Vraag & Antwoord

Games

XP voor games minder goed dan ME?

Anoniem
M@XXER
26 antwoorden
 • Hoi,

  IK draai sinds vandaag XP + ME. Ik heb meteen 3dmark 2001 SE gedaan. Nu haal ik in XP 100 punten minder. Is het zo dat ik beter ME kan gebruiken voor XP, of is dat afhankelijk van je pc.

  M@XXER

  PS: ik heeb AMd athlon 1 ghz, 512 sd-ram Hercules prophet FDX 8500 LE
 • Je kunt beter geen van beide gebruiken :D

  1. 100 punten in 3Dmarks is ongeveer 1000x niks en niet te merken
  2. dat punteverlies komt omdat XP gewoon een stuk zwaarder is dan ME
  3. ME is juist er slecht voor games door zijn paranoia geheugenbeheer, waardoor je memory snel volloopt en je kunt gaan rebooten voor je kunt verder spelen
 • 100 Punten ligt nog zelfs binnen de 'marge' van 3Dmark2001, als je de test nog een keer uit zou voeren zou het kunnen dat je zomaar 100 punten meer haalt. Ook al haal je die niet het gaat echt om minder dan 1 FPS dus geen zorgen om maken :)
 • //
  Je kunt beter geen van beide gebruiken :lol:

  We weten dat je Pro Linux bent :wink:


  Maar eh, WINDOWS ME IS 'PIEP' Heb alle windows versies geprobeerd (jaja linux moet ik nog aan beginne :wink: ) Maar ik vond Windows ME echt gewoon het slechtste wat MS van de toonbank heeft laten rollen. 98SE is gewoon beter als ME. Denk je dat je iets nieuws koopt ipv 98. Krijg je alleen slechter, ma ja,
  het is een wrede wereld :wink: :wink:
 • lees dit maar eens…

  is een tijdje geleden ook al een hele discussie over geweest wat de beste OS is voor gamen
 • Ik denk dat Windows 98SE het beste game OS is overigens.
  Er zijn gewoon veel meer Windows games dan Linux games, dus daarom valt Linux voor de echte diehards buiten beschouwing. Al is er nu met Ut2k3, Neverwinter Nights en met WineX toch een stap in de goede richting te zien.

  Me vind ik persoonlijk dus echt bagger, 2000 vindt ik het beste alleen heeft met sommige oudere games nogal wat probs.
 • Probleem met 98 is dat je tegen de geheugenlimiet van 512Mb aanloopt, voor veel spellen heb je die hoeveelheid al nodig en in de toekomst wordt het alleen nog erger. 98 heeft problemen met meer dan 512Mb.
 • Idd dat is waar, maar momenteel heb je aan 512mb genoeg en tjaa in de toekomst.
  Ik denk zoiezo dat de toekomst Linux is en niet Windows, maar dat dan in een jaar of 5.
  Zodra je echt meer mem nodig hebt is de opvolger van XP er al die misschien wel te verdragen is.
  Voor mij maakt het allemaak toch geen fluit uit, want Linux ondersteunt zelfs terrabytes aan ram :D
  De nieuwe amerikaanse 2 supercomputers en de japanse nieuwe kroon krijgen petabytes aan ram en ook daar draaid Linux op.
 • Ik vind WinXP anders helemaal niet zo slecht. Heb er nooit problemen mee…
 • [quote:fdb4303104="Hu'uruun"]Ik vind WinXP anders helemaal niet zo slecht. Heb er nooit problemen mee…[/quote:fdb4303104]

  Tjaa, ik vind de aanwezigheid van door M$ opgelegde zaken in XP nogal heftig. Bovendien heeft ook XP ondanks de compatibliteits modus probs met sommige games en is het gewoon niet stabiel.
  Of je problemen met een OS hebt ligt er ook aan hoe vaak je ermee werkt en wat je allemaal doet en hoeveel verstand je van dat OS hebt, want slimme regeditor boys zullen een stuk minder snel klagen dan de gewone n00b die al die f******* errors, foutrapporten en Windows Messengers niet weg kan krijgen.
 • XP onstabiel? Mijn server en de internet pc draaien beide XP en staan weken achter elkaar aan zonder vast te lopen. Erop draait een serie progs op de achtergrond, en de internet pc wordt bovendien gebruikt voor spellen.
  MSN is ervanaf getrapt, maar verder heb ik geen registry hacks gebruikt - is niet nodig.
  Voor oude spellen is XP niet goed geschikt - wel weer voor hele oude - maar als je die toch niet speelt dan zie ik niet in wat er mis is met XP als game-OS.
 • Min probleem met XP was dat een aantal spellen van de kids het gewoon niet deden. Sesamstraat e.d. ;)
 • uuuh dit hoort niet echt in M,P,O & K -> V & M
 • Hoort hier ook niet.
  pleur maar naar gamez en zet er een link bij naar het vorige topic ;)
  (met die test van ome tom)
 • Persoonlijk vind ik Windows XP een stuk stabieler dan Windows ME met zijn Blue Screen Errors. Bij mij lopen spellen echter bij beide besturingssystemen vast, maar dat kan komen door het chipset van het moederbord (VIA KT133).

