Vraag & Antwoord

Games

Assassins Creed 2 ...

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Het spel is er eindelijk en ik kan maar een ding zeggen : supercool & verslavend.
  De 'ongemakken' van z'n voorganger zijn zo goed als weg.
  Ik zit nu zo'n 3 hoofdstukken in het verhaal en heb geen enkele vervelende herhaling van missies gehad, terwijl je bij z'n voorganger na de tutorial/intro eigenlijk al in de herhaling viel.

  Daarnaast is er nu ook veel meer te doen buiten het verhaal om.
  Waar je in deel 1 alleen maar wat saaie vlaggen kon verzamelen en uitkijkpunten moest beklimmen heeft al het verzamelwerk nu ook een beetje zin en wordt het op een leuke manier geintroduceerd.

  Een ding kan ik verklappen : je kunt je kleden als Altair, maar daar moet je wel wat voor doen.

  slechte punten ?
  - het is handig om het eerste deel gespeeld te hebben, omdat het vecht-systeem een beetje laat wordt geintroduceerd … aan de andere kant zijn Ezio/Desmond in het begin nog lang geen sluipmoordenaars dus je een beetje hulpeloos voelen is geen ramp.

  - tja, besturing is ietwat gevoelig op punten waardoor je soms mis springt. Maar dat had het vorige deel ook een beetje.

  - De introductie van een uitgever-specifiek netwerk genaamd 'uplay' waar je je op 'moet' inloggen om een extra stukje van de wereld vrij te spelen. Je verdient met enkele achievements in het spel wat 'uplay-credits' en die kun je inwisselen voor een paar extra dingen die je (voor zover ik weet) op geen andere manier kunt krijgen. Op zich is dat niet erg, maar als je dan in het spel zelf de tekst ziet dat je iets alleen met uplay kunt openen dan gaat de immersie wel een beetje verloren.

  - Grafisch is er vooral in cut-scenes te merken dat de gezichten wat zombie-achtig aandoen (de ogen bewegen, maar de rest is stijf).

  Cool stuff ?
  - puzzels die onderdeel van een verzamel-actie en passen in de samenzweringen die in de wereld/universum spelen.

  - een ware encyclopedie aan informatie over de dingen die je onderweg tegenkomt van gebouwen tot mensen en kunst uit die periode.

  - Twee wachters tegelijk uitschakelen met je verborgen messen

  - van een dak afspringen om iemand uit te schakelen.

  - Je hebt nu een 'wanted'-level waardoor je niet ineens van 'onbekend' naar 'meest gezochte crimineel' gaat tenzij je het al te bont maakt. En je kunt het verminderen door bepaalde dingen te doen.

  - Je kunt nu hulp huren om de wachters wat afleiding te bezorgen. En die hulp is er in een aantal varianten.
 • Ik leid aan het GTA syndroom… volgend jaar pas op de PC maar ach voorlopig me prima met de shooters die deze week uitkwamen.
  Ben wel erg benieuwd, heb de trailer serie bekeken, erg leuk gedaan.
  AC1 was ik redelijk snel mee klaar, oftewel ik heb het niet erg lang gespeeld door de herhaling.
 • het is wel jammer dat de pc-versie nog niet uit is, maar zoals gezegd … dit is echt wat AC1 eigenlijk ook had moeten zijn qua variatie. Als dat je enige probleem was dan zou ik zeggen dat je gerust een pre-order kunt plaatsen.

  Wat opvalt is dat er tot nu toe nog steeds nieuwe dingen bij komen.
  Zo heb ik mijn eerste sluipmoordenaars-begraafplaats (blijft dom klinken in het nederlands) via de verhaallijn gehad en sindsdien heb ik de mogelijk om de overigen te betreden zodra ik ze vind. Er zijn er op dit moment twee.
  Eentje in de stad waar je begint (Firenze) en eentje in je 'basis'-stad. De laatste moet je met uplay-punten betalen, maar die punten heb ik op hetzelfde moment vrijgespeeld.

  Als de overige tombes lijken op de eerste dan zijn dit tombraider-achtige levels. Dus veel platform-puzzels en mogelijk wat wachters om te *eh* elimineren.
 • Ik heb hem op mijn Playstation uitgespeeld. Erg gaaf spel. Ik ben benieuwd naar deel 3. Wel jammer vind ik dat je de vliegmachine maar één keer in het spel kunt gebruiken.
 • Het schijnt dat je in een van de twee extra uitbreidingen die gaan komen (die de 'missende' hoofstukken in je geheugen verklaren) je weer de mogelijkheid krijgt om met het ding te vliegen.

  Overigens heb ik in totaal twee keer gevlogen met het ding gedurende het verhaal. Nu was het wel zo dat de eerste keer een soort 'test' was … maar goed.

  En dan nog … niks weerhoud je ervan om die ene herinnering met het vliegding opnieuw te spelen.
 • uitbreidingen? Worden die dan apart, in een special edition, of op het PSN verkocht?
 • geen idee hoe dat bij de PS3 gaat, maar ik neem aan dat je inderdaad on-line die uitbreiding dan tijdelijk kunt huren tegen een x bedrag.

  Misschien komt er ook een 'game of the year'-variant met alle extra's, want dat lijkt me gezien het succes van het spel toch wel te verwachten.
 • Ik vond het echt een supertof spel, bij elke dag spelen en dan uitgespeeld. Enige vervelende vond ik dat je tussenfilmpjes niet kon doorklikken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.