Vraag & Antwoord

Games

Lanparty

Anoniem
Da master!
18 antwoorden
 • Hey,

  Ik zou het leuk vinden om eens een lanparty te gaan doen.
  Maar hoe en wat weet ik nog niet :cry:
  Zijn er mensen die mij daar mischien mee willen helpen :P

  Groetjes Stephen
 • Er lag afgelopen maand een tijdschrift in de winkel, ik geloof dat het "tips en trucs" heet of zo. Daarin wordt uitgebreid besproken hoe je een lanparty op moet zetten en waar je rekening mee moet houden.

  Maar er zijn vast nog andere forumleden die tips voor je hebben.

  Zijn er mensen die ideeen hebben over een goedkope functionele lokatie?
 • Hey,

  Wil computer Totaal niet sponsor worden :lol:

  Groetjes Stephen
 • haha hier heb ik ervaring mee. maar dan doen we het voor 5-6 personen. gewoon hubje, comptertjes, netwerkje, drinken, eten, cafeine, vrij van werk/school, veel spellen, TCP/IP protocol ;), ga maar door..
  http://www.greenass.host.sk/images/5.JPG
  deze meeting was van 08.00 tot 23.00, in een garage
  http://www.greenass.host.sk/images/32.jpg
  deze duurde van 11.00 tot de volgende dag 10.00.. twas bij iemand in de woonkamer
  twas heel gezellig. en stel maar vragen als je die wilt :)
 • Hey,

  Ik denk dat ik het maar klein doe.
  Ik heb een router 4 port :cry:
  Ik kijk wel of ik er 1 met meer kan vinden

  ik :roll:

  Groetjes Stephen
 • In de pc-zone van een paar maanden geleden stond ook stap voor stap uitgelegd hoe een lan-party te hosten. Heb het helemaal gelezen, er stonden toch wel dingen in waar je (denk ik) wat aan hebt
  Gr. Pim
 • Gewoon met wat vrienden bij iemand thuis gaan zitten, doen wij ook wel is en dat is echt geweldig :)
  Paar 100mbit switches en enkele tientallen meters UTP, wat tuinmeubelen en ander meubilair en je bent klaar. (buiten het nr van de shoarma boer en wat andere versnaperingen). Gewoon je vrienden vragen spullen mee te nemen (tis beetje onzin om thuis 3 switches te hebben liggen)

  Op gameparty.net vind je veel info over lanparty's http://www.gameparty.net/bezoekers/
 • [quote:1b0e643ae4="Stephen"]Ik heb een router 4 port :cry:
  Ik kijk wel of ik er 1 met meer kan vinden
  [/quote:1b0e643ae4]
  je moet kijken of je er kan een van iemand kan lenen. wij spelen btw alleen maar 1/10. omdat het een verouderde hub is.

  maar het kan ook met zn 4en gezellig zijn :)
 • Inderdaad in Tips&Trucs nummer 11 staat uitgebreid beschreven waar je allemaal aan moet denken. Zowel qua eten en drinken maar zeker ook het netwerkdeel (liever geen hubjes!) en regels die je met elkaar kunt afspreken enzo. Vergis je niet, boven de 4 man is het al snel een heel geregel en mij valt het telkens tegen hoeveel tijd je nodig hebt alvorens je echt kunt gaan gamen. Maar daarna, zelfs voor aan anti-gamer als ik is het dan echt leuk om te doen.

  Als je het nummer niet hebt, volgens mij kun je het via redactie@tipwereld.nl wel een nummer nabestellen.

  mvrgroet Edmond
 • ow waarom niet een hub?? wil je met coax (dus ipx) crosslink ofzo .. weet niet hoe dat heet
 • Denk met een switch :)

  Een hub levert nogal wat collision op, en dat wil je zeker niet met een LAN party.
 • Ik heb er anders weinig problemen mee bij ongeveer 5 mensen, als deze aan mijn hub hangen…
 • Ligt er natuurlijk helemaal aan wat je eisen zijn en voor wat "simpel" gamen volstaat het vast ook wel, maar als je een beetje gaat leechen is het wel een keer gebeurd.
 • Zelf zet ik samen met een andere jongen tweemaal per jaar een LAN op voor ongeveer 8 personen (worden ieder jaar meer :) ) We gebruiken een 8 poorts 10/100 switch. (€ 59) Ping en bandbreedte zijn goed genoeg.

