Vraag & Antwoord

Games

Bijna alle spellen doen het niet in XP

Anoniem
VTec
16 antwoorden
 • Hoi allemaal

  Bijna al mijn spellen (ook bv Need for Speed 5) doen het in XP niet. Ik was best tevreden over XP maar toen ik dat merkte heb ik ME weer erop gezet.

  Ik hoorde dat je in de eigenschappen van het spel iets moet veranderen, en wat precies? want het is behoorlijk frustrerend als je games het niet doen. Weten jullie ook welke games helemaal niet onder Xp draaien?

  GREET Stefan
 • ik draai zelf al iets van 6 maanden win xp en alle spellen werken nog bij mij alleen roller coaster tycoon niet maar ja maare over je vraag je kan bij een snelkoppeling op je bureaublad rechter muisknop doen dan eigenschappen en dan compatibiliteit en dan op win 98 ofzo zetten mischien dat het dan werkt
 • Je moet in je start-menu naar Programma's,
  Bureau-accessoires, Programmacompabiliteit.

  Hier zoek je op de installatie cd het setupbestandje op en klaar is kees.

  Hij laat dan tijdens de installatie aan de pc denken dat het een vorige Windows versie is.

  Weg dus met "Er draait niks meer sinds XP geinstalleerd is"
 • Nu nog een reactie van stefan85 of 't gewerkt heeft.
 • Silenthunter2 en destroyercommand werken niet goed onder xp daarom heb ik win 98 2e editi er bij geinstalleerd.

  Ubi.com brengt ook geen patch op de handel want je moet gewoon win 98 of me installeren.
  Dit vind ik een hele slechte zaak.

  grtz jan
 • Beste jan…

  Zoals boven staat vermeld… is dit niet nodig…
 • zeker illegale versie van XP ik gebruik het al sinds dag 1 en alle spellen werken ff vervelen :D :) :( :o :-? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink:
 • Vind dat we een beperking van emoticons moeten vragen.
  Je beeld iets uit……
 • [quote:4ff88a85dd]Weg dus met "Er draait niks meer sinds XP geinstalleerd is"[/quote:4ff88a85dd]
  klopt niet helemaal ik heb ook op xp gedraaid en FF8 draaide voor geen meter en met compatibiliteitsmodus vertikte de meeste progs en games het want ze missen opdrachten in de kernell32.dll
 • [quote:3bd68801af="stefan85"]Hoi allemaal

  Bijna al mijn spellen (ook bv Need for Speed 5) doen het in XP niet. Ik was best tevreden over XP maar toen ik dat merkte heb ik ME weer erop gezet.

  Ik hoorde dat je in de eigenschappen van het spel iets moet veranderen, en wat precies? want het is behoorlijk frustrerend als je games het niet doen. Weten jullie ook welke games helemaal niet onder Xp draaien?

  GREET Stefan [/quote:3bd68801af]

  Wat is het systeem dat je hebt en dan met name de videokaart? Het kan namelijk zijn dat wanneer je een oudere videokaart hebt je de driver moet updaten. Kijk dus even op de site van jouw merk videokaart voor een driver update.
  Verder kunnen sommige spellen niet helemaal lekker werken onder XP. Kijk dus ook hier voor updates (patch) op de site van de makers van het spel.
 • Hetzelfde probleem gehad met mijn nVidia kaart. Eeen upgrade gedownload en het werkt bij elk spel. De kids hebben alleen problemen met A2-racer. Toevallig iemand met een oplossing? :-?
 • [quote:76e1539c57="25061"]Je moet in je start-menu naar Programma's,
  Bureau-accessoires, Programmacompabiliteit.

  Hier zoek je op de installatie cd het setupbestandje op en klaar is kees"[/quote:76e1539c57]

  Als het allemaal zo ontzettend simpel was, hadden hier heus niet zoveel mensen opmerkingen gehad. Die comptabiliteitsmodus werkt SOMS en helemaal niet altijd.
 • [quote:452476b176="copyfile"]ik draai zelf al iets van 6 maanden win xp en alle spellen werken nog bij mij alleen roller coaster tycoon niet [/quote:452476b176]

  Rollercoaster Tycoon werkte bij mij eerst ook niet. Maar toen heb ik alleen deel 1 en 3 geinstalleerd. toen werkte 1,2 en 3 allemaal tegelijk. Moet je ook eens uitproberen.
 • Ik draai nu al een hele tijd windows XP en ik heb geen problemen. Misschien is er een patch voor te vinden op het internet.
  suc6
 • heb dit probleem zelf ook, wat je kan proberen is bij eigenschappen een andere compatibel modus te kiezen. Wat ik heb gedaan is gewoon een dual boot ME/XP als spel niet werkt onder XP dan verder in ME, recent voorbeelt GTA3 traag en text niet zichtbaar onder XP snel onder ME
 • [quote:e1bfa3fd17="dr. dennis"]heb dit probleem zelf ook, wat je kan proberen is bij eigenschappen een andere compatibel modus te kiezen. Wat ik heb gedaan is gewoon een dual boot ME/XP als spel niet werkt onder XP dan verder in ME, recent voorbeelt GTA3 traag en text niet zichtbaar onder XP snel onder ME[/quote:e1bfa3fd17]
  ik zou zeggen dualboot win98/xp maar iedewreen z'n eigen smaak

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.