Vraag & Antwoord

Games

morrowind; en toen?

Anoniem
Anthony
30 antwoorden
 • Ik ben sinds gisteren ff aan morrowind begonnen… echter weet ik me god niet waar ik heen moet. Weet iemand een leuke walkthrough ergens op het internet oid? alvast bedankt ;)
 • heb dat spel laatst ook ff een half uurtje gespeeld, ff snel een character gemaakt en daarna de wereld in. ff snel door wat dorpjes heen rennen en wat vage beesjes afhakken maarjah toen zag ik daar zon verlijdelijke deur in een rots en daar liep ik in en daar zat iemand achter die het blijkbaar niet zo moest hebben van wizzards want hij werd een partijtje sjag en hakte me 1 slag neer na deze leuke ontmoeting ging morrowind meteen weer uit en ging tactical-ops weer aan :lol:
 • Is idd wel grappig allemaal :) Mooi spel BTW. alleen moet ik me eerst nog een weg zien te vinden :( Ik houd altijd wel van een leuke walthrough
 • Je hebt niet echt duidelijke quest in Morrowind.
  Dat is het leuke je hebt enorm veel vrijheid. Je kan door op J te drukken in je journal komen en daar je geaccepteerde quest zien, maar je hoeft ze niet uit te voeren.
  Het spel is ook simpelweg haast niet uit te spelen. De hoofdquest is enorm en er zijn ontelbare nevenquest. Bij Pc Gameplay zijn ze 550 uur bezig geweest met alleen de hoofdquest :)
 • :o dus ik moet maar gewoon een kant kiezen en LOL maken? Ik heb liever een verhaal die waar je maar 1 kant op kan… en dat is dan vaak de goede ;) En dan maar alle monsters zien te verslaan :) Morrowind is dus kennelijk anders…
 • geef die cd dan maar aan mij ;)
 • // kajutsa
  als je goed naar het intro hebt geluisterd/gelezen dan weet je wat je 'moet' doen : naar Balora gaan en daar een brief afleveren …

  Maar er is idd niet zo'n strakke lijn als in NWN, iets dat ik idd ook het nadeel van Morrowind vind.
  Het beste is de eerste paar dagen/weken speltijd in de buurt van de startplaats blijven en daar alle beestjes doodslaan die je tegenkomt.

  Er zijn een paar simpele opdrachten in de startplaats te doen waar je nog wat extra geld/ervaring mee kunt verdienen.

  Als je daarbij in plaats van normaal lopen wisselt tussen springen, rennen & sluipen dan zullen iig een paar vaardigheden naar verloop van tijd beter worden. En als je geen moeite met stelen hebt : de plek waar je de dolk vind bevat een hele hoop spullen die je zonder problemen kunt meenemen en verkopen. Van dat geld kun je dan iets beter armor e.d. kopen. Zelf heb ik niks gestolen, maar kon ik na een paar opdrachtjes en door de verkoop van de verschillende kruiden/paddestoelen die ik buiten het dorp vond uiteindelijk 'chitin' armor kopen.

  NPC's zul je zeker als niet-vechter in het begin niet kunnen verslaan.
  Die eerste NPC in die grot heb ik met heel veel moeite & geluk kunnen doden, maar de rest die daar was heb ik een paar levels mee moeten wachten en toen ging het enigszins.

  Zelf ben ik richting Vivec gelopen, maar dat is niet bepaald een 'simpele' stad geweest qua opdrachten/missies.

  Een tip : lees absoluut alle boeken die je vind. Er zijn hele series boeken die je extra vaardigheden opleveren zodra je ze 'gelezen' hebt.
 • lol heb ik na al die tips toch ff morrowind gekocht.
  Loopt voor geen meter op m;n systeem ook al zet ik hem op de laagste stand.
  Water is mooi en heb ik zo'n 20 a 30 fps maar zodra ik naar een stad ga dropt mijn fps naar 5 a 10 fps :cry: . In een huis of gebouw schiet ie weer naar 50 a 60 fps 8) .
  Best moeilijk het spel. (veel loop werk )
 • …|| JaFO:

  Bedankt voor de tips! Had ik ff nodig… ik heb 5min geleden pas uitgevonden hoe je de dolk moet gebruiken :roll: Het is een prachtig spel, maar verder ook niet. Ik denk dat ik het ff ga spelen… maar ik denk dat ik mij met NWN meer ga vermaken :)

  …|| Freedom Fighter:

  Je moet ook niet te veel verwachten he! Het is een "redelijk" zwaar spel en daar heb je minstens wel 1GHz+ CPU voor nodig en eigenlijk DDR geheugen om het super te spelen. Je videokaart moet echter geen probleem zijn :) Ik heb nu alles behalve DDR geheugen… maar bij loopt het toch wel redelijk tot zeer goed :)
 • Ik verwachtte ook niet veel maar dacht Ach ik speel wel op 800*600 met alles op het minimaal (bijna) en dacht dat er wel minimaal 20 fps kon houden.
  Niet dus :cry: :cry:
  tijd voor een update, ff slijmen bij m'n moeder :P
 • Bij je moeder? :-? Hoe oud ben je dan? Koop gewoon zelf een vette pc… das veel cooler :wink:
 • wat dacht je van $$
 • Ja… dat kan je verdienen. Gewoon niet zo lui zijn en de centjes verdienen :wink: Een redelijke pc heb je binnen een jaartje wel binnen hoor.
 • wil eigenlijk niet nog een jaartje wachten heb veelal al mijn upgrade zelf betaalt (videokaart, geheugen en nog wat andere zooi).
  Heb nu nog maar 200 a 300 euro :cry:
  Duurt een tijdje nog voordat ik weer een nieuwe systeem kan kopen.
 • binnen een jaartje als het goed gaat…. maar ik ben ontslagen (tijdje terug alweer), toen had ik er ff genoeg van. nu heb ik naar werk gezocht en willen ze opeens nergens meer :(

  op Hotel New York (Rotterdam) na, maar daar moet ik om 16:00 beginnen wat ik niet haal met school :cry:
 • ja dat zal allemaal wel best… maar er is altijd wel werk natuurlijk. Desnoods ga je lekker kranten lopen, net als ik :)
 • nog een vraagje: in morrowind kan je toch al het ware de camera verplaatsen toch? Hiermee bedoel ik dat ik nu alles vanuit de ogen van de character zelf zie… maar ik wil alles van bovenaf zien, zoals in een echte rpg. Dit moet toch kunnen en hoe?
 • Dacht het niet maar je kon wel op 3de persoonview kijken.
  Dus je kijk dan van achter de persoon die je bestuurt.
  Dit ging met Tab dacht ik.
 • Ja dat bedoel ik! thanx… ga ik ff proberen :)
 • Tab is het goede knopje :) Nu een andere vraag… ik heb vandaag een beetje zitten klooien, maar kwam ergens niet helemaal uit. Ik heb een character die valt onder: mage … magie dus. Ik wil graag met magie gaan aanvallen, maar ik heb nu alleen nog maar een dolk :( Als ik met mijn dolk wil aanvallen moet ik op "R" drukken en dat klopt, maar als ik magie wil gebruiken moet ik op "F" drukken dacht ik… maar dan gebeurd er niets. Ik begrijp dat ik dus nog geen items heb daarvoor. Is dat juist en zo ja waar vind ik die dan? En hoe werkt het precies? Alvast bedankt :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.