Vraag & Antwoord

Games

Wat is de beste OS voor Gamers!?!

Anoniem
None
48 antwoorden
 • [b:5fe0595293]OS Comparison - On Which Operating System Do Games Run Best? [/b:5fe0595293]

  Op Tomshardware staat een test die antwoord moet geven op deze vraag.

  Getest zijn:

  Windows ME
  Windows 2000 Pro SP 3
  Windows XP Pro
  Windows XP Pro SP 1

  Helaas geen Windows 98Se


  Hier een stukje van de conslusie:

  [quote:5fe0595293]Conclusion

 • [b:b7260f3914]albeit only by a small margin[/b:b7260f3914]


  [b:b7260f3914]If you're only going to play games on it, then you can continue to use ME or 98SE[/b:b7260f3914]

  Ik zit dus wel goed ;)
  Merk wel dat 256mb een beetje weinig wordt met ut2003
 • Sorry hoor, maar voor die hele product-activering-troep (kan ik nog wel installeren over 4 jaar als WinXP niet meer ondersteund wordt ?) heb ik geen zin om op XP over te stappen.

  Ik blijf mooi bij Win98SE … met mogelijk een overstap naar Linux als er naast UT2003 nog andere spellen komen (:( alleen m'n R8500 weerhoud me daar momenteel van om daarvoor te kiezen).

  enne :
  [quote:1552cc4c89]

  In addition, there are still many games coming out on the market that don't run properly on Windows XP. A good example of this is the U-Boot game "Silent Hunter II," which managed to crash the entire PC within a few minutes.

  [/quote:1552cc4c89]
  Hier heb ik al helemaal geen zin in.
  Zo stabiel is XP dus ook weer niet ;)

  btw : Win98SE is bij mij thuis 100% stabiel. Tot nu toe heeft alleen NWN regelmatig crashes gehad. De rest was zonder problemen te spelen …

  // – edit –
  Gezien de resultaten en klachten over XP (60Hz probleem, spellen die weigeren) zou mijn conclusie luiden :
  er is GEEN REDEN om op XP over te stappen als je Win98SE hebt …

  (btw : ze hebben WinME getest dat toch vrij instabiel schijnt te zijn tov Win98SE … )
 • Viel mij een beetje tegen van ome Tom, dat hij het niet had over oudere games. Er zijn er diverse die niet goed draaien onder XP, zelfs niet in compatability mode. Als of je op een nieuwe pc alleen maar een nieuw OS draait, en nieuwe games koopt. Tomb Raider is bijvoorbeeld best leuk om nog eens uit de kast te halen. En dat schijnt soms grote problemen te hebben met XP. Dus maar bij het grof vuil? Dacht het niet.
 • Dat is inderdaad waar. Ik had trouwens ook het probleem dat Warcraft onder 98 met 128 mb soepel draaide maar onder xp pas nadat ik 256 bijprikte. Ook kan ik geen Duke3d meer over het netwerk spelen. Ik heb nog geen oplossing voor het ipx verhaal.
 • Een oude Pentium met daarop Win 95 OSR 2.5 en duke nukem mag geen problemen opleveren en zo'n pc moet voor heel weinig te krijgen zijn.

  Ik zweer nu bij Windows 2000 of XP, lekker stabiel en alles werkt prima. 98 werd gewoon traag na een dag en liep vast om de minste of geringste fout.
 • ja sorry, ik bedoel dat xp inderdaad een tikkie sneller mag zijn dan 98 maar ik kan geen duke meer in netwerk spelen. Dat is weer het nadeel van xp.
 • //Jafo

  Er word gesproken over crashes van games in WinXP (voorbeeld Sillent Hunter II)

  Alle nieuwe games die ik heb gespeeld lopen probleemloos op WIndows XP pro bij mij. nooit crashes gehad die kwamen door de OS zelf.

  60hz probleem waar je het over heeft is verleden tijd met SP1 en de toekomstige drivers van ATI zullen dit aanpakken voor Windows 2000 gebruikers.
  de 40.71 drivers van nvidia hebben al een refreshfix.

  Ik draai met veel plezier Windows XP pro NL incl SP1 :D
 • een spel dat crashed is een ding … maar als het er in slaagt zelfs XP mee te nemen ("managed to crash the entire PC "(!)) dan vraag ik me toch af hoe stabiel XP nu werkelijk is.

