Vraag & Antwoord

Games

geheugen of harde schijf

Anoniem
NoNoAD
15 antwoorden
 • wie kan mij helpen?
  als ik mafia speel dan hapert het beeld telkens een klein beetje, alsof ie telkens even stil staat.zou dat aan mijn harde schijf leggen of aan te kort intern geheugen?
  mijn pc:
  20 gb harde schijf-5400
  geforce 4 4200
  256mb ddr2700
  msi kt3mobo
  xp2000 proc
  windows me
  temp 50 graden
 • Dan zal je denk ik even moeten kijken in de setup. heb je jezelf niet overtroffen door er van uit te gaan dat je pc het wel allemaal aan kan? Zet even die high-opties uit. Of ga even voor default, bij mij hapert ie ook weleens, heb bijna dezelfde specs
 • Ik denk dat je resolutie te hoog staat, misschien ging je er inderdaad van uit dat je computer het wel trekt omdat ie altijd alle games makkelijk heeft getrokken, probeer het op 800x600, dan zal het wel goed draaien lijkt mij .. (ken mafia niet qua requirements.)
 • maar als ik em automatisch laat configureren zet ie em zelf al op 1280-1024 met alles op high
 • [quote:a125c098e8="ed5"]maar als ik em automatisch laat configureren zet ie em zelf al op 1280-1024 met alles op high[/quote:a125c098e8]

  Het configuratie programma is ook door een mens gemaakt. Ik denk dat het pgm gewoon kijkt wat de maximale waarde is die je systeem aan kan en hem daarop zet. Dat betekent niet dat ie dan flitsend gaat.
  Ik heb vroeger een spel gehad die zette alles op low, tewrijl ie zonder problemen op HIGH kon. Het is maar hoe je er tegen aan kijkt.
  De tips van de anderen helpen zeker wel.

  Verder is het altijd handig on de readme van het spel te lezen en de manual. Daar geven ze vaak aan wat je kan doen als het bijvoorbeeld stottert. *lagere res, minder detail), gewoon rtfm.

  Ik ken Mafia niet, maar gevoelsmatig zeg ik : bij jouw systeem op 1024x768 behoorlijk uit de voeten kunnen.
 • zelfs op die resolutie heb ik het zelfde probleem.ik vraag mij eigenlijk af of meer mb s erin stoppen een verbetering geeft.hiervoor had ik een ander mobo met een athlon 1000 en 256 mb en draaide daar met de zelfde resolutie maar met het zelde probleem.voor de rest draaid alles goed, mijn 3d2001 score is 10000 dus ik dacht dat ik dit nu wel moeiteloos kon draaien.ik zie trouwens ook vaak het ledje van mijn darde schijf knipperen, is het dan niet zo dat je dan ram tekort hebt?
 • Klopt idd, lijkt me toch ram een vriend van mij heeft ongeveer hetzelfde systeem als ik alleen met 256 mb geheugen en daar loopt het ook niet vloeiend (zijn 3dmark score is 12500). Ik heb daarentegen 512 Mb geheugen en totaal geen last van die problemen :)

  Ik zou gewoon 256 mb erbij doen (en snelste timings voor je geheugen in het bios uitzoeken natuurlijk :) )
 • Zet gewoon je resolutie op 1024x768x32. x16 is ook goed, ikzelf zie het verschilniet zo.
  Zet dan alle opties op medium, en een paar op high. ik vind gezichten altijd wel belangrijk dus zet ik die op high. Dan moet je even kijken naar die kleuren. Zet dan de truecolor uit! en zet compressed aan.
  Kijk naar de expert settings. Z moet aan en voor de rest laten staan zoals de default ze heeft neergezet. Zo zal het denk ik wel moeten lopen. Oh het aantal samples. Zet dat op 2 óf zet dat uit. En filtering moet je gewoon op trillionair zetten.
 • Ik denk dat het de combinatie van 'trage' harde schijf en net te weinig geheugen voor je gekozen resolutie.

  Als die een paar jaar oud is zul je merken dat een nieuw model een stuk sneller is.
  Wat misschien ook snelheid scheelt is als je de 'verkeerde' IDE-kabel gebruikt waardoor je schijf niet optimaal kan presteren.

  Let ook even op de 'achtergrond'-progjes die ME heeft. Met name de 'automatische backup' (of hoe dat ook heet) zal in combinatie met een 'trage' harde schijf voor onnodige vertragingen in het algemeen gebruik kunnen zorgen.

  Een tweede harde schijf heeft zowiezo als voordeel dat het 'swappen' minder invloed op je systeem heeft. Dit komt doordat je het lezen van programma-data & swapruimte tegelijk kan gebeuren als beiden zich op een andere schijf bevinden. Ik merkte dat bij m'n eigen pc : eerst stotterde winamp als ik de screensaver stopte. Na het plaatsen van een 2e hdd (en het verplaatsen v/d mp3-bestanden) was dat weg …

  Het geheugen zal je enige ruimte bieden, maar omdat voor Win9x het optimum bij 384 Mb ligt denk ik dat je met 512 Mb totaal je echt aan de grens zult zitten. Aan de andere kant is 512 Mb tegenwoordig een standaardgrootte die veel (moderne) spellen toch net dat beetje lucht geven die ze nodig hebben.

  Ik zou dus in jouw geval uiteindelijk beide onderdelen aanpassen waarbij m.i. een grotere/snellere harde schijf ondanks de kosten toch meer zal opleveren.
 • Zorg ervoor dat je niet te veel (zware) achtergrond programma's hebt draaien. En schijf defragmenteren. Ik zelf heb mafia ook en kan het met gemak 1280x960 draaien met full details met slechter systeem. Is die Geforce 4 Ti 4200 ook 128 mb of 64?
 • 128.ik draai geen achtergrond programma s en mijn harde schijf is anderhalf jaar oud maar wel een 100( ik weet niet precies hoe dat ook al weer heet )
 • 100 GB

  Grootte maakt niks uit. En er zijn nu schijven van 250GB, je zou maar scandisk moeten doen :wink:
 • Hij bedoel ata 100

  Zijn harde schijf is zoals die zelf ak aangaf 20 gigabyte.
 • ik wil eigenlijk ook 128mb erbij kopen, maar er is volgens mij nergens 128mb ddr333 te koop
 • ATA 100 of ATA 133. Verschilt niet zoveel. 33 MB per seconden.
  Haal je toch bijna niet die ATA 133

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.