Vraag & Antwoord

Games

Spelcontroller vibreert Britse gamer ziekenhuis in

Anoniem
The One
4 antwoorden
 • Force-feedback mogelijk oorzaak RSI

  De British Medical Journal maakt melding van een 15-jarige jongeman die kampt met gezondheidsproblemen ten gevolge van het langdurig spelen met een force-feedback joystick. Herhaaldelijke spelsessies van zeven uur achtereen veroorzaakten RSI-klachten die ook bij sommige bouwvakkers voorkomen. Dokters vragen zich nu af of de verpakking van gamecontrollers geen gezondheidswaarschuwing moet meekrijgen.

  De jongeman liep zijn kwaal op bij het spelen met een trillende controller voor de PlayStation. Hij speelde vooral autospellen, waarin trillingen aangeven dat er sprake is van een slecht wegdek is of de auto van de racebaan raakt. Zijn klacht komt na een tweetal jaren intens spelen op de PS en resulteert onder meer in pijnlijke, opgezwollen handen.

  Volgens de doktoren die het artikel in het medisch vakblad schreven gaat het om een aandoening die ook bij gebruikers van pneumatische hamers wordt geconstateerd. Sony, de fabrikant van de console, zegt nog nooit een dergelijk ziektebeeld tegen te zijn gekomen. "We hebben mensen die al onze producten heel uitgebreid testen en we hebben nog nooit van zo'n effect gehoord."

  Extra waarschuwingen op de verpakking acht de fabrikant niet nodig. Gamers worden in de handleiding sowieso aangeraden om één keer per uur een kwartier pauze te nemen, aldus een woordvoerder van Sony.

  Het is echter niet de eerste keer dat spelconsoles op deze manier in het nieuws komen. In maart 2000 werd Nintendo door een rechtbank in New York veroordeeld, nadat een honderdtal personen verwond raakten bij het spelen van het spel 'Mario Party'. Het spel, dat snel ronddraaien van de joystick vergde, leidde bij sommige spelers tot brandwonden. Nintendo werd vervolgens verplicht om 1,2 miljoen paar beschermende handschoenen uit te delen, wat het bedrijf liefst 80 miljoen dollar kostte.

  Bron: zdnet.nl
 • Wat een watjes zijn die ouders van tegenwoordig …

  Je hoeft toch geen genie te zijn om te snappen dat een kind van 15 dat 7 uur lang voor de tv zit wel een of andere kramp zal krijgen.

  't is zeker belangrijker dat ze niet zeuren …

 • [quote:3ca533d2e8]
  Nintendo werd vervolgens verplicht om 1,2 miljoen paar beschermende handschoenen uit te delen, wat het bedrijf liefst 80 miljoen dollar kostte.
  [/quote:3ca533d2e8]

  [img:3ca533d2e8]http://www.smilies.nl/eek2.gif[/img:3ca533d2e8]
 • Wat een onzin zeg: 7 uur lang. En dan raar opkijken dat het een beetje van au au doet.
  Maar ja, stond niet op de doos. Dus weet je wat: we klagen de fabrikant aan -> schadevergoeding en vet ook want we zijn nu arbeidsongeschikt.
  7 uur lang, moest ie niet drinken of piesen of zo ?

  Sorry als het een beetje sarcastisch overkomt maar dit is gewoon belachelijk. Dit heeft niets meer met gamen te maken wat toch voor de lol bedoeld is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.