Vraag & Antwoord

Games

Simcity4 op de C schijf, waarom?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Wederom Simcity 4 geinstalleerd op bij mij de F schijf. Dit is mijn spellenschijf. Echter de steden zet Simcity op de C schijf. Terwijl ik de C schijf alleen bedoeld heb voor mijn OS. Nu komt er een flink aantal MB's bij, die niet relevant is. Als mijn C schijf cq WIN 98 SE een keer crasht, dan ben ik ook de steden kwijt. Ik meen mij te herinneren, dat bij SC3 je zelf een directory kon aangeven bij het opslaan van een stad. Of zie ik toch iets over her hoofd in dit spel?
 • SimCity 4 zet je steden standaard in de map "mijn documenten". ALs die op C staat, komen jouw steden dus ook op C
 • Duncan I bedankt voor je reaktie.
  Betekent dit, met zoveel woorden, als ik de map "mijn documenten" verplaats naar een amdere partitie, dat mijn probleem is opgelost? Of zie ik het nu te simpel? Jan K.
 • volgens mij moet je gewoon kunnen aangeven in het spel waar de steden heen moeten.

  de map Mijn Documenten kan je volgens mij niet zomaar verplaatsen omdat het een deel van Windows is maar dat weet ik niet zeker en kan het mis hebben.
 • Helaas is het in SC4 niet mogelijk, om aan te geven waat de steden etc heenmoeten. Dit gebeurt automatisch op de C schijf, geldt ook voor de bestaande projecten vanuit SC4. Totaal is dit bij installatie al gauw 130 MB. In SC3 was er wel de mogelijkheid, om zelf aan te geven in welke map e.e.a. moest komen te staan.
  En 130MB vind ik zonde van de ruimte, meegerekend, dat ik ook regelmatig een Ghost maak van de C schijf.
 • Dan zou ik even Maxis (toch?) mailen om te vragen hoe je het kan veranderen of in de map waarin SC4 staat gaan kijken in de readme, of naar ini's zoeken en deze aanpassen.
 • Het klopt dat je je map mijn documenten niet zomaar kan verplaatsen maar ik meen dat ik daar een een van de laatste computertotaal bladen wat over gelezen heb dat je deze met hulp van het register wel naar een andere schijf kan verplaatsen
 • In het geval van windows XP:
  Klik in de verkenner, of in "mijn computer", met de rechtermuisknop op het mapje "mijn documenten" en kies daar "eigenschappen"
  Je ziet dan een venstertje waar je kunt kiezen waar die map moet komen te staan.
  Ik weet niet uit mijn hoofd wat er gebeurd met de bestanden die nu in die map staan, als je "mijn documenten" ergens anders neer zet.
 • Slaat-ie het op in mijn documenten, of in een sub map van mijn documenten?

  Je kan submappen namelijk wel gewoon verplaatsen.

  Jochem
 • Ik draai onder WIN 98 SE.
  En SC4 maakt in de map mijn documenten een submap aan.
  Echter n.a.v. jullie reakties heb ik de map mijn documenten met Tweakui verplaatst naar de I schijf. Daarna SC4 geistalleerd. En ja hoor, op de I schijf in de map mijn documenten wordt netjes de bijbehorende submap aangemaakt.
  Ook de overige programma's lijken na deze wisseltruc normaal te funktioneren.
  Bedankt voor de reakties en het meedenken, Jan K.
 • Je hebt Tweakui niet persé nodig. Je kunt gewoon de map Mijn Documenten kopiëren naar de lokatie waar je hem hebben wil. Daarna klik je met rechts op de map Mijn Documenten en klik je in het contextmenu op eigenschappen. Nu vul je de nieuwe lokatie van de map hier in. Daarna (misschien ff herstarten) kun je de map op de originele lokatie gewoon wissen.
 • of je klikt gewoon met rechts op het bureaublad op mijn documenten, veranderd de schijfletter en hij kopiert het zelf voor je. je hoeft niet eens te herstarten en alles werkt nog.
 • dit is in windows ook we aan te geven waar je je map mijn documenten wilt hebben, afhankelijk van de versie windows die je hebt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.