Vraag & Antwoord

Games

Ice wind dale II

Anoniem
Red Dragon
24 antwoorden
 • IK vond Ice wind dale minder leuk als Baldur's gate, maar desalnietemin wil ik Ice wind dale II ook gaan spelen. ik heb NWN tesnlotte al uitgespeeld.

  de GFX zijn niet zo mooi als NWN maar dat mag de pret niet drukken.

  ik las vandaag op http://icewind2.blackisle.com/ dat hij al onderweg is naar de schappen:

  [quote:ec9c43f7aa][b:ec9c43f7aa]Icewind Dale II gets Super-ship-errific!!![/b:ec9c43f7aa]
  Howdy gamers! All ready to forsake the sunshine and normal sleeping patterns to venture through the Dale? That's right, Icewind Dale II is shipping to stores near you! But, before you get your game on be sure to head on over to check out some spiffy new reviews at both Gamespy and Save Point. But wait, there's more…don't forget to read an all new interview with Black Isle Producer Darren Monahan at PAGN and another Black Isle interview with Doug Avery over at Game Axis! Good luck and let the caffeination begin![/quote:ec9c43f7aa]

  Iemand enig idee wanneer ie te koop is? ik denk zelf vrijdag 6 september.
  of ben ik de enige die IWD2 itteressant vind :cry:
 • Ik zag op de site van virgin-uk ( www.virgininteractive.com ) dat ze hem pas op 1 oktober verwachten, dus dat zal hier wel niet eerder zijn.

  Je kunt ook even op dit forum rondneuzen: http://feedback.blackisle.com/forums/showthread.php?s=5386b20bac5a9e6882b57de750c91877&postid=1157635#post1157635 Data variëren van half tot eind september for release buiten de VS.
  En de collectors edition kunnen we waarschijnlijk al helemaal vergeten. :cry:
 • Ik vermaak me tot die tijd nog wel met Warcraft III maar ik wil IWD II echt wel hebben, Lionhearth (nieuw project van Black isle studios) lijkt me overigens ook erg mooi.
 • Ik heb hem bestelt bij Dynabyte. Als je hem van te voren reserveert kost hij maar 37.45 euro. :D Hij zal 13 september uitkomen.
 • ok thnx.. zal ff kijken op hun site. das al bijna dus
 • Ik zie op die site dat 19-9-2002 [i:55c4c8f977] Divine Divinity [/i:55c4c8f977] ook uit komt.
  dat spel lijkt me ook erg goed. dat word moelijk kiezen. :(
 • De release datum van IWD2 is helaas uitgesteld :x . Hij zal waarschijnlijk 4oktober uitkomen. Even geduld dus nog :(
 • ach die paar weken kan ik nog wel wachten. ben nog vollop bezig met Warcraft III op [i:b02debef81]Hard[/i:b02debef81] te spelen in SP mode. en uiteraard af en toe online. dus ik maak me tijd wel vol 8)
 • [quote:bd526fff37="bigstaal"]De release datum van IWD2 is helaas uitgesteld :x . Hij zal waarschijnlijk 4oktober uitkomen. Even geduld dus nog :([/quote:bd526fff37]

  Dat zei ik toch! :P
 • Ik heb IWD2 inmiddels een paar dagen op me pc staan.
  de GFX zijn erg beroerd als je NWN heb gezien maar de Gameplay en het verhaal zijn leuk. hij is eindelijk Third edition. alleen iets ander geiplementeerd als bij NWN.

  Heeft iemand anders hem al draaien. ondanks de verouderde GFX een leuke RPG.
 • [quote:2cd352b76a="Red Dragon"]Ik heb IWD2 inmiddels een paar dagen op me pc staan.
  de GFX zijn erg beroerd als je NWN heb gezien maar de Gameplay en het verhaal zijn leuk. hij is eindelijk Third edition. alleen iets ander geiplementeerd als bij NWN.

  Heeft iemand anders hem al draaien. ondanks de verouderde GFX een leuke RPG.[/quote:2cd352b76a]

  Ik draai momenteel BG2 TOB. Ik speel nu als monk (met maar liefst 108% magic resistance). Ik heb IWD2 bij Dynabyte bestelt, maar het duurt nu wel erg lang voor hij uit is. Hij staat nu op 28 okt. of zoiets.
 • Mja.. ik heb hem ook niet bij de dynabyte vandaan :oops:
  maar daar gaat het nu niet om.

  Als je BG2 TOD en IWD1 en NWN leuk vind dan vind je IWD2 ook goed. de gfx zijn dan wel beroerd de gameplay is top.
 • [quote:95e25e5602="Red Dragon"]Mja.. ik heb hem ook niet bij de dynabyte vandaan :oops:
  maar daar gaat het nu niet om.

