Vraag & Antwoord

Games

Opgelost (workaround) Mohaa, meerder spelers op een computer

Anoniem
kanertw
10 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds kort zijn we in het bezit van Medal of Honour. Leuk spel, en (voor zover ik tot nu toe gezien heb) niet zo bloederig. Daarom mogen mijn beide zoontjes het ook spelen.
  Echter, als de een gaat spelen, overschrijft hij de saved games van de ander. Is het niet mogelijk om profielen of verschillende spelers oid aan te maken? Het boekje zegt er niets over. De directory met saves heet unnamedsoldier, wat mij het idee geeft dat je dus namen moet kunnen geven. Kan dat, en zo ja, hoe?
 • Lijkt erop dat dit dus niet kan. Wat een miskleun.
 • En als je de naam van de speler in de 'multiplayer'-settings aanpast.
  Heeft dat dan geen effect op de naam van het te saven bestand ?

  (je zou natuurlijk ook de folder met de hand kunnen omwisselen)
 • Het is helaas niet mogelijk om meerdere spelers aan te melden, en de naam veranderen bij multiplayer options heeft ook geen zin want dat is gewoon de naam die je online gebruikt die je daar typt, dus helaas, maak anders 2 save bestanden voor ieder een, zo overschrijven ze de saves nooit :)
 • Allebei bedankt dat je de moeite hebt willen nemen om te reageren.

  Natuurlijk zijn workarounds mogelijk. De reden van mijn vraag was dat ik me afvroeg of ik domweg een optie over het hoofd zag. Dat blijkt dus niet het geval te zijn.

  Ik ga nu maar weer ouderwets een commandfile maken die aan de hand van het userid de standaard naam aan een persoonlijke directory hangt.
 • LOL Er gaat ook niks zonder DOS zelfs niet op een moderne pc ;)

  Er zijn idd ook zowiezo maar weinig spellen die rekening houden met meerdere gebruikers op een pc. Dus ik vrees dat je het wel wat algemener moet maken dan alleen voor MoH:AA … ;)
 • [quote:681a8f11a2="JaFO"]Er zijn idd ook zowiezo maar weinig spellen die rekening houden met meerdere gebruikers op een pc. Dus ik vrees dat je het wel wat algemener moet maken dan alleen voor MoH:AA … ;)[/quote:681a8f11a2]

  Nou, de laatste tijd zie ik het toch steeds vaker, dat je eerst een driver/player profile moet laden. Mafia en Battlefield hebben het, en GTA3 volgens mij ook.
 • Ja, dat idee had ik ook. Volgens mij had Max Payne en Operation Flashpoint ook al zoiets. En dat zijn toch niet bepaald de nieuwste spellen.
 • Ok, die DOS oplossing werk dus. Ik heb nu voor iedere speler een snelkoppeling staan die die commandfile aanroept met als parameter de naam van de speler. De saves van de vorige speler worden in zijn directory gezet (in de save dir staat een id van de vorige speler), de save directory wordt geleegd en vervolgens worden de saves van de nieuwe speler in de savedir gekopiëerd.
  Daarna wordt het spel gestart.
  Als de vorige speler dezelfde was als de huidige wordt het spel direct gestart.
 • Klinkt erg mooi opgelost :)

  Als het maar werkt heh, daar gaat het om 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.