  Maar zoals gezegd : die hele product-activering onzin is voor mij al genoeg reden om er van af te zien. Als M$ het straks niet meer ondersteund dan krijg je nog niet eens je oude pc aan de praat na een her-installatie … mooie boel is dat :(

  Er zijn dan wel weer cracks e.d. voor om dat te omzeilen, maar ik vind dat zoiets uberhaupt niet in een OS hoort te zitten. Dan maar liever Win98SE totdat het absoluut niet anders kan.
  Om over de rest van hun licentie-politiek maar te zwijgen … (stiekem een EULA aanpassen zodat ze jouw pc mogen ver***** vind ik te gek voor woorden.)
 • [quote:7ea043b508="JaFO"]
  Ik blijf mooi bij Win98SE … met mogelijk een overstap naar Linux als er naast UT2003 nog andere spellen komen (:( alleen m'n R8500 weerhoud me daar momenteel van om daarvoor te kiezen).
  [/quote:7ea043b508]

  Ja, de ontwerper van UT2K3 is inderdaat handig geweest, maar je moet wel op de systeemeisen letten en vooral: weten waar je mee bezig bent in linux! (dwz, je moet weten hoe je een programma kan opstarten in een consele als root)

  Overigens, met WineX werken vele DirectX Windowsspellen ook in linux :D - dus er is vooruitgang in de wereld…
  O ja, nog één ding: neem GEEN lindows! Dat is gewonde linux-distro met wineX standaard geinstalleerd…
 • Je hebt als gamer geen keus. Je word gedwongen om winXP te gebruiken:
  1. Win XP ondersteunt grote hoeveelheden geheugen (bijv 512 MB)
  2. MS ondersteunt geen win98 meer. Toekomstige directX versies worden niet meer voor win98 gemaakt.
  3. Dit heeft weer tot gevolg dat spelletjesmakers op den duur ook win98 niet meer ondersteunen.

  Je kan dus over een tijdje alleen maar kiezen uit WinXP of WinXP. Dit is de trieste realiteit :cry:
 • [quote:be55f32fde="bigstaal"]Je hebt als gamer geen keus. Je word gedwongen om winXP te gebruiken:
  1. Win XP ondersteunt grote hoeveelheden geheugen (bijv 512 MB)
  2. MS ondersteunt geen win98 meer. Toekomstige directX versies worden niet meer voor win98 gemaakt.
  3. Dit heeft weer tot gevolg dat spelletjesmakers op den duur ook win98 niet meer ondersteunen.

  Je kan dus over een tijdje alleen maar kiezen uit WinXP of WinXP. Dit is de trieste realiteit :cry:[/quote:be55f32fde]

  OF WineX
 • // bigstaal :
  Er zijn *nu* pas enkele spellen die DX8.1 eisen …
  Voordat DX9 'gewoon' wordt zijn we minimaal 1 jaar verder, vooral gezien het feit dat er eigenlijk maar 1 kaart is die het ondersteund.
  Tegen die tijd dat geen DX voor Win9x meer wordt gemaakt zitten we waarschijnlijk aan de opvolger van XP.
 • ik hoop het want dat gedoe met die productactivering waarbij je moeilijk moet lopen doen bij een pc upgrade is aardig irritant
 • [quote:01e050c1de="JaFO"]// bigstaal :
  Er zijn *nu* pas enkele spellen die DX8.1 eisen …
  Voordat DX9 'gewoon' wordt zijn we minimaal 1 jaar verder, vooral gezien het feit dat er eigenlijk maar 1 kaart is die het ondersteund.
  Tegen die tijd dat geen DX voor Win9x meer wordt gemaakt zitten we waarschijnlijk aan de opvolger van XP.[/quote:01e050c1de]

  Je hebt gelijk. WinXP is eigenlijk alleen noodzakelijk voor nieuwe hardware. Wat dat aan gaat hebben we zeker nog wel een jaar respijt. Ik hoop wel dat productactivering wordt afgeschaft of verboden door justitie. Ik heb namelijk geen zin om aan MS te vragen of ik aub mijn pc mag gebruiken.
 • Het kwaad is al geschied, want een massale boycot door consumenten was veel effectiever geweest dan welke wet dan ook. :(
  Kijk maar naar SP1 voor XP : als gevolg van een uitspraak heeft men nu de mogelijkheid om een paar icoontjes van de desktop te verwijderen …
 • Ach ja, het kan ook overdreven worden. Bedoel als je IE6.0 helemaal ruk vind dan download je gratis Netscape toch? En met de huidge hdd's maakt het ook niet uit of je nu die IE installatie laat staan. Zelfde met de mediaplayer, download Winamp 3.
  En die product actievering, sja het is wat omslachtig (al stelt het weinig voor), maar goed liever dat als kopieerbeveiliging dan die "fraaie" oplossing van Sony (waarbij je pc vastslaat).
  En wen er maar aan, want met Longhorn zal het niet beter wezen :)
 • moet je eens proberen op het play knopje van je cd-rom speler te drukken als er eencd inzit met zoals die van 538. (ik dacht cactus shield ) Dan loopt ie ook vast
 • Ik heb 3 cd's (ATB - Moving melodies, The Matrix OST en het singletje van de ketchup song) en die werken gewoon hier …
 • // Speedy
  Hoezo 'wen er maar aan' ?
  Mooi niet dus … dan stap ik liever over op Linux.
  Het is wel mooi geweest met die troep van Billy-boy & co.
  Win2k is misschien een alternatief, maar ik vrees dat dat geen goed OS voor spellen zal zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.