Vraag & Antwoord

Games

Is dit een goede game pc tegen een redelijke prijs?

Anoniem
None
39 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een totaal nieuw systeem voor games en kabel internet.
  Ik woon in zeelans en wil dus het liefst hier in de buurt kopen bij bv Dixons,Vobis of Dynabyte dit ivm een budget van ongeveer 1300 Euro en bv bij Vobis dat er een service punt aanwezig is.
  Ik lees ook de pc bladen dat de pcs in de randstad voordeliger zijn maar dan zit je wel met de service.
  Ik heb een systeem gezien bij Dixons svp reactie hierop

  Athlon 1800+
  256 mb sdram, 512 voor 119 euro extra
  40 gb hd
  16* dvd
  16*10*32 writer
  17 inch monitor
  ms windows xp
  nvidea gforce mx 400 64 mb
  Dit voor 1350 Euro
  Alle tips zijn welkom

  Geld maakt niet gelukkig,maar gelukkig maken ze wel geld
 • Op zich een hele leuke prijs, alleen jammer dat die MX 400 wat aan de trage kant is voor de huidige games :sad:

  Verder moet je ook even naar de kwaliteit van de monitor kijken ed. als je voor die prijs een kwalitatief slecht model krijgt, dan heb je er nog niks aan. Als je een slechte monitor hebt, dan blijf je jezelf daar aan ergeren :sad:

  _________________
  PC 1
  PC 2

  BA's overclocking guide v1.0

  [ Dit bericht is bewerkt door: BA op 2002-04-08 11:31 ]
 • Zitten er geen andere zaken in de buurt? Want die jij noemt zijn nou niet echt supergoedkoop… Integendeel. En of ze bij Vobis nou zo technisch zijn :roll:
 • Valt wel mee toch? Voor een mobo+CPU + mem ben je vaak al 500E kwijt, een monitor is ook niet goedkoop, en met een behuizing, HD, DVD en CDRW, soundcard, modem etc zit je ook al snel aan de 500E, tenzij het el cheapo zooi is natuurlijk, met alles geintegreerd :sad: Een originele XP erbij scheelt ook alweer wat Euro's etc.

  _________________
  PC 1
  PC 2

  BA's overclocking guide v1.0

  [ Dit bericht is bewerkt door: BA op 2002-04-08 11:53 ]
 • Als de videokaart traag is geef s een alternatief, waar herken je een goede monitor aan bv wat voor merk?
  Als dit niet goedkoop is geef is wat tips

  ger
 • Zeker als de pc een tijdje mee moet gaan, dan zou ik een meer futureproof videokaart nemen, dus en GF3, GF4 (geen MX) of een ATI R8500. Nadeel is alleen dat deze ook weer duurder zijn, dus het is maar net wat je er voor over hebt. Als de prijs wel een probleem wordt, dan zou ik toch eerder naar een GF4 MX kijken, of ATI R7500 die zijn wel wat minder future proof (geen DX :cool:, maar draaien de huidige games zoals MOHAA etc een stuk sneller als die GF2 MX, tevens zijn ze niet echt duur.

  Qua monitor vind ik dat je sowieso kijekn moet in de winkel hoe het beeld je bevalt, omdat dit nogal van persoonlijke voorkeur afhangt. Wel zou ik er op letten dat de monitor op zijn minst een refreshrate van 85 Hz aan kan op de resoluties die jij gebruiken wilt, anders kan het na verloop van tijd behoorlijk storend gaan werken voor je ogen.
 • [quote:b60c37e4b9]
  Op 08-04-2002 11:52 schreef BA:
  Valt wel mee toch? Voor een mobo+CPU + mem ben je vaak al 500E kwijt, een monitor is ook niet goedkoop, en met een behuizing, HD, DVD en CDRW, soundcard, modem etc zit je ook al snel aan de 500E, tenzij het el cheapo zooi is natuurlijk, met alles geintegreerd :sad: Een originele XP erbij scheelt ook alweer wat Euro's etc.
  [/quote:b60c37e4b9]


  Alsof die zaken geen el cheapo spullen gebruiken… :roll:
  Dynabite/dixons vallen qua prijs redelijk mee, maar Vobis is echt duur. En dan zie je die advertenties denk je "ow is niet zo duur". Blijkt zonder monitor te zijn :mad:

  Dus kan best zijn dat je rond dezelfde prijs uitkomt bij andere zaken, maar dan wel met betere spullen (je weet wat erin zit, drivers is makkelijker aan te komen, enz).
 • Dar heb je idd wel gelijk in, maar als ik een PC in elkaar zet is ie 'kaal' Ik bedoelde dus eigenlijk ook dat er dingen als een originele WXP meegeleverd worden etc, als je dat allemaal bij elkaar optelt dan valt de prijs wel mee. (Overigens ken ik de prjizen van Vobis en Dynabyte niet, daar koop ik niks, Dixons trouwens ook niet :grin: )

  Volgens mij waren die PC's van dixons van Fujitsu Siemens, dat waren volgens mij wel aardige pc's (als je geen tweaker bent :wink: ) of verkopen ze daar soms Packard Hell?

