Vraag & Antwoord

Games

Elk spel wat ik speel crashed [Win XP]

Anoniem
None
13 antwoorden
 • bijna zeker dat dit een driverprobleem is, drivers videokaart herinstalleren. (de drivers voor xp zijn niet dezelfde als die voor oudere windows versies)
 • Kan ook een koeling probleem zijn. Bij games kan de pc erg warm worden, is er dan onvoldoende koeling, dan loopt ie vast.

  kan voeding probleem zijn, al lijkt me dat niet zo waarschijnlijk want de MX'en eisen niet zo veel.
 • Ik denk eigenlijk ook aan een temp. probleem. Meet de temperatuur van je proc. eens.
 • De omschrijving die je geeft past precies op een probleem dat ik heb gehad. En bij mij lag het aan het moederbord en was het eenvoudig te verhelpen. De problemen die je hebt kunnen door verkeerde (combinatie van) drivers maar ook door hardwarefouten veroorzaakt worden. Geef eens wat meer info over je systeem. Merk moederbord, geheugen, temperatuur enz.
 • Ik dacht het al, daar zit vast een ECS K7S5A in. Jouw probleem is verre van uniek, het komt bij dat mobo vaak voor. Het is ook eenvoudig te verhelpen.

  Ik heb hetzelfde meegemaakt, alles werkt prima tot je een spel gaat spelen. En dan bedoel ik geen freecell ;) Bij mij hing Morrowind dus steeds. Het komt omdat op dat mobo, en ook op andere hoor, de fabrikant te veel bezuinigd heeft. Het koelelement op de SIS735 chip zit met tweezijdig plakband gekleefd. En dat spul isoleert beter dan het geleidt.


  Het hele verhaal staat uitvoering beschreven: The importance of proper chipset cooling on the K7S5A

  Lees dit draadje eens: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=83040 daarin heb ik ook het nodige hierover gepost.

  En hier lees je ergens onderin nog zo'n geval: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=83200

  Als je de ingreep niet aandurft kan je ook in het bios de FSB en Memory snelheid op 100 MHz zetten. Meestal draait het dan stabiel, maar wel langzamer. Mijn systeem ging van 5000 3dmarks naar 4000 3dmarks. En dat kon ik wel merken.

  Veel succes!
 • lol, ik heb dat moederboard ook :)

  nog nooit warmte problemen gehad heb nu een 1333 Mhz erin hange met 256 MB DDR en een Geforce 2 MX (deze maand een Geforce 4). maar ja, het is Windows XP he, die heeft vaak driverproblemen, dus ik zou proberen de nieuwste drivers te vinden op het net en dan zou het moeten werken.
 • [quote:0c0c9d9d87]
  lol, ik heb dat moederboard ook :)

  nog nooit warmte problemen gehad heb nu een 1333 Mhz erin hange met 256 MB DDR en een Geforce 2 MX (deze maand een Geforce 4). maar ja, het is Windows XP he, die heeft vaak driverproblemen, dus ik zou proberen de nieuwste drivers te vinden op het net en dan zou het moeten werken.
  [/quote:0c0c9d9d87]
  Niet iedereen met dat moederbord heeft problemen, bij veel mensen gaat het altijd goed. Maar het hier besproken probleem komt vaak voor, zo vaak dat er hele websites aan zijn gewijd. En de beschreven oplossing werkt meestal.

  De problemen lijken niet gerelateerd aan het besturingssysteem, het komt net zo vaak voor bij win98 als bij WinXP. Ik had de problemen met Win98SE. En geloof met, ik zoek het eerst in drivers voor ik aan de hardware begin. Ik ben niet zo'n held. Maar na alles geprobeerd te hebben, en heel veel sites afgeschuimd, kon ik er niet langer omheen. En, een half uurtje knutselen bleek de oplossing. Ik had de problemen trouwens alleen bij Morrowind en alleen bij 133/133 MHz. Al het "normale" werk, en ook FS2002, draaide foutloos.

  Een collega van mij heeft in dezelfde tijd zijn PC gebouwd als ik. Ook met een K7S5A, mobo allebei bij Funprice gekocht. Hij heeft nog geen problemen gehad, maar hij speelt dan ook geen spelletjes.
 • probeer in ieder geval eens een cmos clear en zet dan je agp op 1x. Het is raar maar het helpt :roll:
 • [quote:0c998cab28="Salv"]probeer in ieder geval eens een cmos clear en zet dan je agp op 1x. Het is raar maar het helpt :roll:[/quote:0c998cab28]
  Om je AGP op 1 te zetten hoef je je CMOS niet te resetten ;) Overigens dit loste bij mij ook niets op.
 • Hartelijk dank voor deze goede reacties, ik ga het binnenkort proberen, maar ik snap nog niet helemaal wat ik precies moet doen, maar dat komt wel.


  Peter
 • [quote:5c38481b4e="Petah"]Hartelijk dank voor deze goede reacties, ik ga het binnenkort proberen, maar ik snap nog niet helemaal wat ik precies moet doen, maar dat komt wel.


  Peter[/quote:5c38481b4e]
  Je moet er voor zorgen dat de chipset minder heet wordt. Zoals hier wordt gezegd is de heatsink met een soort dubbelklevig plakband op de chipset geplakt. Het is de bedoeling dat de heatsink zo goed mogelijk contact maakt met de chipset voor betere warmtegeleiding. Plakband helpt dus niet. Heatsink moet je er op vast zetten met speciale warmtegeleidende lijm, die wel bij de beter pc-zaken te koop is. Hierdoor daalt de temp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.