Vraag & Antwoord

Games

NIet werkende fifa 2002 (LEGAAL!)

Anoniem
Boerke87
7 antwoorden
 • P4 - 1,7 ghz - 512 mb RAM - 80 Gb HD - 64 Mb NVIDIA Geforce MX/MX400 - Windows XP - DirectX 8.1

  Als ik fifa2002 tracht op te starten wordt mijn beeldscherm eerst wit, daarna zwart en begint te knipperen. Daarne sluit de computer het programma af en zegt dat er een probleem is gevonden. Als wij DXDIAG proberen en de Direct3D testen, zegt de computer dat er tijdens het testen op een knop gedrukt is en dat daarom de test is geannuleerd. En dat terwijl er tijdens de test geen knop is aangeraakt. Wat kan dit allemaal zijn en wie kan mij helpen ? Gaarne z.s.m. reactie.
 • [quote:fc9118b32f="Draayertje"]P4 - 1,7 ghz - 512 mb RAM - 80 Gb HD - 64 Mb NVIDIA Geforce MX/MX400 - Windows XP - DirectX 8.1

  Als ik fifa2002 tracht op te starten wordt mijn beeldscherm eerst wit, daarna zwart en begint te knipperen. Daarne sluit de computer het programma af en zegt dat er een probleem is gevonden. Als wij DXDIAG proberen en de Direct3D testen, zegt de computer dat er tijdens het testen op een knop gedrukt is en dat daarom de test is geannuleerd. En dat terwijl er tijdens de test geen knop is aangeraakt. Wat kan dit allemaal zijn en wie kan mij helpen ? Gaarne z.s.m. reactie.[/quote:fc9118b32f]

  Hmmm, het lijkt inderdaad op een DirectX probleem, maar zeker weten doe ik het niet (kan altijd nog aan je videokaart liggen, of aan de combinatie met WinXP).

  Heb je al gekeken naar een Windows XP driver update voor je videokaart op de website van de fabrikant? Dit lost vaak heel veel problemen op en levert ook meestal weer een beter lopende videokaart op.

  Als dat niet werkt, dan kan je ook nog proberen om DirectX te verwijderen en daarna de laatste nieuwe versie weer te installeren.

  Kijkt ook even op de site van EA onder support of er soms een patch is voor Fifa2002.

  Als dit alles niet helpt dan is er waarschijnlijk wat mis met je videokaart, tenzij het alleen bij Fifa2002 is en de rest van je spellen het gewoon doet.
 • Stomme vraag misschien, maar waar deinstalleer ik direct x 8.1? Ik zie hem niet onder software staan… De nieuwste Nvidia driver staat er al, dat had ik al geprobeerd. Dus nu wilde ik direct x 8.1 ff opnieuw installeren, maar dan moet ik eerst de oude deinstalleren…
 • Zie hier: http://www.directxbuster.de/index_e.html
 • En trek je dan wel aan dat erbij staat dat het NIET aangeraden wordt. Ik ken verhalen dat het fout was gegaan, en geloof me das geen pretje.
 • Hoezo Boerke; heeft dit met je eerdere problemen te maken?
 • [quote:76c3c88497="Draayertje"]Stomme vraag misschien, maar waar deinstalleer ik direct x 8.1? Ik zie hem niet onder software staan… De nieuwste Nvidia driver staat er al, dat had ik al geprobeerd. Dus nu wilde ik direct x 8.1 ff opnieuw installeren, maar dan moet ik eerst de oude deinstalleren…[/quote:76c3c88497]

  'Klopt DirectX kan je niet zomaar verwijderen. Maar die DirectX buster krijgt hem wel weg, maar het is inderdaad niet zonder risico's (was ik vergeten te vertellen).

  Heb je al wel naar patches gezocht bij EA?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.