Vraag & Antwoord

Games

De Half-life beveiliging, hoe hebben ze dat geflikt ?

Anoniem
Overclocker@15
13 antwoorden
 • Tegenwoordig als er een nieuw spel wordt geript, even een crackje of keygen er over heen, en het werkt, én ook de multiplayer, bij elk MP spel wat tegenwoordig uit is, is er wel iets te vinden waarmee je het illegaal kunt gebruiken (als multiplayer). Slechts een enkel keer wordt het multiplayeren belemmerd door een foute serial. Maar hoe hebben ze dat dan gedaan bij Half-Life? Een spel, o zo oud, die laat haast iedereen naar de winkel gaan om het spel uit de budget bakken te vissen. Het komt maar heel zelden voor dat je met een illegale kopie met HL kunt MP'en. Zo ver ik weet werken alle beveiligingen (van HL en de spellen van nu) na genoeg gelijk. Veel foudigvoorkomende of als-illigaal-bekend-staande-cd-keys worden geblokkeert. Maar zoals ik al aangaf werkt dat bij nieuwe spellen haast altijd niet, maar bij halflife wel. Dus vraag ik me af wat heeft Half-life nou wel en die nieuwe spellen nou niet? Want je zou zeggen dat elk spel dan zo'n HL beveiliging mee kreeg, die dus ook zo effectief werkt, maar niet dus.
 • Half-Life is zo oud,… toen was er nog niet zo'n groot hackeraanbod.

  En wie wil er tegenwoordig zo'n oude game hacken,… iedereen heeft het al.
 • Voor halflife zijn er absoluut wel goede cracks, het is altijd even zoeken.
  Makkelijker is de legale versie te kopen, kost toch niks (jaar terug voor iets meer dan 10 euro gekocht)

  HL wordt alleen heel erg veel gespeeld, daarbij zijn er nogal wat sites die cracks van elkaar kopieren. Aangezien er ongelooflijk veel gebruikers nog van zijn is de kans dus groot dat er wat niet werkende cracks tussen zittten.

  Vergeet niet, alles op games gebied is wel te kraken. Vooral omdat er zoveel mensen mee in aanmerking komen, zeker teams als immershion en deviance (??)

  Ik zelf doe er niet meer zoveel aan, een jaartje terug nog wel, maar uiteindelijk kom je tot de ontdekking dat je maar beter af en toe een spel kunt kopen in de winkel dat je echt speelt ipv van al die spellen maar half.
  Wel vervelend dat Microsoft het dan flikt er geen handleiding bij te doen :x
 • Er zijn nu ook wel spellen/programma's die erg moeilijk te kraken zijn hoor… neem nou Magix Music Maker :roll: daar kan je heel erg moeilijk een juiste crack voor vinden, laat staan dat ie er soms gewoon niet is.

  Spellen als Atlantis (I,II,III) zijn ook geen makkie, cracks zijn er haast niet en het de spellen zijn notabene 3 tot 4cd's groot. Daarom heb ik deze reeks maar legaal gekocht :roll: niet dat ik ze ooit uitgespeeld heb, ze zijn veel te moeilijk :lol:
 • Ik heb de originele Half life maar speel hem gwoon zonder CD hoor. (doe ik bij elk spel, ben te lui om cd's te gaan swappen :wink: ) Ik dan natuurlijk ook een legale key voor over inet te spelen. De animo voor half life is nog steeds erg groot hoor. Kijk naar de honderden mods (misschien wel duizenden) die er voor zijn. Counterstrike is nog de bekendste. Ik heb het spel voornamelijk voor de mod Earth Special Forces. (dbz modje, best geinig :) )
 • HL kun je standaard zonder cd spelen :wink: . Maar ik doe hetzelfde als jij, ik gebruik ook nooit meer cd's.
 • Ok, topic is weer open, thnx.
  Graag niet over posten van "ik heb wel de gekraakte versie ed." Maar ik vraag me gewoon af waarom half-life zo goed beveiligd is?
  Want dit spel is wel 4/5(zoiets toch?) jaar oud. En met het oog op deel 2, zou het sierra lukken om weer zo'n beveiliging neer te zetten?
 • Ik ben bag dat je van de verkeerde veronderstelling uitgaat. HL is wel degelijk te kraken. Het spel is echter nu al zo oud, daar is geen eer meer te behalen. Zo'n 2 jaar terug kreeg je nog geregeld meldingen na inloggen dat je key al in use was (exacte foutmelding weet ik niet meer)
  Die was dan mbv een key generator al in gebruik. Meestal moest je dan 1 dag wachten en kon je weer met je eigen key verder.
  Erg veel servers draaien overigenes met HL Guard. In feite een plugin voor servers. Die kan cheaters er al vaak uitfilteren.
  Met de komst van de nieuwe HLGuard in het vooruizicht worden deze cheaters overigens gebanned all over the world via het WON-id.
  Een nieuwe key (of een verrekte goede hacker :wink: ) is dan de enige oplossing
 • Op het hoesje dat ik voor me heb liggen staat 1998-2001 Valve, bij systeem eisen staat P233, 32mbram. Dus het spel is idd ongeveer 5 jaar oud :o

