Vraag & Antwoord

Games

Wat vind jij nou van het copieren van games?

Anoniem
None
109 antwoorden
 • Hoi,

  Ik kijk nu al een tijdje op dit forum rond, heb al aardig wat hulp gehad, en hopelijk al wat mensen geholpen.

  Maar één ding wat me erg opvalt, is dat jullie (of in ieder geval degene
  die de regels heb gemaakt) héél erg tegen alles wat illegaal is is.

  Nu is dit voor mij geen probleem (heb bijna alles legaal, en ja, ik heb ook illegale cd'tjes), maar voor velen, die een vraag hebben, is deze regel heel vervelend. Dit maakt me niet uit (koop maar een originele, als het niet lukt), maar ik vroeg me wel af, wat jij nu van copieren van games (en software in het algemeen) vindt.

  Laat ik eerst maar eens zeggen, dat ik vindt dat je games die je wil hebben, ook gewoon moet kopen. Niet gaan copieren. Ik ben dan ook vel tegen copieren van games, alhoewel het me geen moer uit maakt, als jij een één of ander programmaatje copieer. Ik weet niet waarom me dat nix uitmaakt, maar bij het copieren van games heb ik altijd zo'n gevoel dat dit wel eens ten koste kan gaan van mooie games.

  Dus vertel eens, wat vind jij van het copieren van games?

  Jochem
 • De regels op het forum zijn er niet om te moraliseren, tenminste, dat is niet de belangrijkste reden. Het forum, of de eigenaar ervan, kan grote problemen krijgen door het toelaten van dergelijke zaken. Er zijn hierover al verscheidene rechtszaken gevoerd, met als resultaat meestal dat of het forum gesloten wordt, of gekuist van de betrokken posts.
 • Ik wil de regels helemaal niet moraliseren. Ik wil gewoon weten wat jullie van copieren vinden. Niet zo zeer dat je ga copieren. Maar gewoon "Ik vind copieren k*t, want het sloopt de games industrie en zo." Of "man… die spellen zijn zo duur, dus vind ik copieren niet erg."

  Of mogen dat soort topics niet?

  Jochem
 • Ik ben voornamelijk tégen het kopiëren van games. Ik weet dat ze duur zijn en ik weet dat veel spellen het geld wat ervoor neergeteld wordt niet waard zijn. Maar aan de andere kant, spellen waar de makers veel geld en tijd in hebben gestopt en erg goed zijn, moeten gewoon een beloning krijgen. Jij zou het ook niet leuk vinden als je pakweg 1000 uur aan een spel hebt gewerkt en hij dan 'gewoon gekopieerd' wordt.

  Sommige spellen vind ik het echter niet waard om te kopen, dat zijn voornamelijk spellen zónder multiplayer (Unreal 2, GTA: Vice City etc). Of heel erg slechte spellen (C&C; Generals bijvoorbeeld) die je niet langer dan 10 min speelt.
 • Ik moet toegeven dat er heel weinig legaals bij mij in de kasten ligt :\

  Grote probleem is dat ik niet het geld heb voor legale spellen, en ik vind dat de kwaliteit van de spellen niet zo hoog is (gameplay en dergelijke)…. écht goede spellen koop ik namelijk wel, "Shadow Company" heb ik, bijvoorbeeld, een hele tijd geleden gekocht, echt een fantastisch spel..jammer dat er weinig van deze écht goede spellen op de markt zijn..

