderingen als Crysis bevestigen deze regel).

  Laat je in godsnaam niet leiden door marketingkreten als 'DirectX 10/11', want dat is slechts een techniek die absoluut niks te maken heeft met de kwaliteit van het eindresultaat. Zelf zie ik zulke kreten als het bewijs dat de pc nog eeuwen achterloopt op de consoles. Technisch gezien mogen de pc's dan de consoles voorbij racen, maar qua gebruiksgemak en het echte 'plug&play'-gebeuren staat de console gewoon kilometers voorop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.