Vraag & Antwoord

Games

Gaan jullie allemaal met de huidige ontwikkelingen mee???

Anoniem
None
53 antwoorden
 • Wat ik bedoel is: tegenwoordig eisen games steeds meer van je systeem, en als ik het forum zo bekijk, lijkt 't net alsof iedereen gemiddel een 1.0 Ghz met een TNT3 heeft staan. Zijn er dus nog mensen die net zoals ik ook zo'n schlemielig PII'tje hebben staan en die de huidige game generatie nauwelijks meer kunnen draaien?
 • Nou,… 'iedereen' is natuurlijk overdreven…
  ik doe het ook maar met een PIII 650…. met een tnt2 kaartje… :smile:
 • En alles werkt nog steeds bij jou?
 • alles? eh… dat weet ik niet … de meeste spelletjes die ik speel hebben niet zulke hoge systeemeisen….
  Nog niet ten minste :smile:

  Oh… wacht… Cossacks European Wars ging wel, maar je kon merken dat de boel begon te vertragen als je 6 brigades van 120 musketiers, 4 brigades à 96 cavaleristen en 3 batterijen van 12 kanonnen tegelijk in beweging bracht…
 • In principe ga ik mee, tis hobby :smile:
  Helaas moet ik door vakantie dit jaar wat langer met sommige onderdelen dan in de planning stond, maar over het algemeen draait alles gelukkig nog wel aardig.
 • Ik zou best mee willen gaan (net als iedereen denk ik) maar heb er simpelweg het geld niet voor (ook net als iedereen denk ik) :smile: Ik draai alles nog perfect op een Celeron 2 800MHz en een TNT2'tje (en voor degene die door blijven zeuren: JA!! Ook Max Payne op hoogste details en 1024x768) :wink:
  Alleen merk ik vanaf Renegade wel dat ie er moeite mee heeft.
 • Hoe draai jij in godsnaam Max Payne op zo'n systeem op die manier. Als ik alles op het hoogste zet bij 1024x768 'voel' ik duidelijk dat het niet mooi soepel meer loopt. Een paar instellingen op medium en geen anti aliasing en dan gaat het wel lekker. Dat is dan op een TB1400 en GF2 GTS Pro.
  Om in te gaan op de vraag trouwens. Mijn planning is om dit systeem mee te laten gaan tot ik niet meer kan spelen op 1024x768 (met fatsoenlijke kleuren). Tegen die tijd moest er maar eens een nieuwe videokaar en CPU in. Als het goed is heb ik na de vakantie mijn diploma & werk ik, dus dan zou ik daar wel geld voor moeten hebben.

  P.S. Als ik het financieel echt ruim heb, zal ik eerder upgraden trouwens :grin:.
 • Dat zat ik me idd ook al af te vragen. Het bestaat gewoonweg niet dat je Max Payne met zo'n videokaart op max detail (dus ALLE sliders naar rechts, en aniso aan ed) draaien kan, en op 1024x768x32 of hoger. Anders kan ik net zo goed me R8500 wegmikken en voor een geeltje een TNT2 kopen :grin:
 • // Brumbo :
  diegenen die in het games-forum posten (zeker als dat bij een 'computer'-forum hoort) zullen iha de wat 'fanatiekere' gamers zijn die hun pc hoofdzakelijk voor dat doel gebruiken.

  Als je dan de nieuwste spellen op een beetje niveau wilt kunnen blijven spelen dan moet je (helaas) wel regelmatig je systeem uitbreiden en/of vernieuwen.

  Dat zijn vaak ook diegenen die hier het nieuws over demo's of andere ontwikkelingen op het gebied van spellen posten.

  De rest (die wel eens een 'spelletje' speelt) hoor je een stuk minder vaak omdat die simpelweg minder te vertellen hebben.
 • Nee hoor, ik peins er niet over. Ik sla meestal 1 generatie over. Ik zit nu nog op een PIII 500. Was een jaar of drie geleden top of the bill, nu niet eens meer te krijgen. Volgend jaar ofzo ga ik misschien weer naar een nieuw systeem kijken. Dat mijn pc de moderne spellen niet meer trekt (of tenminste niet op de hoogste resolutie), so be it.

  Alles wat ik op mijn pc wil doen draait nog steeds als een zonnetje. Bovendien game ik niet zo fanatiek. Vermaak me nog steeds met UT, HalfLife, Fifa 2000 of World Cup '98 (stiffies mogelijk en natuurlijk de mooiste shirts!!!) en Commando's behind enemy lines (heb ik na 3 jaar nog steeds niet uit, moeilijk moeilijk moeilijk). Als ik in mijn tempo ieder nieuw spel zou willen spelen zou ik knettergek worden. Het aanbod aan spellen is immers net zo min bij te houden als de ontwikkelingen op hardware gebied.
  _________________
  Met vriendelijke groeten,
  Laurens

  "Leven is meervoud van lef"

  [ Dit bericht is bewerkt door: Laurens op 2002-04-24 08:13 ]
 • Ik probeer het altijd bij te houden. De laatste tijd d8 ik nou gaat het me te hard en hou ik op met upgraden en koop ik over 1 a 2 jaar een volledig nieuwe. Toen is mijn pc door een kortsluiting kapot gegaan en was het een goed excuus om meteen weer een nieuwe te kopen (helemaal zonder pc kan gewoon niet meer). (En de games tegenwoordig zijn zo errug mooi dat ik ze wel moet spelen)
 • Ik heb mijn huidige pc nu een bijna 3 jaar :eek:

  fossiel dus :grin:


  Het is een PII 350 @ 402, 192 mb ram en en V550 (=TNT (1 :wink: )).
  De spellen die ik doe draaien wel goed op zich, maar veel gekker moet ik het niet maken.
  O.a. Rally Championship 2000, Colin Mc Rae rally 2.0, Diablo II, Warcraft II, …


  Ik heb op zich wel spaargeld maar dat bewaar ik liever nog ff. Want om nou te zeggen dat ik ECHT een nieuwe pc nodig heb… Dus ik maak deze ff helemaal 'op' en dan koop ik tegen de tijd dat ik afgestudeerd ben (nog 1 jaar als het goed is) wel weer een nieuwe.


