Vraag & Antwoord

Games

GTA problemen

Anoniem
sdk
9 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  Ik heb sinds kort problemen met zowel GTA Episodes from Liberty City, als met GTA IV. Het start namelijk niet op en bij EFLC kan ik het spel niet eens opnieuw installeren, dan krijg ik een foutmelding.

  Bij IV krijg ik nadat ik de cd heb geplaatst de volgende melding: Niet gelukt om de originele CD/DVD te authentificeren binnen de tijdslimiet.
  Vervolgens kan ik naar de site van securom voor details.
  Dan moet ik in aparaatbeheer het een en ander aanpassen van PIO naar DMA (als ik het goed heb). Ook dat werkt niet, een paar keer geswitched maar iedere keer dezelfde melding. Er blijft maar PIO staan.

  Heeft iemand ditzelfde probleem (gehad) en wat kan ik hieraan doen?

  Gr Rob
 • Ik zou alle virutele schijven of programma's die daarmee te maken hebben (magicISO, Magicdisk, Deamontools, Alcohol 120%) deinstalleren en na een reboot nogmaals proberen.
 • Vaak heeft dit te maken met het feit dat er nog resten van de vorige installatie op je schijf staan. Dus even alles opruimen:
  - Deinstalleren via het configuratiescherm
  - De map waar het geinstalleerd staat weggooien
  - Dan in je user map* verborgen bestanden aanzetten*
  - Dan zoeken gaan in alle mappen (dus met name local settings en application data) naar mappen genaamd gta en deze verwijderen.


  Je raakt hiermee wel waarschijnlijk je spelvoortgang kwijt..

  * (c>users>*jegebruikersnaam* in win 7 || c>documents and settings > *jegebruikersnaam* in win xp en vista

  Succes
 • Oke bedankt!

  Ik ga hier even mee aan de slag
 • [quote:757b92115b]Bij IV krijg ik nadat ik de cd heb geplaatst de volgende melding: Niet gelukt om de originele CD/DVD te authentificeren binnen de tijdslimiet. [/quote:757b92115b]

  Zoals hierboven, als je een programma hebt met een virtuele cd dan kan die in de weg zitten… Is dit niet zo en je cdspeler draait dan is waarschijnlijk je cd bekrast. Securom gebruikt een soort sub data als ik me niet vergis.

  Als dit zo is kun je 2 dingen doen, uitgever om een vervangende cd vragen of een virtual image downloaden zodat je je game kunt starten.
 • Ik heb het spel volledig verwijderd van mijn PC.
  Maar als ik nu de cd-rom er indoe gaat mijn dvd speler loeien en blazen als en gek. Maar er gebeurt niks? Ik kan de cd niet geopend krijgen.
  Wat kan hier het probleem van zijn?

  Het is namelijk heel frusterend als je PC die dj maar spint spint spint en spint en een geluid dat hij maakt maar opstarten ho maar! Bij andere games gaat dit wel gewoon goed.
 • Bovenstaande reactie is nog steeds van toepassing:). Ik heb ook wel eens een slechte dvd speler gehad die alleen bepaalde dvd's niet wilde lezen (zoals de windows installatie dvd :| ).
 • Ah oke. Hoe en waar kun je een virtual image downloaden?
 • Met virtual image wordt hier bedoeld dat je een illegale kopie moet downloaden. Ten eerste zijn dit soort zaken hier verboden (en ja ik weet dat je een orginele cd hebt, maar het blijft verboden want die software is gekraakt, wat per definitie al verboden is). Ten tweede raad ik het ook af, want 9 van de 10 software downloads bevat tegenwoordig spy/malware en dan ben je nog veel verder van huis.

  Kan je de cd niet eens in een andere speler proberen? Desnoods bij een kennis. Kan je even checken of het aan de cd ligt of aan de speler.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.