Vraag & Antwoord

Games

last in amsterdam

Anoniem
None
29 antwoorden
 • zou iemand die dit hele oude spel kent/heeft uitgespeeld mij hints kunnen geven over dit spel?
  Vooral wat je met die hond in de goot, de venter, de sexshop en die diskettes en modem moet doen!?!
  Bedankt!!!
 • Ik kom er zelf ook niet uit. Ik ben het hele internet aan het naspeuren of er ergens nog iets staat.

  Misschien is er nog iemand die een computer-totaal van dat jaar (1992?) heeft
 • Geweldig dat jullie dat kennen! Jullie moeten wel stokoud zijn :wink:
  Ik heb het indertijd nog op een AT gespeeld. Het spel zelf (1 floppy!) ben ik kwijt. Ik heb het einde btw ook nooit gehaald.
 • nou ik vind 20 niezo oud. Hoe oud ben jij dan wel niet :eek:
 • Ik ben zelf 16, dus echt oud vind ik dat niet. Ik kan het alleen niet uitstaan dat ik er niet uit kom.
 • Is er nou niemand die dit spel uitgespeeld heeft? Jullie zijn toch wel wat beter dan zo'n stom nieuw lid die denkt dat hij alles is (ik dus).

  Kom op zeg, laat iemand die het uit heeft gespeeld eventjes reageren.

  Of zijn jullie te bang, dat jullie worden afgedaan als ouwe rotten, omdat het spel al zoooooooooooooooooo oud is?

  Sorry hoor, het moest er even uit.
 • last of lost in amsterdam ?
 • Doe maar last.

  Maar nou hebben er weer 4 mensen gekeken, die dus wel heel erg nieuwsgierig waren. Maar ja, die zijn toentertijd aan het spel begonnen, maar kwamen niet verder dan het ontdekken hoe je door het veld moest wandelen. Toen hebben ze het maar opgegeven.

  Nog serieuze tips???
 • Ho even, deze moet wel bovenaan blijven, anders reageert er nooit iemand. Enne, ik ga nu off-line: Laat ik niet merken dat er op eens zoveel andere dingen over gaming worden gezegd dat deze topic helemaal naar de achtergrond verdwijnt.
 • ik ben er al wel achter dat je de gekraakte versie nodig hebt, zodat je de sexshop inkan, maar ik kan daarna nog niet verder komen. Hoe ver zijn jullie?
 • Ik heb geen gekraakte versie, dus ik kan niet eens de sexshop in.

  Ja waar ben ik? Er zijn zoveel dingen waar ik nog vraagtekens bij heb, en er zijn heel veel dingen waar ik tegelijk mee bezig ben.

  Zo zoek ik nog naar de pincode van het pasje. Ik denk wel dat die pincode achterop het bierviltje staat dat je bij de FEBO kunt vinden. Verder lukt het me niet om de naam van de directeur, Lieven, te noemen.

  De taxi zou naar Jannetje moeten rijden en ik kan de sleutels van de hotelkamer en het huis in de Bijlmer niet vinden.

  Het valt dus waarschijnlijk wel tegen hoever ik ben.
 • de pincode van het pasje krijg je bij Gijs, de broer, die wc's schrobt(daarvoor moet je wel onherkenbaar zijn, dus de bivakmuts opzetten, je weet toch wel waar dat te halen is?). Ik neem aan dat je weet waar dat is. Achterop het bierviltje staat een code voor een hintboek dat je bij de speciale boekenwinkel kunt halen(niet bruna), die code is ook te lang voor een pincode, of heb je het viltje nog niet? Bij mij gaat het soms ook niet om die naam Lieven te noemen. Je moet daarvoor iets bekeken hebben ofzo. Moet je gewoon vaker gebruiken en dan NOEM LIEVEN typen. De taxi rijdt ook naar Jannetje maar daar heb je natuurlijk geld voor nodig dus dat kan pas als je je pincode hebt. De sleutels van de hotelkamer(hotelpas) krijg je als je ergens bij de wallen bent geweest(dacht ik, tis al lang geleden!). De sleutels van het huis in de bijlmer liggen gewoon onder de deurmat. Dingen die ik odig heb zijn: wat moet je doen in de sexshop en wat is de code van de kluis van El Nasso. Succes ermee!
 • Kunnen jullie ff vertellen wat voor spel het is??…is het net zo als Larry een adventure??

