Vraag & Antwoord

Games

Republic: The Revolution Topic

Anoniem
wigets
31 antwoorden
 • Op 24 juni kunnen we dit spel verwachten: Republic: The Revolution.
  In het spel heb je de macht over een oost-blok land (verzonnen) waar het niet zo goed mee gaat. Aan de speler de taak het land welvarend te maken, echter het maakt niet uit hoe, je mag Saddam'etje spelen maar ook een democratische of communistische regering maken. Meestal zijn deze spellen net zo als alle sim's RPG-achtig, maar deze is geheel 3D!
  zie maar
  [img:13a63ee414]http://www.strategyplanet.com/republic/shots/e32003/09.jpg[/img:13a63ee414]
  Beetje flashback's :wink:
  [img:13a63ee414]http://www.strategyplanet.com/republic/shots/e32003/10.jpg[/img:13a63ee414]
  Deze screens zijn van de E3, volgens deze site http://www.strategyplanet.com/republic/.
  De makers hebben meer dan 5 jaar er aan gewerkt, het ziet er erg mooi uit op de screens, beetje mafia-achtig. Het kan natuurlijk tegen vallen, maar als ik dit zo zie, dan moet het wel mooi zijn
 • Wie maalt er nou om graphics? Gameplay is de troef! De Graphics mogen dan nog zo 'geweldig' zijn, als de gameplay niks is *kuch* C'n'C Generals *kuch* dan blijf je het toch niet lang spelen?

  Maar het lijkt me inderdaad geweldig om dat spel te spelen. Je hebt zóvéél vrijheid! Nou maar hopen dat het inderdaad zo geweldig is als de makers ons willen doen geloven.
 • Ja maar over de gameplay is nog niet zo veel bekend. Alleen dat je vrij bent en je eigen ideeen kunt uitvoeren
 • [quote:2ec0ddbf90="no_name"]Ja maar over de gameplay is nog niet zo veel bekend. Alleen dat je vrij bent en je eigen ideeen kunt uitvoeren[/quote:2ec0ddbf90]

  En gameplay is juist het belangrijkste aan dit spel. Zeker als je zoveel vrijheid hebt is het heel moeilijk om een spel te maken wat een beetje in balans is. Voor je het weet heb je een spel waarin je van alles kan, maar niks echt goed is uitgewerkt.

  Ik vind het echter wel positief dat de ontwikkelaar met iets origineels komt ipv de zoveelste shooter/rts/etc.
 • Ik heb in ieder geval heel hoge verwachtingen van dit spel. Ik hoop dat het echt vernieuwend is. De shots zien er in ieder geval veelbelovend uit.
 • Ik krijg het idee dat dit hele '3d'-gebeuren zoiets gaat worden als de gevechten in MOO3 en de city-view van Civ1.
  Een soort semi-scripted filmpje/animatie zoals je dat in Vice City & The Sims ook hebt (de locatie is 'echt', maar de handelingen gebeuren volgens een vast script).
  Zie de officieele site voor filmpjes van 'acties' : http://www.republictherevolution.com/

  Een echte real-time stad / gebied lijkt me namelijk een vrij onmogelijke opgave om te besturen. Tenzij de gebieden relatief klein zijn.
  Aan de plaatjes op de IGN is daarnaast te zien dat je kleine 'gebieden'/wijken moet 'bezitten' (waarschijnlijk door je de inwoners te 'overtuigen' van je gelijk).

  Ik ben desondanks toch benieuwd hoe het uiteindelijk wordt. Op z'n slechts is het gewoon een strategy-spel met mensen ipv legers & ruimte-vloten.

  Waar ik op zich ook benieuwd naar ben is hoe 'herspeelbaar' dit spel is.
  Of we telkens dezelfde gebieden hebben of dat er via een of andere editor nog nieuwe gebieden gemaakt of gegenereerd kunnen worden.

  btw : http://www.novistrana.com/ lijkt op een fan-site/news-site voor Republic, maar dan geschreven alsof het land echt bestaat. Inclusief nieuws over fictieve hacker-aanval …
 • Ze hebben hem een maandje uitgesteld. Dus nog ff wachten voor we weten of het idd weer eens een echt vernieuwend spel wordt. :(

  http://www.gamer.nl/nieuws/18122
 • Tsja je zou verwachten dat ze op zo'n korte termijn toch wel een goede inschatting zouden kunen maken van de uitlevering. Zeker als je al drie jaar aan het ontwikkelen bent. :o

  Ze zullen wel op een onverwacht probleem gestuit zijn wat nog opgelost moet worden.
 • vet spelletje.
  wat zijn de specs want ik weet niet of mijn pc het aankan.
  want hij is nogal sloom.
 • [quote:cb4245ff9b="Hu'uruun"]Wie maalt er nou om graphics? Gameplay is de troef! De Graphics mogen dan nog zo 'geweldig' zijn, als de gameplay niks is *kuch* C'n'C Generals *kuch* dan blijf je het toch niet lang spelen?

