Vraag & Antwoord

Games

wat houd het begrip "ping" in?

Anoniem
beursstarter
7 antwoorden
 • Ik zie regelmatig opmerkingen over de ping van iemand. Kan iemand mij uitleggen wat dit begrip inhoud? Zoals je merkt ben ik geen on-line gamer.
  Ik wacht nog steeds op ADSL
 • http://www.google.nl/search?q=ping+command
 • Ja dank je Gerben………

  Mag ik nu ook nog weten wat de relatie is van een ping en gamen via internet en wat een hoge en lage ping inhoud. Waarom is dat zo vervelend etc.

  Pingen kan ik ook wel.
 • Een lage ping is bij gamen voordelig omdat je dan snel iedere keer nieuwe gegevens binnen krijgt (waaris de tegenpartij gebleven met z'n eenheden? etc.)Bij een hoge ping kan het dus voorkomen datjeop een geven momentop de rest gaat achter lopen ("lag"en (zoals in Jetlag) Om het spel eerlijk te houden moeten de andere spelers dan op jou wachten (dat doet het spel als het goed is zelf.)

  Overigens is het niet zo dat een hoge ping ook meteen staat voor een langzame verbinding in de term van throughput. Als je per seconde minder datapakketten binnenhaalt, maar deze pakketten zijn relatief groot, dan haal je per seconde toch nog veel data binnen.
 • Dank je, dit bedoelde ik.

  Dit kan dus net zo goed voorkomen in het netwerk?
  Als ik met mijn Pentium 4 spellen speel met mijn broertje met zijn pentium 1 moet ik ook wel eens wachten tijdens het gamen.
 • [quote:cbb7b94328="beursstarter"]Dank je, dit bedoelde ik.

  Dit kan dus net zo goed voorkomen in het netwerk?
  Als ik met mijn Pentium 4 spellen speel met mijn broertje met zijn pentium 1 moet ik ook wel eens wachten tijdens het gamen.[/quote:cbb7b94328]
  Dit heeft ermee te maken dat jouw computer vele malen sneller is dan die van je broertje, en je broertje alle data niet zo snel aankan, die dan dus langzamer moet worden verstuurd.
 • Ping is de tijd dat data erover doet om de server te bereiken en je daar weer antwoord op krijgt uitgedrukt in milliseconden (daar staat die ms dus voor die je vaak in games ziet).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.