  Ik zie trouwens net in die config staan dat het om een systeem met SDRAM gaat, dat betekend of SiS 735 of KT133A, of ALI :sad: Daar zou ik niet aan beginnen. Zeker bij games heb je heel veel voordeel van DDR. Met de huidige mem. en de huidige videokaart zou ik dit systeem dus zeker links laten liggen als ik het zo zie :sad:

  BTW, dat systeem staat zonder kast op hun site voor E 1020.

  _________________
  PC 1
  PC 2

  BA's overclocking guide v1.0

  [ Dit bericht is bewerkt door: BA op 2002-04-08 14:11 ]
 • Koop geen athlon processor maar vraag naar een pentium processor want athlon dat is rotzooi. IK heb er heel veel problemen mee gehad het duurde een half jaar voordat mijn systeem goed liep in de tussentijd kon ik geen spelletjes spelen (de kwelling) het personeel van dynabyte wist niet wat er aan de hand was na een half jaat terug gaan na dynabyte hebben ze ons een nieuwe computer moeten geven omdat de processor defect was.

  Ik heb nu een pentium erin een 3800 veder 1000mhz 256mb ram en 32 mb videocard geheugen nu eindelijk kan ik eens rustig gamen een athlonprocessor is na mijn mening goed om wat te internetten en tekst te verwerken.
 • Software heb je toch nergens voor nodig :wink:

  Je hoeft ook geen pc zelf in mekaar te schroeven. Er zijn zat winkels die complete pc's leveren incl software. En daar ligt de prijs/kwaliteitsverhouding een stukkie hoger. Bv memo systems, maar die zitten dacht ik niet in zeeland…

  Ik koop overigens ook niets bij die zaken, maar dat ter zijde.


  Bij dixons hebben ze ook PB, maar volgens mij voornamelijk Sky (volgens mij http://www.sky.nl )… Die kun je evt ook zelf samenstellen maar echt goedkoop vind ik ze niet.
 • [quote:48262c18bd]
  Op 08-04-2002 14:12 schreef The Plague:
  Koop geen athlon processor maar vraag naar een pentium processor want athlon dat is rotzooi. IK heb er heel veel problemen mee gehad het duurde een half jaar voordat mijn systeem goed liep in de tussentijd kon ik geen spelletjes spelen (de kwelling) het personeel van dynabyte wist niet wat er aan de hand was na een half jaat terug gaan na dynabyte hebben ze ons een nieuwe computer moeten geven omdat de processor defect was.

  Ik heb nu een pentium erin een 3800 veder 1000mhz 256mb ram en 32 mb videocard geheugen nu eindelijk kan ik eens rustig gamen een athlonprocessor is na mijn mening goed om wat te internetten en tekst te verwerken.
  [/quote:48262c18bd]

  Dat jij die zooi niet stabiel krijgt zegt meer over jou technische kennis als over die Athlon :roll: Zeker de bewering dat Athlon's goed zijn in internetten en niet in games doet mij geloven dat jou technische kennis heel dicht bij het nulniveau ligt.

  [quote:48262c18bd]
  Software heb je toch nergens voor nodig :wink:

  Je hoeft ook geen pc zelf in mekaar te schroeven. Er zijn zat winkels die complete pc's leveren incl software. En daar ligt de prijs/kwaliteitsverhouding een stukkie hoger. Bv memo systems, maar die zitten dacht ik niet in zeeland…

  Ik koop overigens ook niets bij die zaken, maar dat ter zijde.


  Bij dixons hebben ze ook PB, maar volgens mij voornamelijk Sky (volgens mij http://www.sky.nl )… Die kun je evt ook zelf samenstellen maar echt goedkoop vind ik ze niet.
  [/quote:48262c18bd]

  LOL, als je een CD brander hebt dan heb je idd geen software nodig :wink:

  Verder heb je wel gelijk dat de prijs/config verhouding bij andere systemen veel hoegr ligt, ik heb niet goed op de specs gelet, en dacht dat er wel een modernere chipset in zou zitten met DDR, maar niet dus.