  Daarom copieer ik dus spellen (ook films trouwens), meestal vind ik het spel/film mijn geld niet waard om in de winkel te kopen, tenzij de prijzen zo drastisch omlaag gaan dat zelfs ík ze kan kopen ;) (Zou wat zijn, dat de spellen zo goedkoop worden dat illegaal branden niet meer in trek is, dan kan je echt goed rijk worden denk ik)
 • maar ook een programma als photoshop vind ik veel te duur om te kopen, zeker voor mensen die het niet voor hun werk ofzo gebruiken.
  en ik denk dat mensen die enter the matrix hebben gekocht, daar toch ook enigzins spijt van hebben. maar van de andere kant, je kan ook eerst een demo downen om te kijken of het spel iets is…
  films is weer iets anders, want je kijkt er toch meestal maar een keer naar, dus waarom zou je er dan veel geld voor uitgegeven?
 • Ik heb voornamelijk legale spellen!
  ik speel ook geen illegale spellen meer (tot mijn verbazing)…
  en ik speel toch alleen maar Ut2k3 en No One Lives Forever 2
 • Er is al een dergelijke topic geweest vorig jaar, lees die ook eens door als je graag de mening op dit forum wilt weten:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=74891&highlight;=illegaal

  Verder geeft Gerben uitstekend aan waarom het op dit forum niet is toegestaan.
  Eigenaar van dit forum is overigens: www.IDG.nl / www.IDG.com
 • volgens mij is 90% van wat ik heb gekopierd, maar eigelijk ben ik het wel eens met hu'uruun :roll: . het komt gewoon omdat de spellen veel te duur zijn en volgens mij als ze de prijs van de spellen halvere (ja dat is erg veel) verdienen ze nog steeds evenveel, want volgens mij zijn er dan al heel veel die wel een spel kopen en ik zou het dan ook kopen.
  maar ja, hoe zijn die prijzen ooit zo omhoog gegaan, omdat er werd gekopierd? ik denk het wel, dus dan zou mijn verhaal ook weer niet kloppen, want dan waren ze nu nog steeds goedkoop.
  bij muziek het zelfde verhaal, alleen kopierde ik daar niet zoveel, omdat heel veel een andere smaak hadden. nu ik adsl heb, koop ik toch al wat minder, omdat ik ze dus download. soms koop ik nog steeds wel muziek cd's, omdat het teveel gedoe is om ze te downloaden of omdat ze er nog niet zijn
 • [quote:f0b5d047b0="gerben"]Er zijn hierover al verscheidene rechtszaken gevoerd, [/quote:f0b5d047b0]

  ja klopt http://www.gamer.nl/nieuws/18033

  EDIT: dit topic gaat toch niet werken, heel veel (en dan denk ik vooral sommige met hoge postcounts die een reputatie (denken)) te hebben, zullen niet of eerlijk antwoorden. Wie de schoen past trekke hem aan. Ok zullen sommige bang zijn voor vervolging (van agent smith gastjes).

  Dus mijn tip vraag een mod een poll aan te maken waarbij je anoniem kan voten. (dan nog maar de vraag of iedereen het serieus invult)

  vul voor mij dan maar alvast ja in
  He en nu aub mij niet aangeven bij de FBI he :wink: Z'on grote vis ben ik niet, ik ben een heel klein visje[size=7:f0b5d047b0](in een zee-paleis)[/size:f0b5d047b0]. En pas op ik weet je te vinden, ik heb connectie's you know! ik speel veel mafia :wink:
 • [quote:c5f6324034="no_name"][quote:c5f6324034="gerben"]Er zijn hierover al verscheidene rechtszaken gevoerd, [/quote:c5f6324034]

  ja klopt http://www.gamer.nl/nieuws/18033[/quote:c5f6324034]ik vind dit toch al wat anders, omdat hun het doorverkopen en er echt geld mee verdienen, dit is al een wat slechtere zaak. maar ja ik koop ook illigale cd's :lol: . jeetje man ik ga elke keer tegen mezelf in.

  EDIT: oke laten we het zo houden, ik zit verkeerd, niet dat ik van plan ben nu legale cd's tekopen, want ze blijven toch echt te duur
 • [quote:c5ff39582f="zjarl"][quote:c5ff39582f="no_name"][quote:c5ff39582f="gerben"]Er zijn hierover al verscheidene rechtszaken gevoerd, [/quote:c5ff39582f]

  ja klopt http://www.gamer.nl/nieuws/18033[/quote:c5ff39582f]ik vind dit toch al wat anders, omdat hun het doorverkopen en er echt geld mee verdienen, dit is al een wat slechtere zaak. maar ja ik koop ook illigale cd's :lol: . jeetje man ik ga elke keer tegen mezelf in.

