Vraag & Antwoord

Games

originele rom

Anoniem
Speedy
6 antwoorden
 • Ik heb Mohaa origineel gekocht. Waarom moet ik rom-1 in de disk-drive leggen? Terwijl dat bij RTCW (ook origineel) niet nodig is. die speelt nl. zonder rom-1 in de CD-rom speler.

  Als het niet anders kan, hoe kan ik dan het beste een speelkopie voor mezelf maken die nog werkt ook? Er zijn enkele kopieerbeveiligingen die met standaardsoftware niet goed zijn te omzeilen.

  Bedankt alvast!
 • :lol:
  Een speelkopie…tja… Je zou natuurlijk het origineel als speel-cd kunnen gebruiken (ik zeg maar wat).
  Als je het zo vervelend vind dat je de cd er steeds in moet doen, moet je zorgen dat het spel niet meer controleert of de cd wel in de speler zit.
  Hoe je dit doet moet je zelf uitzoeken, want dat mag op dit forum niet besproken worden. Hetzelfde geldt voor het maken van 'speelkopieen' of 'back ups'.

  _________________
  "De internettisering der kinderpornografie is menig conservatief pedofiel een doorn in het oog."

  [ Dit Bericht is bewerkt door: Count Uilesnor op 2002-02-28 21:50 ]
 • Natuurlijk is het het feit dat ik steeds de originele CD-rom (beschadiging-risico) erin moet leggen, de reden dat ik gewoon een kopie wil hebben. Naar mijn weten is daar helemaal niets illegaals aan. Waarom dan zo geheimzinnig? Als ik illegaal wil, had ik voor de 2 genoemde spellen niet ruim € 100,00 betaald.
 • Het maakt mij weinig uit of en wat je betaalt voor die spellen, maar op dit forum mag je niet linken naar cracks e.d. (en een crack is wat je nodig hebt om te kunnen spelen zonder cd's).
  Wanneer mensen 'back ups' willen maken, denk ik altijd direct aan illegale kopietjes maken voor anderen. Dat is mijn zaak niet, maar ik houd er niet van als mensen die kletskoek verkopen.
  Wat betreft het kopieren van het spel. ALS je de cd's kunt kopieren, moet je dit doen met CloneCd. Dit werkt echter niet zonder meer. Je moet CloneCd met de juiste instellingen gebruiken (en wat die instellingen zijn, hangt af van de beveiliging van de cd, dit moet je dus ook te weten komen). Ik gebruik het woord ALS, omdat je de juiste brander moet hebben. Moderne beveiligingen kunnen lang niet door alle branders gebrand worden.
  Maar, als je inderdaad de cd voor jezelf wilt gebruiken, zul je hier waarschijnlijk weinig aan hebben. De beveiling die controleert of je de cd wel hebt, ziet namelijk dat er een kopietje in de speler zit en start dan niet op. Dit kun je voorkomen door een crack te gebruiken, maar als je die hebt, is die kopie dus ook nutteloos…
  Als je je tijd en moeite wilt besparen doe je gewoon die cd in je computer.
 • Okee, het is me nu wel duidelijk. Als nette gebruiker voel ik me dus niet gehinderd om een crack te gebruiken, om zodoende de originele cd-rom niet te gebruiken. Dat is ook zo bij veel andere software. Maar bedankt.
 • Ik vind het een beetje een onderwerp wat "in het grijze gebied" valt…. aan de ene kant heb je netjes voor de software betaald, maar aan de andere kant zijn cracks niet toegestaan. Ik gebruik zelf ook no cd cracks, ook omdat ik het lastig vind om steeds naar de cd toe moeten zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.