Vraag & Antwoord

Games

Gamen met netwerkje: hoe gaat dat?

Anoniem
Eddy van Wuyckhuyse
10 antwoorden
 • Heb sinds kort 2 computers aan elkaar
  ge'-netwerkt' met 2 PCI 10/100Mb-kaartjes en een UTP-kabel.Het delen van documenten en printer is inmiddels prima gelukt. Het tegen elkaar spelen van spellen nog niet en ik zou ook niet weten hoe.Ik bedoel:moet het spel op beide computers geinstalleerd worden of kan het ook op een en wat moet ik dan vervolgens doen….. En:wat voor soort spellen is het leukst om tegen elkaar te spelen? Groetjes.
 • Teneerste het moet wel een crossed utp kabel zijn.

  Start het spel op dat je wilt doen, klik in het spel op multiplayer en selecteer Lan- Game. Meestal staat er dan create game.
  klik daarop. en start de Lan Game. Start op die andere Computer hetzelfde spel op. Herhaal de stappen die hiervoor zijn vermeld. Maar dan click je niet op Create maar op Join. En beginnnen maar.

  Trouwens het leukste zijn games zoals UT en Quake III. 3d Shooters dus.
 • Het enige waar je op moet letten is dat het juiste netwerk-protocol is ge-installeerd.
  Voor spellen is dat in het algemeen TCP/IP.
  Alleen oude spellen (waaronder de C&C-reeks van Westwood) gebruiken IPX/SPX
 • Leuke games zijn o.a. Empire Earth (wel een hele middag voor uittrekken) en Red Alert 2. Ook kun je Counterstrike spelen, hoewel je er dan wel ff bots bij moet doen.

  Bye, Tano
 • Ipv CS kun je net zo goed Tactical Ops proberen … dan hoef je niet moeilijk te doen en zitten de bots er standaard bij.

  Ook geinig is Dr. Strangelove v2 (ook voor UT).
  Dan kun je met z'n twee op een raket rondvliegen (en botjes afschieten :wink:)
 • Even meelopen met deze vraag, ik zit met hetzelfde probleem. Het delen van bestanden en printers lukt nu door het netbui protocol.
  Voor FiFA2000 is het IPX-protocol nodig, kan ik dat er gewoon naast zetten?
 • ja, dat kan je er gewoon bij zetten, je moet dan bij miscrosoft IPX/SPX hebben. Soms werkt het niet, wat ik dan meestal doe is beide PC's hetzelfde netwerkadres geven, meestal 12345.
 • Een netwerkje is schitterend en ik spreek uit ervaring. Ik speel veel Diablo II, CS en soms ook UT of Quake 3 Bid For Power. Eigenlijk zijn alle soorten spellen wel mooi om over een netwerk te spelen: racegames, shooters, strategie, rpg, noem maar op.
 • [quote:b40b85b366]
  Op 24-02-2002 10:58, schreef JaFO:
  Het enige waar je op moet letten is dat het juiste netwerk-protocol is ge-installeerd.
  Voor spellen is dat in het algemeen TCP/IP.
  Alleen oude spellen (waaronder de C&C-reeks van Westwood) gebruiken IPX/SPX

  [/quote:b40b85b366]

  Zit nu met een probleem bij C&C Red Alert2. Zoals je zegt werkt C7C nog met IPX/SPX. Nu heb ik op PC1 XPpro draaien en op PC2 Win98. Op beide het IPX/SPX protocol geinstalled maar toch kunnen beide PC's elkaar nog niet in de Network mode van RA zien. Dus iemand een idee waaraan dat ligt? En is er eventueel een patch waarmee ipv IPX/SPX TCP/IP gebruikt kan worden?
 • Hier ben ik ook nog een keer.
  Nog bedankt BA voor de tips,maar helaas ook na het installeren van het ipx protocol wil Fifa 2000 niet werken in een netwerk.
  Het vreemde is dat TOCA2 dat ook met IPX werkt het wel doet. Het is net als maar voorganger schrijft bij Fifa ziet de computer de andere computer in het netwerk niet. Heb al van alles geprobeert maar ik kom er niet uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.