Vraag & Antwoord

Games

wie zegt ja en wie zegt nee

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Wie o wie denkt of weet of je in de toekomst software of een chip kan gebruiken voor de xbox waarmee je dan ook psx2 spellen en bv gamecube spellen kan spelen, ben erg nieuwsgierig naar de antwoorden
 • daar kun je maar beter over blijfen dromen :wink: Ik weet niet hoe je erop komt… :lol:
 • :lol: :lol: grappig, denk je nou echt dat ze zo onnozel zijn bij nintendo of sony, om hun spellen compatible te laten worden met elkaar.. Voor ons consumenten zou het wel interessanter worden, want je krijgt dan wel meer stunten met de prijzen van spellen e.d….
 • Dat kan sowieso niet, omdat ze allemaal andere hardware hebben, en dus verschillende instructiesets.

  Emulatieprogramma's zijn er wel, maar die vretenm behoorlijk wat kracht, zoveel kan je met een Xbox ieg niet leveren. En als het wel kan is het nog maar de vraag of het ook nog allemaal goed gaat.
 • *ahem* Bleem! : playstation-emulator voor pc & DC.
  Door de rechtzaken die Sony tegen het bedrijf gevoerd heeft zijn ze failliet gegaan ondanks het feit dat Sony het proces verloren had.

  M.a.w. zelfs als het technisch mogelijk zou zijn de PS1,PS2 en/of GC te emuleren met een 'chipje' in de X-box dan nog kun je van Sony & co verwachten dat ze dat proberen tegen te houden met alle middelen die ze hebben. Op z'n minst kunnen ze het bedrijf beschuldigen van poging tot reverse engineering en/of overtreden van de copyright-bepalingen …

  Gezien de hoeveelheid geld & advocaten die Sony tot z'n beschikking heeft denk ik dat er geen enkel bedrijf in zal slagen zoiets 'officieeel' te maken zonder toestemming van Sony & co.
 • je hebt bleem voor de pc om een psx of zelfs een dreamcast te kunnen emuleren op je pc. voor de ps2 heb je een apparaatje waarmee je gamboy spellen op je ps2 kunt spelen, alle begin is moeilijk moet je maar denken

  greetzzzzz mordradead
 • niet alleen het begin is moeilijk! De hele emulator wereld zuigt! Ik heb een keer die bleem op mijn pc gehad en een psx spel erop geprobeerd… nou hij deed mooi niets :( Zelfs voor een emulator-progie die een winkelwaarde van 45euro (100gulden) heeft, hoef je nog niets te verwachten.
 • [quote:8f0d50787f="kajutsa"]De hele emulator wereld zuigt![/quote:8f0d50787f]

  Wow! 'De emulatorwereld'! Dat klinkt wel erg bruut. Een dimensie waarin allerlei arelaxte wezens 'dwellen' die je emuleren naar afgrijselijke consoles ("We have eternity to know your fleshhhhh"). Ik zal Clive Barker (die fantastische schrijver *hoest* die het hellraiserverhaal bedacht heeft) er eens over mailen…
  Eehhh, maar goed on topic dus… De casus is natuurlijk absoluut niet realistisch, maar… ALS het zou kunnen…
  Dan zou ik dat wel cool vinden. Want dan kon ik een console op grond van hardware en prijs kiezen (XboX dus) en daar vervolgens toch Final Fantasy X (nog nooit gezien, maar iedereen is altijd nogal dol op die spellen) op spelen en GT e.d.
  Ik vind die gameconsole spellen wel vies duur trouwens.
 • zoiets is in het verleden al eens geprobeerd : de MSX-homecomputer …
  En je had (lang niet zo erg als bij pc's) het probleem dat je niet 100% zeker wist of een spel wel zou lopen …

  En wat is nu net *het* voordeel van consoles ? Als je een spel koopt dan werkt het en weet je wat je kunt verwachten… in tegenstelling tot pc-spellen waar je altijd wat van geknutsel hebt voordat het loopt en of het bij jouw net zo goed uitziet als bij de buren.

  // —
  Spellen voor consoles zijn zo duur omdat de fabrikanten daar nu net het geld mee moeten verdienen.
  Daarnaast moeten softwareproducenten licentie-kosten betalen, terwijl je voor het maken van een pc-spel behalve de pure ontwikkelingskosten niks extra's kwijt bent.
 • En als jij nu bijv. een Xbox koopt weet je zeker dat je een jaartje of 3 goed zit. Als jij nu een Geforce4 ti koopt, zit je wel goed… maar niet voor zo'n lang termijn als bij een (nieuwe) console. Want de zware spellen die juist zo leuk zijn op de pc, speel jij over een jaartje niet meer optimaal op je pc. Dus dan kan je alweer zeggen dat de Geforce4 ti verouderd is en dat het tijd is voor een nieuwe! En dan hebben we het alleen over de videokaart… want je moet ook rekening houden met bijv. memory en je CPU etc. Bij een console heb je al deze problemen niet!
 • De PSX is helemaal lang meegegaan.
  Wat betreft dat probleemloze spelen van spellen trouwens. Ik zag Halo dus op de XboX en het beeld vertoonde af en toe wel schokjes! Als ik een GF4ti koop, weet ik iig zeker dat ik geen last heb van dat soort grappen.
  Vergeet trouwens niet dat men op een console sneller tevreden is met spellen. Ik zag dat voor de N64 bijvoorbeeld nog Doom is uitgebracht. Ja, dat kan ik ook nog wel draaien op een ouwe 486. Op de pc worden ze gewoon in hoog tempo veel mooier.
 • [quote:ffaf6cf2e2="Count Uilesnor"]Vergeet trouwens niet dat men op een console sneller tevreden is met spellen. [/quote:ffaf6cf2e2]

  Bedoel je daarmee de graphics van spellen? Ja, dat lijkt me logisch–> als ze de kwaliteit van de spellen op de console niet mooi zouden vinden, hadden ze hem nooit aangeschaft. :)
 • Consoles en PC vanuit een ouder gezien (ik heb 2 kids).
  Ik kan aardig met PC's overweg, dus koop ik alleen maar PC spellen
  en de pc wordt ook voor school, internet en zo gebruyikt. Daarom krijgen ze ook geen Xbox, Nintendo, Dreamcast of zo.

  Als je geen verstand hebt van PC's, dan koop je console voor de kids
  en de nog duurdere spellen. Goede oplossing, alleen vindt ik het naar dat de fabrikanten daar misbruik van maken (ze willen een monopolie creeren) , spellen niet uitwisselbaar, als ze een nieuwe versie uitbrengen dan is het niet downwards compatible en [b:07e54fd2ea]je bent afhankelijk van het succes vd console hoelang je het kan gebruiken.[/b:07e54fd2ea] Dreamcast was dacht ik na pakweg een jaar overleden,
  dus weg geld.

  Als reactie op de starter van dit topic : je zal normaliter geen andere spellen op de Xbox kunnen spelen.
 • [quote:3e77a8a886="Bosje"]Dreamcast was dacht ik na pakweg een jaar overleden,
  dus weg geld.[/quote:3e77a8a886]

  Dat heeft alles te maken met het feit dat sega te lang niets van zich had laten horen en toen opeens met een nieuwe console op de markt kwam. Toen die console uitkwam had iedereen al een Nintendo64 of een Playstation en vond het niet de moeite waard om de dreamcast te kopen! Ook was dus het vertrouwen weg van Sega bij de mensen! Hierdoor werden er dus bijna geen dreamkasten verkocht en daarom kon sega het hoofd dus niet meer boven water houden! Heel jammer, want hun eerdere produckten waren super…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.