Vraag & Antwoord

Games

RedAlert spelen op een netwerkje

Anoniem
docart
11 antwoorden
 • Mijn zoon en ik willen RedAlert 2 op een netwerkje spelen maar dit lukt niet. Alle verbindingen zijn in orde (computers "zien elkaar"). Zowel TCP-, als IPX/SPX/Netbios-protocol zijn op beide computers geinstalleerd.
  Hoe begin je? Start je Redalert op beide computers op? Hoe zien deze opgestarte spellen elkaar? Of zoek je de CD-rom van de andere computer op en start je Redalert vanaf deze computer op op je eigen computer?
  Beide manieren lukken ons niet.
  Moet er iets in RedAlert zelf veranderd worden? Het lukt ons niet om bij players een tweede naam in te brengen, etc. Wie kan ons helpen om alles vanaf de basis uit te leggen?
 • Jullie moeten allebei het spel starten en 1 van jullie moet volgens mij
  een LAN-spel opzetten.
 • Gelijk een vraagje hoe zet zo'n LAN-spel op?
 • Je moet in ra2 bij options je ipx selecteren. Dan netwerk game starten. De een host het dan en opent een soort kamer als ik het goed heb. De ander moet dan ra opstarten en deze server kiezen
 • eens mety sdk. Je kiest voor netwerk (lan) games. 1 pc is de hoast en je kiest dan voor New of zoiets en dan definieer je hoveel computer spelers er mee doen, als vriendjes maken mag etc..
  2e PC kiest dan voor join in het door jouw aangemaakte spel.
 • Je moet wel 2 cd's met verschillende serie nummers hebben geloof ik.
 • dat is in de wereld van internet tegenwoordig geen probleem (Je kan on-line een nieuwe ra2 bestellen :wink: )
 • Nu heb ik het zelf geprobeerd maar bij mij lukt het niet. bij de ene pc kan ik uit 4 adressen kiezen!!! en bij geeneen kan ik de andere pc in de lobby zien. Hoe kan ik testen of het wel werkt?
 • Dat betreft waarschijnlijk een netwerk met xp en 98. Je moet elke computer eens als host proberen. Er was een maandje geleden ook een topic over dit onderwerp. Misschien staat daar nog info in waar je iets mee kan.
 • Dat topic van een maandje geleden kwam dus van mij. Het werkt alleen als je 2 pc hebt met windows ME of jonger. Je moet een socket nummer instellen bij options>network. Dit maakt niks uit welk dat het is maar het moet op alle 2 de pc's hetzelfde zijn.

  Als je Yuri hebt moet je 2 cdkeys hebben, bij gewoon hoeft dit niet omdat het spel uit 2 cd's bestaat.
 • Ik heb de topic niet teruggelezen maar wel suggesties aangedragen. Ik heb zelf een windows netwerk met xp en 98. Werkt prima. Als de xp machine de host is. Andersom niet.

  Een vriend van mij heeft een windows netwerk met 4 pc's met XP en 98 ook daar werkt het. Ook daar moet de xp machine host zijn. Ik heb thuis de nieuwste versie van red alert, mijn maar de 1.0. Later met Yuri hetzelfde verhaal. Het kan dus wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.