Vraag & Antwoord

Games

Spel installeert geen snelkoppelingen in het startmenu

Anoniem
rolla
2 antwoorden
 • In heb een dualboot met Windows XP Home en Windows Vista Home Premium. Allebei 32 bits versies. Games spelen doe ik tot nog toe onder XP, omdat sommige games zoals GTA IV niet werkende te krijgen zijn onde Vista.

  Nu wil ik langzamerhand toch gaan proberen om die games die ik speel onder Vista aan de praat te krijgen. Nu ben ik begonnnen met Anno 1503. Het spel laat zich installeren en vraagt tijdens setup zelfs om het maken van een map in het startmenu. Het vreemde is na installatie is er geen map in het startmenu, maar het spel is wel gewoon te spelen. Het spel staat ook netjes vermeld bij programma's en onderdelen in het configuratiescherm.

  Bij GTA San Andreas heb ik het probleem ook. Ook geen map in het startmenu, maar het spel is wel te spelen. En als ik naar de systeemeisen kijk worden alle smaken van Vista ondersteunt.

  Wie weet hoe ik dit kan oplossen? Ik heb administrator rechten.
 • Ik denk dat de installers van deze spellen niet goed overweg kunnen met bepaalde zaken die anders zijn sinds Vista, zoals de locatie van het startmenu. Het pad hier naartoe is iets anders tov van Windows XP en eerder. Ben het zelf ook al een paar keer tegen gekomen. Het best is gewoon even zelf snelkoppelingen maken.
  Het pad naar het menu voor all users is

  C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu (verborgen bestanden/mappen moeten zichtbaar zijn)


  En die van je eigen profiel is

  C:\Users\[i:561b76d8b2]username[/i:561b76d8b2]\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.