  Trouwens, ik dacht dat Sky van Vobis was?
 • The Plague, dat slaat idd helemaal nergens op. :mad: Dat ze bij Dynabite niet echt kennis van zaken hebben betekend niet dat alle Athlons slecht zijn! :???:
  Er kan altijd een productiefout o.i.d in zitten, dat kan bij pentiums net zo goed.


  Dat jij er geen games op kon draaien betekend niet dat die Athlon alleen geschikt is voor internet & office… Wat ik ervan gezien heb is dat games zeer goed draaiden.


  Ik heb ff bij dixons op de site gekeken, en er stond voornamelijk HP op, daarnaast wat compaq en 1 Sky… Maar in de winkel heb ik meer van Sky zien staan, en stond ook dat je zelf samen kon stellen.
  Vobis verkoopt Highscreen spullen, en Fujitsu Siemens…

  _________________
  Het Adidas-netwerkprotocol: heen en weer rennen met een diskette

  [ Dit bericht is bewerkt door: Eddey op 2002-04-08 14:49 ]
 • Dat zal dan wel idd :smile:

  Dat systeem van de topicstarter is trouwens een Sky, voor zover ik hem op hun site vinden kon :smile:
 • Ik ben eens op de site van Norrod wezen shoppen met dit budget. Ik kon daar de volgende computer samenstellen:

  Behuizing ATX Midi STD 300W € 45,-
  CD Rewriter 24/10/40 IDE € 115,-
  FDD Diskette station 3.5~/1.44 € 20,-
  DVD ROM 16x Speler € 75,-
  256Mb DDRAM PC266 € 87,-
  Creative SB Live Player 5.1 € 45,-
  HDD 40Gb 7200 rpm IDE ATA 100 € 122,-
  Cooler HDD Harddisk € 18,50
  Jetway 867AS SDR/DDR socket A € 92,50
  Standaard 17 inch monitor € 225,-
  AMD Athlon XP 1800+ € 192,-
  BTC Standaard Keyboard PS-2 € 11,50
  Logitech Pilot USB Mouse OEM € 20,-
  Std GeForce3 Ti200 128Mb DDR € 255,-
  assemblagekosten € 35,-

  Totaal € 1359,-

  - DDR geheugen i.p.v. SDRAM
  - 24-speed brander i.p.v. 16-speed
  - Fijne geluidskaart (kun je evt. 5.1-boxen op aansluiten)
  - Grafische kaart waar je nog even mee voorruit kan i.p.v. die MX400 :sad:

  => Er zitten nog geen boxjes bij.
  => Er zit geen XP bij.

  Volgens mij kun je voor dat geld in de buurt wel een betere gamecomputer krijgen. Als je 'm gebruikte voor kantoortoepassingen zou het niet uitmaken, maar als je echt stevige spellen wilt spelen zou ik toch iets zoeken met DDR en een betere videokaart.

  Edit: Ik heb net even op de site gekeken, volgens mij heeft die sky onboard geluid. Daar krijg je waarschijnlijk bij sommige spellen problemen mee, dus zou er nog een geluidskaar bij moeten. Zit je al op 1400.


  _________________
  To me it would be an infinite satisfaction to believe that mankind will progress to such a pitch, that we should be looked back at as mere Barbarians. – Charles Darwin, 1860

  [ Dit bericht is bewerkt door: Count Uilesnor op 2002-04-08 15:49 ]
 • Precies, dat dacht ik dus ook al. Stom van me dat ik eerst over die SDRAM heen gelezen heb. Het lijkt op zich een leuke config dat ding maar met dat soort dingen wordt het al weer rap minder :sad:


 • Bij funprice ligt momenteel, eveneens voor 115 euro, een 40-speed LiteOn brander :grin:
 • Die Sky die op de site staat is trouwens uitgerust met een GF2 MX-200. :sad: :sad: :sad:
 • Das helemaal minder :sad: :sad:


 • Het systeem kon je bij dixons opwardeeren tbv de grafische kaart vandaar dat ik dit er al in mee genomen had.
  Is rd ram beter dan sd ram?Sky is van dixons en Highscreen van vobis.

  Geef nu is aan waar jullie bv kopen, en kopen jullie alles los of een compleet systeem?
 • Ik koop meestal ales los, hangt er net van af wat ik upgraden wil. Meestal koop ik mijn spulen bij Eynstein ( http://www.eynstein.com )

  RDRAM is voor de Pentium4. Voor de AthlonXP heb je SDRAM en DDR-SDRAM, DDR is een stuk sneller, dit zie je heel goed terug in games :smile:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.