Vraag & Antwoord

Games

Ps2 ombouwen?

Anoniem
Bosje
17 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Vandaag heb ik Playstation 2 gekocht (yoepieee). Ik heb iets gehoord over ombouwen? Kan iemand mij misschien vertellen wat dat is? Wat gebeurt er als je je Ps2 ombouwt? Alvast bedankt.

  Groetjes…
 • Ombouwen is het inbouwen van een chip, zodat je gekopieerde cd's/dvd's kunt afspelen met je ps2.
 • er wordt een chip ingezet

  je hebt verschillende chips zoals met boot cd zonder bootcd

  met boot cd

  dan moet je eerst die bootcd erin doen

  als je het menu krijg druk je opstart dan vraagt die om het spel

  doe het spel er in en druk op x

  zonder bootcd

  spel erin en spelen


  en als je hem ombouwt dan kan je gekopieerde spellen en ook illegale spellen op je ps2 spelen

  maar let op je bent wel gelijk je garantie kwijd als je hem ombouwd
 • Als ik zo'n chip laat inbouwen kan ik dus gekopieerde cd's en dvd's afspelen. Dan raak ik ook mijn garantie kwijt. Is zo'n chip ook schadelijk? Ik bedoel, kan mijn ps2 kapot gaan als ik zo'n chip laat inbouwen?
 • Bouw die playstation alsjeblieft niet om ik heb er ook een gehad en die was binnen een maand al gaar

  Ook hebben nog 5 vrienden van mij er een en bij 3 van hen die hem hebben omgebouwd is ie gaar of moet je hem op zijn kop neer leggen voor dat ie het doet en die andere 2 laggen ons uit…

  Laat dat ding noumaar zoals die is, hij gaat misschien ff mee als die omgbouwd is maar gaat uiteindelijk de pijp uit

  laterz
 • Turqoiuse meen je dat nou? Ik heb naar een paar Ps2 ombouw zaken gebeld, en ze zeiden dat het ombouw niks te maken had met ps2. Dus het gaat toch alleen om die chip, of heb ik het verkeerd?

  En weet iemand wat over de Ripper-Chip?
 • Als de ombouw ''goed'' gebeurd wordt een kleine chip onder de printplaat van de playstation gesoldeerd, zo wordt er een soort omleiding gemaakt voor de signalen die normaal door de printplaaat heen gaan…

  Mijn ps2 had ik opengemaakt en bij mij hadden ze dus de chip met een soort tape vastgezet, nou wat denk je dat er gebeurd wanneer je een uurtje speelt… het tape gaat smelten en je computer is dus gaar.

  Een veel voorkomend probleem is ook dat de lens van de PS niet meer in de juiste stand gaat staan en dus de cd's niet meer kan lezen.

  De ripper-chip ript als het ware de cd gelijk dus hoef je geen opstart cd of speciale memory card te gebruiken (niet dat het voor de schade uit maakt hoor) kijk eens op www.ripper-chip.com

  Wil je de PS ombouwen doe dat dan na een jaar, als je echt geen geld hebt voor spellen en ook geen vrienden met spellen.
 • Tja en zoals slechte verhalen zijn er ook altijd goede verhalen.
  Ook ik heb mijn ps2 om laten bouwen (eigenlijk omgebouwd gekocht bij een zaak) net als een kennis van me zonder problemen, en dat is inmiddels een 3-tal maanden geleden gedaan.
  Het kostte wat, maar ik heb er absoluut geen spijt van.
 • Ik moet eigenlijk mijn ps2 ombouwen, ik heb weinig kennissen die ps2 spellen hebben. Maar ik ga niet nu ombouwen, ik denk na de zomer vakantie. Kun je me wat vertellen over Backup cd, en hoe ze dat doen, want dat snap ik helemaal niet.
 • Ombouwen is niet illegaal vandaar dat ik het topic openlaat, maar we gaan wel richting een grijs gebied, aan de goede kant blijven mensen :)
 • Ik heb een Psx van een paar jaa oud ( 4 ofzo) is al 3 jaar omgebouwd, nooit problemen mee gehad. Maar wacht toch maar even op je garantie.
 • kheb net een ps2 en ga hem ook laten ombouwen.
  je moet er wel rekening mee houden da da duur is, als je dat van te voren al wist had je beter een al omgebouwde kunnen kopen want die zijn gewoon goed.
  je moet in ieder geval zorgen da die MOD chip goed is en laat inbouwen bij iemand waarvan je zeker weet da die het kan.
 • [quote:1db24d7481="jeroen87"]kheb net een ps2 en ga hem ook laten ombouwen.
  je moet er wel rekening mee houden da da duur is, als je dat van te voren al wist had je beter een al omgebouwde kunnen kopen want die zijn gewoon goed.
  je moet in ieder geval zorgen da die MOD chip goed is en laat inbouwen bij iemand waarvan je zeker weet da die het kan.[/quote:1db24d7481]
  Je moet je toetsenbord laten na kijken, iedere keer waar je daT bedoelt, staat er da :wink:
 • Ik heb zelf geen ps2 maar heb wel kenissen die er een hebben , ook omgebouwd en ze hebben er totaal geen problemen mee, wat die kerel daar zegt, dat ze die chip er aan geplakt hadden kan niet, eerst solderen ze en dan kan het zijn (omdat de chip niet zou hangen zweven in de box) dat ze hem vastkleven op het bord, die tape kan vogens mij dan ook niet smelten zo'n bord word nu ook niet zo warm.
  Waarschijnlijk is hij in somige gevallen slecht gesoldeerd, maar zoek eens wat rond op het net wie er zich daar allemaal mee bezighoud, 1 kennis van mij heeft hem laten ombouwen in een electronicawinkel en die gaven er nog eens 6 maand garantie op (ja, op de ps2) die wisten blijkbaar waar ze mee bezig waren.
  Moraal van het verhaal : laat hem gerust ombouwen maar door iemand die er ervaring mee heeft

  ps : ps2 ombouwen is inderdaad niet illegaal, spelletjes kopi"eren ook niet, maar het distributeren van kopien wel.
  Je mag bv een kopie maken van een spel voor jezelf (als backup) of als je 2 ps2 hebt staan (een boven een beneden) en je wilt hetzelfde spel boven en beneden spelen zonder het spel steeds te moeten versteken.
  je mag bv ook een muziek cd kopieren voor bv thuis en eentje voor in de auto, allemaal perfect legaal.
 • Ik ken een winkel in dordrecht die 1 jaar garantie geeft op ombouwen (alleen op de mod chip). Ik vroeg of ze ervaring hadden en die man zei "we hebben heel wat ervaring", ik zei ongeveer 5 jaar? "die vent zei , ja iets meer. Dus ik vertrouw die winkel, en ik ga mijn ps2 toch laten ombouwen. Maar het is zo duur. 169 euro!!! Eerst effe sparen en daarna laat ik het ombouwen.

  [edit by Speedy]
  Nee dat mag niet
  [/edit by Speedy]

  Groetjes…
 • beter veel betalen voor degelijkheid da weinig betalen en je ps2 gone.
  Wat ik wel niet begrijp is dat die man 5 jaar ervaring heeft met ombouwen maar volgens mij bestaat die ps2 nog niet zo lang tenzij hij ook ps1 ombouwde.

  [edit by Speedy]
  En dat mag dus niet
  [/edit by Speedy]
 • iemand die zegt 5 jaar ervaring te hebben met het ombouwen van een systeem dat maar net 3 jaar bestaat … lijkt me niet te vertrouwen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.