Vraag & Antwoord

Games

Spellen werken niet

Anoniem
None
8 antwoorden
 • hallo,

  Ik heb sinds kort een nieuwe computer. Daar heb ik Windows XP Home Edition met SP1 er op staan. Ik heb een aantal oude spellen geïnstalleerd: Simcity 3000, Cossacks Europen Wars, World Cup 98 en Crimson Skies. Behalve Crimson Skies, werkt de spellen niet. Ze starten niet op, ik krijg even eenzwart scherm terwijl hij hoort op te starten en vervolgens keer ik weer terug naar Windows.
  Ik had deze spellen al op een XP computer draaien, dus aan Windows lijkt het mij niet te liggen.

  Is het misschien een hardwareprobleem? Ik heb een voorlopig een Hercules 3DProphet 4500 64 MB er in zitten met ST kyor II chipset. Of is het misschien de geluidskaart, de Hercules Fortissimo III 7.1. Alles met de laatste drivers.
  Voor de rest zit er een Gigabyte GA7VRXP, een Athlon XP 2000+, een Maxtor 60 Gb harde schijf, 256 MB DDRRAM PC2700 en uiteraard een floppydrive, DVDromschijf en een CD-R(W) inzitten.

  Heeft iemand enig idee hoe ik dit probleem kan oplossen?
 • Je zou eens dit kunnen proberen:

  - Klik met je rechtermuisknop op het icoon van het prog.
  - Dan kies je voor Eigenschappen
  - En dan voor één van de tabbladen die je ziet en die heet: [b:723e6304ed]Compatibiliteit[/b:723e6304ed].

  Daar kan je kiezen onder welke modus jet het spel wil laten draaien. Hiervoor zou je kunnen kiezen Windows 98/ME.

  Hierna zouden de spellen moeten draaien. Ik heb zelf namelijk dit probleem ook gehad en heb het zo opgelost.

  Veel suc6 alvast
 • De world edition van sc3000 werkt wel, de orginele versie werkt niet. De world edition is nu in budget vorm verkrijgbaar (€7,95). Je kan even wachten op sc 4.
 • Download anders de nieuwste patch op: http://www.sc3000.com/files/
 • [quote:71bc24eb78="bigstaal"]De world edition van sc3000 werkt wel, de orginele versie werkt niet. De world edition is nu in budget vorm verkrijgbaar (€7,95). Je kan even wachten op sc 4.[/quote:71bc24eb78]
  \  zo zou het moeten gaan ja
 • Hartstikke bedankt alvast!

  Allemaal handige tips, maar hoe kan het dat Simcity wel werkt op twee andere Windows XP (Home en Professional) computers waar ik het op heb geprobeerd om te kijken of het aan het spel lag?
  De compabiliteitsmodus haalt ook niks uit.
 • Je hebt ook de laatste drivers van je videokaart geinstalleerd?

  Dat het daar wel werkte en hier niet zegt verder weinig. Behalve dat het mogelijk is. Echter andere configuratie en software zorgt ervoor dat niemand je kan garanderen dat het hier ook MOET werken.
 • Dezelfde vraag over Simcity 3000 heb ik hier reeds in december 2001 geplaatst. Toen kreeg ik massa's reakties van mensen die o.a. Simcity3000 ook niet aan de praat kregen op WindowsXP-home. Dat schijnt ECHT niet te werken. Ook de comptabiliteitsmodus helpt daar niets aan. Een persoon wist te vertellen dat hij Simcity3000 wel aan de praat kreeg onder XP, maar dat was naar mijn mening meer toeval dan wijsheid, want hij beweerden helemaal niets aparts te hebben ingesteld.

  Zo zijn er nog legio oudere spellen die echt niet werken onder XP; de comptabiliteitsmodus ten spijt. Hierover is al zoveel geschreven in dit forum. De basis waarop WindowsXP draait is ook wezenlijk anders dan de DOS-basis van Windows9x en Me. Het is dus ook weer niet zo verwonderlijk dat veel oude software niet werkt, maar wel enorm vervelend.

  Binnen 2 weken komt Simcity 4 uit. Die werkt wel onder WindowsXP en heeft heel veel moois en meer nieuwe aspecten. Die ga ik gewoon kopen en genieten maar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.