  EDIT: oke laten we het zo houden, ik zit verkeerd, niet dat ik van plan ben nu legale cd's tekopen, want ze blijven toch echt te duur[/quote:c5ff39582f]

  Ja maar die gast krijgt een gevangenis straf van 1,5 jaar. DAT is niet normaal. echt kut voor die gast. Domme amerika, THE BASTARDS!!!
 • [quote:297ef9ac65="no_name"][quote:297ef9ac65="gerben"]Er zijn hierover al verscheidene rechtszaken gevoerd, [/quote:297ef9ac65]

  ja klopt http://www.gamer.nl/nieuws/18033

  EDIT: dit topic gaat toch niet werken, heel veel (en dan denk ik vooral sommige met hoge postcounts die een reputatie (denken)) te hebben, zullen niet of eerlijk antwoorden. Wie de schoen past trekke hem aan. Ok zullen sommige bang zijn voor vervolging (van agent smith gastjes).

  Dus mijn tip vraag een mod een poll aan te maken waarbij je anoniem kan voten. (dan nog maar de vraag of iedereen het serieus invult)

  vul voor mij dan maar alvast ja in
  He en nu aub mij niet aangeven bij de FBI he :wink: Z'on grote vis ben ik niet, ik ben een heel klein visje[size=7:297ef9ac65](in een zee-paleis)[/size:297ef9ac65]. En pas op ik weet je te vinden, ik heb connectie's you know! ik speel veel mafia :wink:[/quote:297ef9ac65]

  Ik zeg niet dat ik alleen legale spellen heb. Ook ik heb m'n (vrij kleine) verzameling illegale spellen. Alleen ik houd niet zo van illegale spellen; als je een spel koopt dan heb ik meer drang om het te spelen dan als ik hem download ofzo. Je beleeft ergens méér plezier aan een spel als je het koopt…
  Soms download ik ook spellen om te zien of het wat is en als het erg goed blijkt te zijn, koop ik hem.
 • ja maar waarom moeten die spellen altijd zo duur zijn. Hetzelfde spel dat nu 50 euro kost wordt veel meer verkocht wanneer de prijs met 20 euro daalt.
 • Jawel, maar dan heb je ook de drang je meer in te zetten voor een spel. Kijk, als je een illegaal spel niet meteen leuk vindt, gooi hem na 2 minuten van je computer. Bij een legaal spel (dat doe ik tenminste dan) bijt ik vaak toch even door en meer dan eens blijkt het dan (wanneer je het in de vingers krijgt) als nog erg leuk te zijn!
 • Ik heb zelf ook behoorlijk veel gekopieerde spellen. Ik vind gewoon dat de spellen idioot duur zijn, dus koop ik minder.
  Het is overigens wel dat wanneer ik een echt goed spel tegenkom, ik het wel origineel koop. Het probleem van demo's is alleen dat het vaak de allermooiste stukjes uit de game zijn, en de rest dus kan tegenvallen.
  Volgens mij is het gewoon zo dat wanneer de spellen goedkoper worden, er meer verkocht wordt. dus ktijgen ze net zoveel winst als wanneer je er minder voor een hogere prijs verkoopt. hetzelfde als 10*50 = 20*25

  Maarja, je doet er toch niets aan, dus zal iedereen wel blijvenr kopieren.
 • [quote:2c0fd8e940="no_name"]
  EDIT: dit topic gaat toch niet werken, heel veel (en dan denk ik vooral sommige met hoge postcounts die een reputatie (denken)) te hebben, zullen niet of eerlijk antwoorden. Wie de schoen past trekke hem aan. Ok zullen sommige bang zijn voor vervolging (van agent smith gastjes).

