Vraag & Antwoord

Games

Simcity 3000 en XP

Anoniem
raptor86
5 antwoorden
 • Enkele maanden geleden heb ik deze vraag hier al eens gesteld, maar er zat tot op heden geen oplossing bij die bleek te werken.
  Probleem is dat Simcity 3000 niet onder onder Win-XP werkt. Het start niet door. Elke comptablititeitsmodus werkt ook niet.
  Nou waren er enkele mensen die Simcity 3000 WEL aan de praat hadden gekregen volgens hun reactie. Graag wil ik vernemen hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Zijn er misschien inmiddels misschien patches beschikbaar?
  Mijn zoon (12 jr) mist :cry: het spel en wil het graag weer spelen :D .

  Vr. bedankt alvast, Rob.
 • Bij mij werkt SimCity vlekkeloos onder XP, zonder compatibiliteitsmodus ofzo. Ik heb bij het installeren verder geen problemen gehad.
  Het enigste probleem wat ik heb is dat tijdens het opstarten er spontaan een internetverbinding wordt gestart. :roll:
 • Welke Windows XP heb je ? Home of Prof ? Ik heb Home, maar m.i. moet het ook niet uitmaken… toch?
 • Hij zou het gewoon moeten doen, heb bij EA gekeken en er waren geen patches voor Win2k/WinXP, tenzij je de Franse versie van het spel hebt, dan was er wel een patch. Misschien dat het aan de driver van je videokaart ligt? Updaten van die driver schroeft meestal de prestaties omhoog en verhelpt sommige problemen. Ik had het bv. met Return to Castle Wolfenstein, mijn Voodoo3 ondersteunde het spel niet goed onder XP en ik had dus een update van de drivers nodig waarna hij weer perfect draaide. Check hiervoor altijd eerst wel even de site van de fabrikant van je videokaart, want hun drivers zijn natuurlijk het veiligst.
 • Bij mij werkt de gewone editie van SC3000 niet, maar de World edition werkt wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.