Vraag & Antwoord

Games

Stalker CS vol met bugs

Anoniem
praatpaal
7 antwoorden
 • Voor diegenen die overwegen S.T.A.L.K.E.R. CS aan te schaffen: de game zit bomvol bugs. Na de eerste missies al niet te hebben kunnen spelen zonder saved games zodat je niet iedere keer alles opnieuw hoeft te doen, start het spel inmiddels de game niet meer op.

  Ik heb het zwikje inmiddels van de harde schijf gedumpt, jammer maar helaas.
 • Heb je de game wel gepatcht?
 • Jazeker. Met overweldigend resultaat.
  Namelijk je saved games zijn nu helemaal niet meer te spelen aangezien deze in een andere "versie" zijn opgeslagen. Dit betekend dus een 100% herbeginnen van je game.
  Aangezien ik daar op dit moment bepaald geen zin in had de installatie volledig opnieuw gedaan met behoud van mijn saved games. Resultaat, hele spel start slechts op tot het hoofdmenu en crashed dan.

  Wrange grap is dat er een zgn. BUG melder is bijgeleverd. Deze zou, net als bij een windows stop, de crash moeten doorgeven. Dat ding werkt echter evenmin, "kan geen verbinding met de server maken".
  Tis net een slapstick waar ik mijn tijd niet meer mee verknoei.
 • Onbruikbare savegames is bepaald niet uniek voor stalker.
 • Het is niet eens uniek voor software in het algemeen …
  Meestal staat het ook in de patch-info dat bestaande save-games niet (meer) gebruikt kunnen worden.

  Maar STALKER is altijd al vrij buggy geweest.
  Helaas schijnt dat vrij normaal te zijn voor pc-software die afkomstig is uit oost-europa (Armed Assault is hetzelfde verhaal …. :( )
 • Schijnt vaak iets te maken te hebben met uitsluiten van exploits (niet coverteren van oude savegames):S.

  Tip kijk voor aanschaf van games even op IGN: http://pc.ign.com/articles/908/908189p3.html .
  [quote:a48593701a]
  The real shame of it all is that [b:a48593701a]the game was let out the door with so many bugs, some that merely slowed our progress and dampened our enjoyment[/b:a48593701a], and one that actually stopped us cold. Many of these issues are bound to be addressed in upcoming patches but we'd wait until the game has at least a few under its belt before trying to tackle it again.[/quote:a48593701a]

  Advies is eerst te wachten op de fixes voor het spelen, dat had waarschijnlijk een hoop frustratie gescheeld;).
 • Dat stond destijds in bijna ieder review van STALKER, en zijn opvolger kreeg vergelijkbare kritiek in de (betere) reviews.

  Een site als metacritic is dan iets beter doordat je alle reviews tegelijk kunt zien :
  http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/stalkerclearsky?q=stalker

  Het is jammer, maar pc-spellen spelen betekent nu eenmaal dat je minimaal 1 patch krijgt voordat het spel echt af is. Aan de andere kant maken sommige bedrijven het wel heel erg bont. En die groep lijkt voornamelijk uit de oostbloklanden te komen.

  Ach … console-spellen kennen die ellende ook sinds ze on-line zijn, maar gelukkig nog niet op het niveau dat de pc-industrie heeft bereikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.