  Verder wil ik nog even opmerking dat ik denk dat El-Boosrha voor een gedeelte gelijk heeft, niet zozeer het verhaal over eer behalen, maar het verhaal dat je veronderstelling mogelijk niet klopt.
  Hoeveel cheaters zijn er niet bij Counterstrike bijv.? Verder worden alsmaar dezelfde illegale serials gebruikt, wat het wel makkelijk maakt voor de beveiliging.. -> 5.000x op een dag dezelfde serial voorbij zien komen en tegelijkertijd.. Dat is niet moeilijk filteren.
  Verder komen er dagelijks nog nieuwe serials voor dat spel uit. Ik zal er niet teveel over uitwijden, omdat het op het randje zit voor dit forum, maar ze zijn er heus te vinden, alleen niet via kazaa.

  En voor de volgende beveiliging, hoe veel geld en tijd ze er ook in hebben gestopt, binnen enkele dagen is ie gekraakt. En voor cheaters zullen er ook wel nieuwe mods komen en dat is niet alleen voor de makers vervelend, ook voor de medegebruikers :evil:
 • Je ziet het ook bij Cheating-Death, anti-cheat programma dat je nodig hebt om op sommige servers te kunnen spelen bij Counter-Strike. De nieuwe versie is net uit en misschien een dag later zijn er alweer nieuwe cheats om het programma te omzeilen. En zo'n soort verhaaltje zit er ook aan die serials vast. Alle spellen zijn te kraken of hoe je het ook wilt noemen. En dat haat ik dus echt, al die mensen die het illegaal doen :evil: .
 • ik heb zelf geen half life : maar effe gekeken op Internet, de standaard versie heeft geen echte beveiliging, oposing force heeft SD1 en de nieuwste heeft securom2. Dus zo dramatisch is ie niet beveiligd, met de juiste software en hardware is het een kwestie van pakweg 10-20 minuten en je hebt een perfecte veiligheidskopie.
 • In de nieuwe HL wordt veel gedaan via STEAM, dat is om cheaters tegen te gaan. MOD's zoals eventueel CS2 ( 8) ) moet je via STEAM downen, dus niet meer gewoon een modfile downloaden. Bij het inloggen op een server worden eerst een paar cruciaale (en hack gevoelige) files gedownload en dan kun je spelen. Ik DACHT ook dat alle maps ook via die server, bij het inloggen worden gedownd. Dus elke keer opnieuw. :(
  De multiplayer op I-net is ook breedband only (sorry 56k :lol: ).


  Dit principe zouw volgens hun werken. :-?

  (ik heb al een paar ideeen om het te omzeilen, maar ik denk dat de moderators dat niet op prijs zullen stellen.)
 • [quote:539111da4a="Overclocker@15"]In de nieuwe HL wordt veel gedaan via STEAM, dat is om cheaters tegen te gaan. MOD's zoals eventueel CS2 ( 8) ) moet je via STEAM downen, dus niet meer gewoon een modfile downloaden. Bij het inloggen op een server worden eerst een paar cruciaale (en hack gevoelige) files gedownload en dan kun je spelen. Ik DACHT ook dat alle maps ook via die server, bij het inloggen worden gedownd. Dus elke keer opnieuw. :(
  De multiplayer op I-net is ook breedband only (sorry 56k :lol: ).


  Dit principe zouw volgens hun werken. :-?

  (ik heb al een paar ideeen om het te omzeilen, maar ik denk dat de moderators dat niet op prijs zullen stellen.)[/quote:539111da4a]

  CS2 komt zeker, maar het wordt waarschijnlijk geen mod voor HL2 hoor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.