  [edit]ik ben ook niet echt iemand die perse de nieuwste spellen moet spelen ofzo… dus dan gaat deze nog wel ff mee :smile:
  ik maak me alleen een beetje zorgen om Warcraft III (want die lijkt me zeer de moeite waard), want de systeemeisen zijn voor mij op het randje :sad:

  _________________
  Doe niet wat je laten kunt :smile:

  [ Dit bericht is bewerkt door: Eddey op 2002-04-24 09:49 ]
 • Ik stop om de 2 maanden wel wat nieuws in me pc. Ik zit eigenlijk in een doorlopende upgrade fase zonder begin of einde.:grin: :grin:
  Het is een soort verslaving.
  Met mijn systeem kan ik eigenlijk altijd wel de nieuwste games spelen.
  Het is een dure hobby maar wel erg leuk.


 • Zoals ik al had verwacht kwamen er weer de nodige verbaasde reacties op m'n post. Maar toch, Max Payne draait perfect op 1024x768x32 en met alle schuifjes naar rechts. Zelf als het even erg druk wordt met explosies enzo heb ik em niet 1 keer zien haperen. Wat wel een nadeel is is dat het spel zo lang doet over levels laden (de 1e keer tenminste, na een paar keer schiet het wel op).
  Owja en BA, ik wil best ruilen van kaart hoor. :wink:
 • ik draai nog op een p3 500… met een geforce 2mx en 512mb en jedi knight 2: jedi outcast draait nog net lekker op 1024x768 en alles high en 16 bit
  maare ik houd m'n hart vast voor spellen als mafia en gta3 (ik ga binnenkort toch een nieuwe proc kopen een 1900+ amd zit ik wel weer even goed)
 • Op 24-04-2002 20:40 schreef GeForce Mike:
  Het is een dure hobby maar wel erg leuk. /quote]

  Inderdaad. Alleen heb ik nog meer dure hobby's dus het geld moet verdeeld worden :sad:

  :grin:


  Voor mij betekend dat gewoon af en toe voor 1 van de hobby's wat bijkopen indien "noodzakelijk" (wat heet noodzaak bij een hobby :grin: )
 • Ik volg het zelfde patroon als GF Mike, steeds een beetje upgraden. Ook al is het systeem snel zat, op 1 of andere manier kan ik de noodzaak om te uopgraden niet onderdrukken :grin:
 • [quote:8878f53afa]
  Op 25-04-2002 17:33 schreef BA:
  Ik volg het zelfde patroon als GF Mike, steeds een beetje upgraden. Ook al is het systeem snel zat, op 1 of andere manier kan ik de noodzaak om te uopgraden niet onderdrukken :grin:

  [/quote:8878f53afa]

  :lol: :lol: "Noodzaak"
  Om de twee maanden upgraden is uiteraard essentieel :roll: :grin:

  Mmmh, Boerke, ik zou niet willen zeggen dat je uit je nek kletst… -hoewel, dat zou ik best willen zeggen, maar ik doe het niet en daar gaat het om :grin: :wink: - maar ik kan me dat toch maar moeilijk voorstellen hoor. Dan moet je systeem wel op een soort spelcomputerachtige wijze uitgekleed en geoptimaliseerd zijn voor dat spel volgens mij.
  Alle schuifjes naar rechts zei je…, je weet zeker dat je het verschil tussen rechts en links weet? :wink:
 • [quote:5e72dccd64]
  Op 25-04-2002 17:49 schreef Count Uilesnor:
  [quote:5e72dccd64]
  Op 25-04-2002 17:33 schreef BA:
  Ik volg het zelfde patroon als GF Mike, steeds een beetje upgraden. Ook al is het systeem snel zat, op 1 of andere manier kan ik de noodzaak om te uopgraden niet onderdrukken :grin:

  [/quote:5e72dccd64]

  :lol: :lol: "Noodzaak"
  Om de twee maanden upgraden is uiteraard essentieel :roll: :grin:

  Mmmh, Boerke, ik zou niet willen zeggen dat je uit je nek kletst… -hoewel, dat zou ik best willen zeggen, maar ik doe het niet en daar gaat het om :grin: :wink: - maar ik kan me dat toch maar moeilijk voorstellen hoor. Dan moet je systeem wel op een soort spelcomputerachtige wijze uitgekleed en geoptimaliseerd zijn voor dat spel volgens mij.
  Alle schuifjes naar rechts zei je…, je weet zeker dat je het verschil tussen rechts en links weet? :wink:
  [/quote:5e72dccd64]

  LOL :lol:

  Ik geloof er dus ook niks van. Misschien dat de TNT2 bebaalde zaken niet gebruikt, zoals texture filtering, waardoor je de impact niet merkt, maar het lijkt me wel heel sterk dat je met full geometry detail draaien kan met een PIII 500 (tenzij je 10 fps vloeiend vind :wink: )
 • [quote:c37efc87c4]

  …tenzij je 10 fps vloeiend vind :wink:

  [/quote:c37efc87c4]

  "Max Payne draait uitstekend, alleen zou ik wel eens willen weten hoe ik de stroboscoopmodus uitschakel. Dat word ik nu toch wel een beetje zat" :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.