  Een nadeel is dat sommige oudere spellen niet meer op XP draaien.
 • Ik geloof dat er voor Win98SE een update bestaat, zodat je meer als 512MB intern geheugen kunt gebruiken. Anders neem je gewoon Win2k, dat is Win XP zonder al die nutteloze multimedia pruts die je pc alleen maar trager maken :D
 • [quote:dee48eca6e="Marcel de Reus"]Je kunt beter geen van beide gebruiken :D

  3. ME is juist er slecht voor games door zijn paranoia geheugenbeheer, waardoor je memory snel volloopt en je kunt gaan rebooten voor je kunt verder spelen[/quote:dee48eca6e]

  Ehm … hier ben ik het dus [u:dee48eca6e]totaal[/u:dee48eca6e] niet mee eens …
  Ik draai al 3 jaar WinMe voor m'n games en Xp voor de rest.
  (Voordat de vraag komt waarom Xp niet volledig …
  Nou … ik heb een 56kbps verbinding, en voor XP moet ik eerst het nodig updaten met m'n drivers, oa. voor m'n geluids kaart. Deze drivers zijn heel wat mb's …)
  Never nooit een reboot moeten doen tijdens een game … :D
  En ik heb behoorlijk wat draaien op de achtergrond, dus er is wat geheugen in gebruik. :wink:

 • Een aantal dingen:

  Windows XP is kwa stabiliteit een vooruitgang op de vorige versies. Dit komt omdat dit een doorontwikkeling van de win2000 kernel is met multimediaaanpassingen. Daarbij komt meteen een probleem om de hoek kijken: De oude DOS modus wordt niet meer gebruikt. De Win9x serie draait nog steeds op DOS, win2000 niet meer (nou ja, voor een klein deeltje nog wel) Oudere spellen vereisen soms die oude 9x modus, waardoor XP daardoor even buiten schot blijft voor oudere spellen.

  WinME is gewoon bagger. Zodra je ook maar een niet m$ certified driver of even van het M$ pad afstapt, begint de ellende al. WinME is in feite niets anders als een zeer slecht gepatchte 98 met recentere versies van IE en directX.

  Win98SE is voor games een goed stabiel systeem en wordt nog actief ondersteunt. Nadeel hier weer is als je een echt nieuw systeem heeft hij niet alle resources optimaal te benutten weet, waardoor WinXP weer in beeld komt als je een echt nieuw systeem hebt.

  Linux is nog geen volwaardig alternatief voor games. De huidige games leunen zwaar op DirectX en dit is een M$ API. Pech dus. Als het spel OpenGL ondersteunt is het meestal speelbaar op Linux. Iets oudere spellen (DirectX6, DirectX 7) kunnnen voor een deel geemuleerd worden door WineX, maar verwacht geen wonderen!

  Conclusie is dan ook dat ieder voor zich kijkend naar de hardware die hij heeft zelf een keuze moet maken voor het bij hem/haar passende OS.
 • Daar ben ik het helemaal mee eens. Kijk naar de voor- en nadelen van een OS en bedenk dat welke je wilt. Opzich zijn ze allemaal niet slecht. (op ME na dan) :wink:
 • [quote:8dbb1caa52="Bockempiep"]Ik geloof dat er voor Win98SE een update bestaat, zodat je meer als 512MB intern geheugen kunt gebruiken. [/quote:8dbb1caa52]

  Geen update, maar een workaround. Die workaround zorgt dat het OS maximaal 512Mb ziet, zelfs als er meer in zit. Daar heb je dus niets aan, tenzij je een tweede OS hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.