Vraag & Antwoord

Games

CPU wordt heet (61 graden) met spelen van GTA3

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Mijn CPU wordt wordt veel te heet met het spelen van GTA3. :cry:

  Ik heb een AMD Athlon XP 2100+, MSI KT3 Ultra, 512MB DDR, GF2 TI.

  Heeft iemand hier ook last van of weet iemand wat er aan de hand is/ zou kunnen zijn.
 • Zal niet alleen onder GTA3 zijn, maar gewoon elke keer als je CPU zwaar belast wordt. Beter koeling kopen dus, al valt 61 nog binnen de grenzen, maar met de zomer in het vooruitzicht …
 • [quote:cb2bb446af="Speedy"]Zal niet alleen onder GTA3 zijn, maar gewoon elke keer als je CPU zwaar belast wordt. Beter koeling kopen dus, al valt 61 nog binnen de grenzen, maar met de zomer in het vooruitzicht …[/quote:cb2bb446af]

  Ik heb het uitgetest of die anders ook zo heet werd, een nacht een paar bestanden downloaden van zo'n 700MB, MOH:AA spelen paar uur lang, FIFA 2002 spelen een paar uur lang en de CPU wordt maar uiterlijk tussen de 48 en 51 graden.

  Terwijl ik met GTA3 al na een uur spelen al een melding krijg dat de CPU te heet is.

  Dus daar kan het niet aan liggen.
 • Nou, ik zie dat je een fraai nieuw systeempje hebt, ik ga er dus vanuit dat je niet van plan bent over een maand een nieuw systeem aan te schaffen (;-)). In de toekomst zullen nieuwe spellen je CPU niet minder gaan belasten dan GTA3 nu doet, die spellen wil je ook spelen op [b:5a0cf3aa03]dit[/b:5a0cf3aa03] systeem.

  Mijn advies:
  De huidige temperatuur mag best, maar als het iets hoger wordt kan je systeem instabiel worden. De hogere temperaturen in de zomer zullen daar bijvoorbeeld aan bijdragen. Ik zou zeggen: het is zonde om met zo'n fijne pc je te moeten ergeren aan vastlopers e.d., bespaar je die ellende en investeer wat geld in een goede koeler. Mijn pc zat ook altijd op net op die grens, sinds ik de temperatuur een graad of tien naar beneden heb gebracht heb ik gewoon nooit meer last van vastlopers (dat had ik daarvoor [b:5a0cf3aa03]bijna[/b:5a0cf3aa03] nooit, maar die bijna vond ik al irritant genoeg).
  Voor alle duidelijkheid: je processor zal niet beschadigen door dit soort temperaturen en misschien zul je helemaal geen last hebben van instabiliteit, maar het is gewoon prettiger als je je helemaal niet bezig hoeft te houden met die temperatuur omdat dat gewoon ruim in orde is. :-)
 • Is niet de makkelijkste oplossing, maar wel een van de effectievere.

  http://www.waterkoeling.nl
 • Het is niet de makkelijkste en niet de goedkoopste oplossing. Als je niet overklokt vind ik waterkoeling eerlijk gezegd wat overdreven.
 • Dit is waar het is zeker niet goedkoop en dat is jammer heel erg jammer.

  Maar ik denk dat het juist is bedoeld voor de mensen die veel overclocken.
 • Hoi,

  Ik heb met m'n XP 2000+ stressed ook hogere temps bereikt. ( ca. 63 C) Een relatief eenvoudige en goedkope oplossing is het installeren van een of meerdere case fans om de doorstroming in de kast te verbeteren. Dit scheelde bij mij al snel 8 a 10 graden. Eventueel kan je ook een case fan in je zijplaat monteren, precies voor de CPU.

  Je kan hierover een boel tips vinden in de rubriek moederborden etc….

  Greetz, Jee Jee
 • Oké thanx.

  Ik ga er zo meteen denk ik er maar 1tje kopen. :)

  Ben ik daar ook weer vanaf :D
 • met 1 case-fan'tje kom je niet zo ver! Je hebt pas een goede airflow met minstens 2 fans… 1 op inblazen en 1 op uitblazen!
 • Ik plaats er denk ik dan net zoveel als ik er kwijt kan.

  Dan heb ik namelijk dat gezeur ook niet meer als er andere spellen uitkomen die het ook doen.

  Ik meld het wle als ik ze heb geplaats en wat dan de temp. van de CPU is. 8)
 • als je eens en voor altijd van die ellende verlost wil zijn…..waterkoelboel!
  (het was al gezegd maar toch…aan gezien het bij mij perfect werkt,
  moest ik het toch ff kwijt)

  27 graadjes (bij m$kladblok en bij 3uur gta3)
 • [quote:364c952474="kajutsa"]met 1 case-fan'tje kom je niet zo ver! Je hebt pas een goede airflow met minstens 2 fans… 1 op inblazen en 1 op uitblazen![/quote:364c952474]

  Mwhoh… met één casefan daalde de temperatuur bij mij al met tien graden, vind ik toch niet slecht. De tweede casefan zorgde voor nog een paar graden.
 • Dat kan… moet je wel een hoge case-temp gehad hebben zeker? Wat waren je CPU temp en case temp voordat je de fans erin had zitten?
 • CPU steeg tot 65 graden bij internet en Word geloof ik, case temp weet ik niet meer. De reden dat ik er case-fans in gegooid heb, is dat ik druk bezig ben school af te maken. Ik kan (en kon) me niet permiteren te gaan sleutelen aan mijn comp. Vooral niet omdat een gecrushte core nu even geen optie is! ;-)
  Als ik weer tijd & geld heb komt er een mooie kast en een goede koeler en dan misschien nog weer casefans. Dit was voor mij echter de makkelijkste en snelste oplossing (maar niet duurzaam i.v.m. te veel geluid van lucht langs de te kleine ventilatieopeningen).
 • mijn processor werd ook bloedheet 75 graden computer sloeg gewoon uit ik heb de kast er nu afgehaald en een tafelventilator erop gericht nu blijft tie 50 graden en ik heb geen problemen meer alles staat nu op maximum in het spel, wereld spel trouwens.
  mijn systeem:
  AMD Athlon 2000+ XP
  A7V333
  512 mb PC2700
  Asus v8460 Geforce4 Ultra Ti 4600
  IBM 80gb

  groet.
 • Zo'n grote ventilator om bijv. de woonkamer cool te houden in de zomer? :lol: Das ook een optie! Niet zo slecht bedacht trouwens :)
 • de grote van zo'n tafelventilator valt mee ik heb de kleinste die ze hadden genomen het is alleen niet zo'n mooi gezicht mar dat maakt voor mijn niet uit mijn game computer staat op zolder en mijn (gewone) internet computer staat in de huiskamer

  groet
 • Als het nu nog niet lukt met m'n case fans dan kan ik er altijd nog een ventilator oprichten. :lol:

  Is trouwens best wel handig bedacht.
 • antwoord: simpel en logisch

  jouw pc is very goed
  koop andere processer, ok, want gta 3 is klote goed, op een wonder pc!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.