Vraag & Antwoord

Games

GTA 4 gebruikt maar 1 Thread/core

Anoniem
playermijp
7 antwoorden
 • Hallo,

  Als ik GTA 4 speel op mijn notebook, dan valt het mij altijd op dat deze op slecht 1 van de 8 threads draait. De turbo boost gaat naar 2.9Ghz (Max 3.1Ghz). Normaalgezien moet gta4 toch op meerdere cores werken. Dit zou het spel een stuk vlotter maken denk ik. Ik heb een Intel Core I7 2670QM.
 • GTA IV is niet ontworpen voor multi-core, maar voor single-core.
  Dat is het antwoord, en daar moet je het mee doen (rijdende rechter uitspraak) ;)

  Ik heb hier meerdere computers staan, waaronder een PC met een AMD 8-core met 32gb ram, w7u 64b en 2x128gb corsair ssd's. GTA IV draait hier gewoon op 1 core.
 • Ah ok. Ik dacht dat GTA 4 ook al multicore ondersteunde omdat bij de minimum systeemvereisten ook al een Intel Core 2 Duo staat en geen single core processor. Maar dan weet ik dat ook weeral en dan weet ik dat het niet aan mijn computer ligt.
 • Nu heb ik met andere spellen zoals Need For Speed Shift 2 Unleashed hetzelfde. Kan dit? Mijn 8 threads / 4 cores werken wel allemaal als ik ze test met HyperPI.
 • BF3 werkt ook op 2 of 4 cores.
  Maar de meeste spellen zijn voor single core nog immer geoptimaliseerd, en werken (ook al zijn de minimale vereisten voor sommige spellen quadcore) nog immer op 1 core.
 • Ahja ok. Ik vind het wel een beetje onnozel dat we allemaal quadcore pc's kopen, terwijl er nog bijna geen applicaties zijn die multicore cpu's ondersteunen. Maarja daar kunnen we nu eenmaal niks aan veranderen. Toch bedankt voor je snelle antwoord!
 • [quote:bd07c09b32="playermijp"]Ahja ok. Ik vind het wel een beetje onnozel dat we allemaal quadcore pc's kopen, terwijl er nog bijna geen applicaties zijn die multicore cpu's ondersteunen. Maarja daar kunnen we nu eenmaal niks aan veranderen. Toch bedankt voor je snelle antwoord![/quote:bd07c09b32]

  Het probleem is een beetje, dat je GTA IV niet kan spelen met een single core cpu, dan krijg je geen beeld. Ik had indertijd een C2Q Q6600 met 2gb ram. Kreeg een transparante wereld te zien. Moest 4gb ram hebben, anders werkte het spel niet. En dát terwijl ie maar 1 core gebruikt ..

  Maar goed, een processor biedt meer dan 'enkel meervoudige cores op de cpu'.. sn@p ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.