  Maar het lijkt me inderdaad geweldig om dat spel te spelen. Je hebt zóvéél vrijheid! Nou maar hopen dat het inderdaad zo geweldig is als de makers ons willen doen geloven.[/quote:cb4245ff9b]

  het gaat ook wel om de graphics. zometeen is het een spelletje dat nergers op slaat maar een goede gameplay heeft.
  de gameplay is ook natuurlijk belangrijk, want een saai spelletje is ook niet leuk.
  een voorbeeld.

  half life: matige graphics, goede gameplay\storylijn.
  vietnam: goede graphics, goede gameplay\storylijn.
  doom 3: hij is nog niet uit maar, hij heeft echt toppie graphics. en een toppie gameplay\storylijn.
  zoiest moet alle spellen zijn.
  dus niet alleen de storylijn speelt een rol.
 • Je kunt over de kwaliteit van D3 pas een uitspraak doen als het er is.
  Ik zelf geef je weinig hoop op een 'verassend' verhaal aangezien het een herhaling is van D1 met waarschijnlijk wat scenes die we ook uit half-life kennen (het onderwerp is tenslotte qua begin hetzelfde).
  Maar daar zijn andere topics voor …

  // —
  Ik heb zelf het idee dat dit spel zoiets wordt als een combinatie van 'The Sims' & MOO3.
  Je lijkt namelijk met een kleine groep mensen het 'kuddegedrag' van mensen te moeten beïnvloeden.
  Let maar eens op de filmpjes van die 'toespraken' op de officieele site.
  Net als bij 'the sims' is er een 'publiek' dat door de actie van de speler wordt opgehitst. Ik vermoed dat ook die toespraken zoiets als die 'sim-speak' zullen zijn (dus iets van 'blah blah die bla …' zonder werkelijke tekst)
 • [quote:afaef282e0="beursstarter"]Tsja je zou verwachten dat ze op zo'n korte termijn toch wel een goede inschatting zouden kunen maken van de uitlevering. Zeker als je al [b:afaef282e0]drie[/b:afaef282e0] jaar aan het ontwikkelen bent. :o
  [/quote:afaef282e0]

  maak daar maar 5 jaar van. Valt mij zelf ook tegen dat het is uitgestelt.
 • Je vergeet 1 ding :
  het testen / debuggen van programma's zo complex als dit is zo'n beetje 80% van het werk.
  Om dan nog maar te zwijgen over het vinden van een juiste balans tussen makkelijk/moeilijk voor het spel zelf.
  Je wilt niet weten hoeveel (& hoe vervelend/saai) dat werk is …
 • Ik krijg net het volgende mailtje van Elixir Studio's:

  Notwithstanding what has been in the press over the last few weeks, Republic is on target to meet its scheduled mid-July date for delivery of final code to Eidos. We can confirm that we are in final beta testing and expect Republic to go Gold in the next two weeks. Once agreed with Eidos, we will be able to announce a final release date - which we hope to do by the end of this week. We know it's been a long wait but the game is looking great. We have been using the last few weeks to ensure that you get a game that's as enjoyable and as bug-free as is possible. Thanks for everyone's support and patience - we're very nearly there!

  Thanks

  Demis
 • [quote:e8daf5d672="beursstarter"]Ik krijg net het volgende mailtje van Elixir Studio's:

  Notwithstanding what has been in the press over the last few weeks, Republic is on target to meet its scheduled mid-July date for delivery of final code to Eidos. We can confirm that we are in final beta testing and expect Republic to go Gold in the next two weeks. Once agreed with Eidos, we will be able to announce a final release date - which we hope to do by the end of this week. We know it's been a long wait but the game is looking great. We have been using the last few weeks to ensure that you get a game that's as enjoyable and as bug-free as is possible. Thanks for everyone's support and patience - we're very nearly there!

  Thanks

  Demis[/quote:e8daf5d672]

  En die zal iedereen wel in z'n inbox krijgen :wink: . Dan nog, geeft wel weer wat hoop.
 • Republic is toch uitgesteld naar september, helaas
 • http://www.gamer.nl/nieuws/18661

  Hij is inmiddels "Gold" en hij moet 5 september in de winkel liggen.
 • En nu maar hopen dat ze echt gold bedoelen.

  Ik vindt het erg op mafia lijken, als ik de trailers bekijk. Ook die muziek.
 • Nu maar hopen dat het ook echt leuk & speelbaar is … ;)
  Ik hoop dat er een demo is of op z'n minst een paar goede reviews van spelers.
 • Het spel dwaalt inmiddels over het web. Ik heb wat reactie's gezien op got over het spel, en die zijn er verschillend. Lijkt mij nog steeds wel vet spel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.