  Problemen waar je tegenaan loopt zijn de volgende:
  1) Onstabiele computers. Er is bijna altijd wel een oelewapper wiens pc ieder half uur vastloopt. Hoogst irritant tijdens een spelletje WarIII :evil: Onze remedie is het maken van een (klein) lijstje met spellen die we willen spelen, waarna we net zolang bij de anderen gaan zeuren totdat ze die ook geïnstalleerd en gespeeld hebben. Wat vaak voorkomt zijn driverproblemen die zich alleen manifesteren bij bepaalde spellen. Bedenk: Als iedere pc eenmaal per uur vastloopt, dan lopen 6 pc's al iedere 10 minuten vast…

  2) Netwerkproblemen. Zo ongeveer alles wat je je kunt voorstellen… :evil: Beste remedie is om zoveel mogelijk pc's al een dagje vooraf neer te zetten en verscheidene netwerkspellen te testen. Dat werkt ook goed voor het opsporen van onstabiele pc's. De nacht voor de LAN kun je de pc's mooi 3DMark laten loopen…

  3) Het vinden van een datum waarop iedereen tijd heeft. Dat is vooral lastig omdat je vrij precies wilt inschatten hoeveel mensen komen. Te weinig en bepaalde spellen zijn niet leuk meer, teveel en je kunt ze niet meer kwijt.
 • [quote:5b224bf7ea]Wat vaak voorkomt zijn driverproblemen die zich alleen manifesteren bij bepaalde spellen[/quote:5b224bf7ea]

  Het is handig op een machine, b.v. de server een directory te hebben waarop alle files staan, dus patches voor de games, videodrivers, etc.

  [quote:5b224bf7ea]De nacht voor de LAN kun je de pc's mooi 3DMark laten loopen… [/quote:5b224bf7ea] Hiermee spoor je toch geen netwerkproblemen op? Je ziet alleen wie de bottleneck is in de snelheid.
 • [quote:591ff52b3d]Hiermee spoor je toch geen netwerkproblemen op? Je ziet alleen wie de bottleneck is in de snelheid.[/quote:591ff52b3d]

  Het gaat niet om netwerkproblemen, en als je een infinite loop doet krijg je zelfs geen score. Een hele nacht loopen van 3DMark is een redelijk goede test om stabiliteitsproblemen te vinden en zoals gezegd is er altijd wel een oelewapper wiens pc onstabiel is zonder dat hij dat zelf doorheeft.
  Denk eraan dat sommige spellen wel een uur duren. Als een pc gemiddeld eenmaal per zestien uur vastloopt heb je met acht van dergelijke pc's 50% kans dat iemand uit het spel valt, dus dat je opnieuw moet beginnen of verder spelen met éen minder.
 • Nou weer een nieuwe functie in 3Dmark ontdekt.

  Maar inderdaad, ik speel regelmatig RTS op kleine LAN's. Die duren vaak vaker dan een uur. Het is echt mega frustrerend als er dan een pc crashed.
 • Zelfde met Serious Sam in CO-OP mode … erg frustrerend als de server er ineens uit ligt :)

  Gelukkig hebben we bij ons weinig last van hangende systemen (opleiding systeembeheer is nog ergens goed voor ;)). Van die patches is inderdaad erg handig, doen wij ook. Gewoon van elk spel wat je denkt te spelen de laatste updates downloaden en op cd/hdd zetten. Anders blijf je met versie conflicten zitten en kan de helft nog niet mee spelen :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.