  Want Larry dat was ook echt een spel dat je op een XT speelde en je echt heel pissig werdt als je niet verder kwam.

  Kunnen jullie ook een screenshot geven ofzo?

  laterz
 • Nou Mecvo, ik merk het al, ik ben nog wel eventjes zoet.
 • ik weet niet wat larry is.Last in Amsterdam is een tekst-adventure. Ik weet nie hoe je hierbij een screenshot moet geven.
 • Larry (het heet volgens mij anders, maar je speeld een vent die heel wanhopig op zoek is naar een date) is ook een Tekst based adventure, maar dan met af en toe een plaatje :smile:

  Het is een leuk spel, en heel verslaafend, en dat voor een game die nog door Sierra gemaakt is. En dat is toch al een poos geleden.

  Hoe oud is dat spel???..want valt deze game, niet net zo als Larry onder de abandon games?..want die zijn dan toch vrij van een eventueele kost prijs of is dat niet meer zo??

  Suc6 met de game
 • Volgens mij is het spel uit 1991 en het is in elk geval erg verslavend. Ik weet overigens nog niet waar ik die bivakmuts moet halen, misschien in de winkel? Maar dan heb ik een mesje nodig (kan ik ook niet vinden). Ik dacht zelf ook al dat de sleutel onder de mat zat, maar zelfs toen ik het zeker wist, deed ik er nog een half uur over om het commando uit te vissen, maar ik heb'em. Op dat bierviltje staat op de achterkant "Ceiser Carel 5319" (geloof ik), maar hoe kan ik dit gebruiken om dat hintboek te krijgen?
 • het mesje krijg je van de junk als je aan de junk een naald geeft, die je kan vinden in een vuilnisbak(dus nie de vuilnisbak met de berehak, maar n andere bij de trams(d8 ik..)Je moet koop ceizer carel doen ofzo, dat is vlak bij de venter in de buurt(je moet daar ergens west en dan noord ofzo).je moet gewoon voel mat doen.das niezo moeilijk toch?naja, ik hoor t wel weer.
 • Hehe, eindelijk verder. Ik had gewoon die injectienaald nodig. Het lukt me alleen nog niet om de taxi naar Jannetje, de Bijlmer of de Wallen te laten rijden. Als ik zeg "Rij Jannetje", zegt'ie probeer iets anders en om naar de Wallen of de Bijlmer te rijden gaat ook niet. Daarvoor moet ik eerst iets anders doen. Het is me nu ook gelukt om Lieven te noemen, waarom dat eerder niet lukte weet ik niet.

  En die hond, die moet je maar's aaien. Kijken wat er dan gebeurt. !!Vergeet 'em niet van te voren te saven!!
 • Je moet die hond niet aaien nee, dat is nogal slecht voor je gezondheid:) Als je dat leuk vindt, moet je maar eens het geld van de zwerver afpakken, is ook wel geinig.Ook ff saven dus.
  Je moet niet Rij Jannetje zeggen, maar Rij Wallen/Bijlmer. Als je geen geld hebt kun je niet met de taxi!Als je dan nog steeds nix kan moet je naar iets van Office(?). Ergens bij een tiepmiep en brieven posten en archief(waar het paspoort van Jannetje ligt). Daar is een prikbord waar iets over de taxi staat(als ik het me goed herinner,tis nogal lang geleden).Waarschijnlijk lukt het dan wel!Als ik nog kan helpen hoor ik het wel!Succes ermee!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.