  Als je BG2 TOD en IWD1 en NWN leuk vind dan vind je IWD2 ook goed. de gfx zijn dan wel beroerd de gameplay is top.[/quote:95e25e5602]

  Uit eindelijk gaat het ook de gameplay. Het leuke van IWD of BG is dat je weer in teamverband kan spelen, hetgeen bij NWN maar met 1 henchman kon. Mijn toekomstige team voor IWD gaat zeker 1 monk bevatten. Ik denk aan:
  fighter
  monk
  thief/mage
  cleric
  ranger
  paladin

  druide, barbarian, bard, sorcerer vond ik niet zo geweldig om mee te spelen.

  Mijn thief/mage:

  Dwarf (+2 search) – neutral good

  Str 10
  Dex 14
  Con 16
  Int 16
  Wis 12
  Char 8

  Thief:search, diable trap, open locks
  Mage: concentration, spellcraft

  als IWD2 tenminste dezelfde regels hanteert als NWN.
 • Bigstaal

  de regels van NWN en IWD2 komen redelijk overeen

  je kan dus een Fighter/rogue maken die goed kan vechten en inbreken.

  Dit wat jij zegt:
  [i:9667d6c89e]Thief:search, diable trap, open locks
  Mage: concentration, spellcraft [/i:9667d6c89e]

  Is ook mogelijk.

  Mijn team in IWD2 is nu

  Ashiram (half human/half Celstial) Paladin
  Drow Ranger
  Halfling fighter/thief
  Half-orc Barberian
  Human Sorcerress
  Human Cleric

  Ben inmiddels een heel eind in Chapter 3. zit met de meeste op level 12.
  spel is nog steeds leuk en heeft orginele puzzels.

  enige verschil met NWN is het EXP systeem.
  Het Exp systeem is meer zoals in IWD1 was.
 • fighter/roque is inderdaad ook een interessante optie vanwege de special attacks en dex. v/d rogue. Ik ben alleen bang dat ik dan niet met zijn hitpoints uitkom.
 • [quote:c9225f06e2="bigstaal"]fighter/roque is inderdaad ook een interessante optie vanwege de special attacks en dex. v/d rogue. Ik ben alleen bang dat ik dan niet met zijn hitpoints uitkom.[/quote:c9225f06e2]

  je bedoeld dat je bang bent dat je te weinig hitpoints heb?
  hij is nu level 12 bij mij (level 7 rogue / level 5 fighter)

  Hij is Dual Weapon. en heeft Ambidex. en gespecialiseerd in Short sword en Weapon Focus Longsword. als je dan van achteren iemand besluipt is dit een dodelijke combi :)

  ook leuk in IWD2 is dat je iemand zo kan verwonden dat hij blijft bloeden. een slagarderlijke wond zeg maar. dan bloed je tegenstander dood als er niets aan gedaan word.
  je kan ook Crippling strike doen waardoor een Rogue iemand zo kan raken dat hij geslowed word. de Rogue is in IWD2 erg itteressant.
 • Ik zal nog eens nadenken over mijn team. Ik zal ook eens nagaan wat voor special attacks de monk heeft. Met de stunning blow in BG2 heb ik zelfs de meest geharde tegenstanders knockout geslagen. Maar deze mogelijkheid was in NWN ook voor andere klassen aanwezig. Misschien kan een monk ook wel ambi attacks doen.
 • Ik heb nog nooit met een Monk gespeeld, ik heb er dan ook totaal geen ervaring mee. het is echter wel aan te raden om 1 monk in je team te hebben.

  Je komt op een gegeven moment bij een klooster hoog in de bergen waar de Black Raven Monks zitten. daar moet je een trail doen van 8 kamers. zonder armor en magic en equipment. ik had geen monk in me team en heb 7 kamers met me barberian gedaan en 1 met me fighter/thief. dat was heel erg pittig. omdat de Monk een zelf unarmed en zonder armor een moor machine is is deze trail met een Monk een piece of cake schat ik.
 • [quote:2041129bed="Red Dragon"]Ik heb nog nooit met een Monk gespeeld, ik heb er dan ook totaal geen ervaring mee. het is echter wel aan te raden om 1 monk in je team te hebben.

  Je komt op een gegeven moment bij een klooster hoog in de bergen waar de Black Raven Monks zitten. daar moet je een trail doen van 8 kamers. zonder armor en magic en equipment. ik had geen monk in me team en heb 7 kamers met me barberian gedaan en 1 met me fighter/thief. dat was heel erg pittig. omdat de Monk een zelf unarmed en zonder armor een moor machine is is deze trail met een Monk een piece of cake schat ik.[/quote:2041129bed]

  Inderdaad. Mijn monk level 40 in BG2 had -10 armour en deelde klappen uit van meer dan 35. Daarnaast is hij bijna immuum voor magic.

  Mijn paladin /fighter (300 hp) level 20 uit NWN deed het ook goed. Misschien maak ik wel een aparte rogue en voeg dan de paladin en fighter bij elkaar. Het enige nadeel van een rogue is dat hij weinig hp heeft.
 • Rogue/fighter is een mooie combo zoals ik al eerder zei. dan heb je ook genoeg HP voor je Rogue.

  ik heb nu een level 12 Paladin in IWD2, is het aan te raden om er nu wat Fighter levels aan toe te voegen of heeft dat ook nadelen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.