  Dus mijn tip vraag een mod een poll aan te maken waarbij je anoniem kan voten. (dan nog maar de vraag of iedereen het serieus invult)

  vul voor mij dan maar alvast ja in[/quote:2c0fd8e940]heb ik dan geen "redelijk" hoge postcount? en voor die gene die willen weten wat nou wel mag of niet mag, check dit
  en we moeten voor jouw ja invullen? dan wou ik ook graag de vraag weten.
  1ik ben voor het kopieren van games of 2 ik ben tegen het kopieren van games.
 • films is weer iets anders, want je kijkt er toch meestal maar een keer naar, dus waarom zou je er dan veel geld voor uitgegeven?

  Wel eens gehoord van de videotheek? Een keer kijken en toch legaal!
 • [quote:cddd764247="Hu'uruun"]Sommige spellen vind ik het echter niet waard om te kopen, dat zijn voornamelijk spellen zónder multiplayer (Unreal 2, GTA: Vice City etc). Of heel erg slechte spellen (C&C; Generals bijvoorbeeld) die je niet langer dan 10 min speelt.[/quote:cddd764247][quote:cddd764247="nook"]Daarom copieer ik dus spellen (ook films trouwens), meestal vind ik het spel/film mijn geld niet waard om in de winkel te kopen, tenzij de prijzen zo drastisch omlaag gaan dat zelfs ík ze kan kopen[/quote:cddd764247][quote:cddd764247="skywalker"]ja maar waarom moeten die spellen altijd zo duur zijn. Hetzelfde spel dat nu 50 euro kost wordt veel meer verkocht wanneer de prijs met 20 euro daalt.[/quote:cddd764247]
  Alle 3 vinden jullie het te duur, en daarom vinden jullie dat goed om maar te gaan copieren.

  Kijk, je kan er niet veel aan doen dat ze duur zijn. Maar wat ik wel denk is als iedereen weer origineel gaat kopen, de prijzen wel zullen dalen. Als ik m'n economie leraar mag geloven (zo'n soort vraag was er op een proefwerk: "zullen de kosten van een pakje douwe egberts koffie dalen, als opeens 4 x zoveel mensen het zullen kopen?" oid. Volgens mijn economie leraar was het antwoord ja… met een uitleg, die ik al niet meer weet.).

  Maar zijn juist de hoge prijzen niet een drang om juist alleen de goeie spellen te kopen? Zo gaat dat in iedergeval wel bij mij. Ik lees de Power Unlimited, en daar geven zij mij een goed beeld van wat ik kan verwachten, en vaak koop ik dan ook spellen, die zij goed vinden.

  Ik vind het trouwens een heel slap excuus, "de spellen zijn zo duur…". Kijk eens in m'n sig, heb ik allemaal zelf bijelkaar gespaard.

  Kijk eens hier. Allemaal origineel. Het is welliswaar zo dat de pc spellen allemaal oud zijn, maar de xbox spellen zijn allemaal redelijk nieuw. En ik ben ook "zomaar iemand van 15."

  En weet je hoe ik ervoor zorg dat ik fijn de nieuwste spellen kan spelen? Ik werk ervoor. Dus vind ik het excuur "het is zo duur", gewoon nergens opslaan, omdat het heus wel te betalen is, en je alleen moet betalen voor wat je echt wil. Als je een "minder" spel zie, dan neem je die toch gewoon niet? En als het je wel waard is om te copieren, waarom is het dan niet waard, om te kopen? Het gaat toch om de fun die je er aan beleeft? En je wil toch altijd de beste spellen, waar je de meeste fun aan beleef?

  Dat is in iedergeval bij zo. Nu maakt het mij eerlijk gezegt niet zoveel uit, dat je copieer, maar bedenk wel dat er geen excuus voor bestaat.

  Jochem
 • Hola hola, je hebt dat stukje van mij een beetje uit z'n verband gerukt. Ik zeg niet omdat spellen zo duur zijn in verhouding tot wat je ervoor krijgt, je meteen moet gaan kopiëren. Ik vind alleen, als het zoveel geld kost, moet je er óók wat voor terugkrijgen.
  En ik zeg ook niet dat ik dús spellen zonder multiplayer meteen ga kopiëren of mensen aanraadt om te kopiëren…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.