Vraag & Antwoord

Games

wat is beter voor mij?

Anoniem
Beagle
8 antwoorden
 • ik heb nu een PIII 1000 mHz en 192 sd-Ram en een GeForce 2 100/200
  de laatste tijd gaan de spellen (zeker de nieuwste) te langzaam dus ik wil een GeForce 4 TI 4200 kopen maar omdat ik ook maar een PIII heb vraag ik me af of het dan ook wel veel verschil maakt met spellen zoals battlefield of UT 2003 of andere nieuwe spellen.
  wat ram zou ik wel kunnen kopen maar me moederboard ondersteunt geen DDR dus moet het met sd-ram doen :(
  ik heb geen geld te veel dus als er toch wat nieuws moet worden gekocht (buiten me kaart om) moet het niet te duur zijn..

  suggesties?
 • Ik denk niet dat een GeForce 4 TI4200 met een Pentium III 1 GHz en 192 sd-Ram veel verschil zal maken, maar misschien moet je het eens in een computerwinkel vragen. Een GeForce 4 TI4200 is wel een goede videokaart dus wie weet…
 • ik ben wel van plan om mijn geheugen tot min. 256 sd-ram uit te breiden, maar dat zal wel nie veel uitmaken.. en als ik naar een P4 wil moet ik ook een nieuw MoBo gaan kopen en daar heb ik geen zin in aangezien ze bijna alleen nog maar DDR ondersteuen dus moet ik ook DDR kopen enzovoorts
 • Over dat laatste: P4 zonder DDR (of liever nog: Rambus) kan wel, maar is niet slim - dan beperk je de processor teveel. Dus ik zou zeggen: koop op de HCC-dagen wat goedkope RAM erbij (vorig jaar was een 256 MB-strip nog 85 gulden - dat moet je toch nog wel op kunnen brengen?) en zorg dat je systeem zo snel mogelijk loopt. Doe eens een schone herinstallatie, en gooi alles er af wat je toch niet gebruikt - dat scheelt al een stuk. En spaar vrolijk door voor een AMD Athlon XP-systeem in plaats van P4 - dan bespaar je genoeg om er wél DDR in te zetten.
 • Het ligt er maar net aan hoe lang je met upgraden van je CPU/moederbord wilt wachten.

  Als je echt zo min mogelijk wilt uitgeven en toch je prestaties in UT'03 wilt verbeteren dan is mogelijk een Ati R8500LE + wat extra geheugen de goedkoopste oplossing. Je zult beslist wat meer snelheid daarvoor terug krijgen. Houd er wel rekening mee dat je dat geheugen niet naar je nieuwe moederbord/cpu kunt overzetten.

  Mij lijkt het beter om je voor te bereiden op een cpu/moederbord-upgrade (of een nieuwe pc zonder monitor als je niet zo handig bent) dan om nu ff een snellere grafische kaart te kopen.
 • oke dan bedankt voor de tip
  ik ga maar eens sparen voor wat nieuws en dan meteen ook lekker goed :D
  alleen als ik nu eerst die GeForce koop (ik hou van GeForce) en later de rest dat moet toch geen probleem zijn?
  kijk ik speel spellen niet in 1280 x 1024 want dan ken ik me monitor ook nog gaan vervangen (15") en zo belangrijk vind ik het niet. als ik de spellen in 800 x 600 kan spelen ben ik heel tevreden, 640 x 480 is ook best als ze maar snel gaan :)
 • De Ati R8500 heeft (in de meeste uitvoeringen) standaard een aansluiting voor een 2e monitor … als je later een nieuwe koopt kun je je oude als 2e monitor gebruiken ;)
  Ik weet niet of de GeForce-serie dat heeft bij de standaard-modellen.
 • me GeForce 2 wel dus die GF 4 zal het dan ook hebben

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.