Vraag & Antwoord

Games

te weinig geheugen???

Anoniem
sdk
6 antwoorden
 • ik wou het ietwat oudere spel betrayal at krondor spelen maar ik krijg een foutmelding dat er te weinig geheugen is.
  ik heb het spel geprobeerd op een:
  P4 2.8Ghz 512Mb DDR winxp
  en op een:
  P3 800Mhz 384Mb SDr win98

  [img:26f624fb0b]http://members.lycos.nl/tsystem/hpbimg/geheugen.JPG[/img:26f624fb0b]
 • Het gaat hier om 'DOS geheugen' geloof ik. Extended geheugen is iets wat alleen oude spellen/programma's gebruiken (dacht ik). Ik weet alleen niet meer precies waar je het kan instellen/of dat überhaupt wel kan…
 • Dit vond ik op de site van Microsoft:

  [quote:7b56aeffe5]Als u de maximale beschikbare hoeveelheid geheugen voor MS-DOS-programma's wilt gebruiken, voegt u de volgende regel toe aan het bestand Config.sys: buffers=13.

  Op de meeste computers maakt deze opdracht ongeveer 16 kB conventioneel of upper memory vrij dat door MS-DOS-programma's of stuurprogramma's gebruikt kan worden. Deze opdracht vermindert echter het aantal MS-DOS-buffers, zodat het een averechts effect kan hebben op de snelheid van de schijf wanneer de computer in MS-DOS-modus is opgestart.
  [/quote:7b56aeffe5]

  Misschien heb je er wat aan?
 • Er is een makkelijere oplossing, rechtermuisknop op het bestand (install.exe als ik het goed zie) en dan naar een tab blad waar de geheugen instellingen onder staan, dit is volgens mij vanaf Win98 in te stellen. Hier alle geheugen settings op de hoogste waarde zetten, en kijken of 't werkt.
 • :oops: das lang geleden, maar volgens mij komt dit doordat er geen emm386.exe geladen is maar alleen himem.sys, op je 98 bak zou het moeten kunnen.

  Als me geheugen me niet in de steek laat is onderstaande de oplossing.

  in je config.sys de volgende regels opnemen, of eventueel config.sys aanmaken.

  device=c:\windows\himem.sys
  device=c:\windows\emm386.exe noems
  dos=high,umb
 • [quote:418e869fe9="Hercul3s"]Er is een makkelijere oplossing, rechtermuisknop op het bestand (install.exe als ik het goed zie) en dan naar een tab blad waar de geheugen instellingen onder staan, dit is volgens mij vanaf Win98 in te stellen. Hier alle geheugen settings op de hoogste waarde zetten, en kijken of 't werkt.[/quote:418e869fe9]
  werkt de muis wel in dos??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.