Vraag & Antwoord

Games

Cd beveiliging Dungeon Keeper II

Anoniem
Bosje
12 antwoorden
 • Ik heb als kadootje voor een buurjongetje Dungeon Keeper II gekocht bij Dynabyte Arnhem. Na installatie kun je vanuit het installprog het spel starten, dan krijg je een schermpje met "Safe Disk TM" met een achtergrondplaatje van cd-tjes, maar zodra het spel wil starten meldt het "Please insert the correct CD-Rom, select OK and restart the application". En dan is het exit. Ook op andere manier proberen het spel aan de gang te krijgen werkt niet (icoon bureaublad, vanuit programfiles etc).

  Ik heb het spel vandaag geruild voor een andere maar nada. Geprobeerd op vier verschillende pc's te starten maar ho maar (waaronder twee P4 systemen met XP-pro en geforce4 kaarten en twee Win98SE systemen) maar het blijft knudde. Hoe krijg ik dit spel aan de gang?? Het lijkt erop dat de cd zo goed beveiligd is dat het van dezelfde cd geinstalleerde game zijn eigen installatiecd-rommetje niet herkent…

  NB Ik wil dus geen cracks /hacks maar gewoon tips van anderen die dit probleem ook hebben ondervonden. Ik zag de geruilde game gewoon terug in het schap voor de verkoop gaan dus het lijkt me dat anderen hier ook last van hebben.
 • Heb je de laatste patch(es) geinstalleerd? Die zullen zeker op de site van bullfrog staan. Probeer ook eens op verschillend manieren op te starten, want ik heb ergens gelezen dat de ene manier beter gaat dan de andere (via shortcut, autorun menu of na install). Doe ook eens een reboot na de install van DK2, zonder eerst proberen DK2 op te starten. Als het dan nog niet lukt kan je eens een e-mail zenden naar bullfrog over het probleem. En indien het ook daar niet mee lukt, probeer dan toch eens met een crack, het is volledig legaal om een crack te gebruiken als je het originele spel bezit.
 • Het IS een nieuwe versie waar de nieuwste patches al inzitten. De no-cd crack heb ik al :D
  Maar ik wil dus gewoon dat een kadootje geen bijbehorende crack nodig heeft snap je.. vandaar dat ik hoopte dat een slimmerd een workaround had gevonden.. evengoed bedankt voor je reaktie!
 • Ok, maar heb je bullfrog ofzo hierover nu al gemaild?
 • Hmmm volgens mij had ik dit probleem destijds ook, maar ik weet niet meer hoe ik het heb opgelost :(

  Ik weet wel dat ie het uiteindelijk deed, dus gewoon helemaal eraf halen (dus ook de program files en de register sleutels) en dan opnieuw opstarten en nog eens installeren of zoeken naar een patch bij Bulfrog (nu onderdeel van EA volgens mij).
 • Je hebt de no cd-patch al??? Ik weet het niet hoor maar dit ruikt TOCh naar verkapte WAREZZZZZ!!!
 • Warez? Welnee..gewoon bij Dynabyte gekocht en ik wilde het spel kado doen.. dan ga ik er toch niet een crack bijgeven… zonder crack doet ie het dus gewoon niet… anders hoef ik het hier niet te vragen natuurlijk als ik de crack al heb.
 • Misschien heb je wat aan deze [b:dd67ae60c4]site[/b:dd67ae60c4].

  Dit is de [b:dd67ae60c4]officiele site[/b:dd67ae60c4] van DK2.

  Je kunt hiernaar mailen als je fout nog steeds niet verholpen is, kan gewoon in het nederlands: nl-support@ea.com
 • beetje vergezocht, maar kan Dynabyte het zelf wel op een Pc installeren ? Ik kan me niet voorstellen dat Dynabyte een aantal "illegale" versies heeft aangeschaft.
  Als het bij hun niet lukt te installeren, geld terug en ga het bij een andere zaak kopen.

  De boodschap om de cdrom erin te zetten is typisch een "illegale versie"
 • meschien heb je disk2 erin gestopt
  meschien kun je dan disk1proberen :wink:
 • [quote:5051dd7075="snameroc"]meschien heb je disk2 erin gestopt
  meschien kun je dan disk1proberen :wink:[/quote:5051dd7075]
  je haalt alleen maar oude posts boven water.

  lees toch de faq, dat is net zoiets als RTFM en RTFS
 • wat maakt het zolang er iemand mee geholpen is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.