Vraag & Antwoord

Games

NWN: Shadows of Undretide

Anoniem
None
42 antwoorden
 • Ik vroeg me af of iemand van jullie dit spel heeft en wat jullie ervan vinden. Persoonlijk vond ik hem veel te kort (net paar daagjes in huis; nu al uitgespeeld).
 • Ik heb NWN SoU afgelopen Vrijdag gekocht.

  Ik heb hem nog niet uitgespeeld maar ik had ook helemaal niet verwacht dat het spel groot is, men beloofd 20 uur spel plezier en ik heb nu ruim 6 uur gespeeld en ik zit nog steeds in chapter 1 en heb alleen nog maar de "mummified hand"
  Dus die 20 uur is best redelijk lijkt me.

  NWN en NWN SoU moet je ook niet kopen en spelen voor het Singeplayer gedeelte. NWN en de uitbreiding zijn juist uitermate geschikt voor Multiplayer.
  Net als UT2003, die koop en speel je ook niet voor het singelplayer gedeelte.
  NWN is enorm herspeelbaar door de downloadbare modules

  Ik vind SoU een erg leuke uitbreiding. 3 nieuwe tile sets, dessert, snow en Ancient ruins, zorgen er voor dat we binnekort een hoop nieuwe modules kunnen downloaden.
  Ook de nieuwe feats, spells, skills en " privelage classes " leuk.
  Ik poog op dit moment "Arcane Archer" te worden ik ben nu level 4 fighter level 1 Sorcerer.

  Ik vind het singel player verhaal niet bijzonder, meer van het zelfde: " zoek dit, dood hem, red haar, vind dat, regel zus, etc etc ".
  Toch vind ik het leuk om te spelen, maar ik vond NWN ook leuk.

  Kortom: een goeie uitbreiding voor de Echte NWN fan
 • Mjah, ik vond dit verhaal toch 'leuker' dan het originele NWN verhaal. Niet dat zoveel beter was, alles was gewoon veel sfeervoller (woestijn/sneeuw etc.) en ik kreeg het 'idee' dat ik vrijer gelaten werd dan in NWN.

  Het grootste minpunt vond ik toch wel de eindbaas. Ik was een lvl 12 sorcerer op dat moment en 4 spreukjes ofzo waren genoeg om haar te vellen (zonder henchman; die werd 'gefeard'). Ik bedoel, dat was echt geen uitdaging, zo moeilijk/zoveel moeite is dat het toch niet om een eindbaas uitdagend te maken…
 • Is het al te koop ? Dan ga ik zsm de winkels opzoeken, want hij stond nog op het 'to do'-lijstje van me :)
  MP van NWN (en Shadows) mag dan leuker zijn dan het SP-verhaal, maar ik heb er zelf nog niet echt tijd voor gehad.

  *ahem* het zijn officieel 'prestige classes' en in theorie is het niet iets dat je 'zo maar' kunt krijgen (behalve eisen qua statistieken/skills zit er meestal een verhaal/achtergrond-eis aan vast … maar da's de PnP-versie :))

  btw : werken die prestige-classen & andere nieuwe features ook in het originele spel ?
 • Er zaten leuke puzzels in. Met mijn level 16 wizard (geimporteerd aan het begin van het spel) was de eind boss wel een beetje simpel. Ik snapte alleen die puzzel van de burning men niet zo (hoofdstuk 2, level 2 van dead-schaal).
 • Ik heb niets geïmporteerd en ben gewoon weer overnieuw begonnen. De eindbaas was gewoon simpel. (punt). Idd, de puzzels waren zeer vermakelijk (bij N'Tala ofzoiets, met die gangen waar je de goede weg gewezen werd door zo'n soort 'straal' van vuur zeg maar).

  Ik heb bij de Burning Man gewoon alle spullen die ik wilde opgepakt en ben gewoon doorgelopen (moest geloof ik schakelaar in het midden nog omzetten ofzoiets). Ik vond die 'Portal spiegel' ook erg tof (oproepen Shadow Door, zeg maar ;-)). Handige plek om op te rusten.
 • Zal het spel maar eens kopen hoop dat het net zo verslavend werkt als BG2.
  Helaas had ik op het laatst van het spel ergens een bug,zodat ik nooit het verhaal uit kon spelen.grrrrr
  :evil:
  Groeten, NoNoAD
 • [quote:3daf8beb20="JaFO"]Is het al te koop ? Dan ga ik zsm de winkels opzoeken, want hij stond nog op het 'to do'-lijstje van me :)
  MP van NWN (en Shadows) mag dan leuker zijn dan het SP-verhaal, maar ik heb er zelf nog niet echt tijd voor gehad.[/quote:3daf8beb20]

  vanaf Donderdag 26-6 lag hij al in de winkel.

  [quote:3daf8beb20]
  *ahem* het zijn officieel 'prestige classes' en in theorie is het niet iets dat je 'zo maar' kunt krijgen (behalve eisen qua statistieken/skills zit er meestal een verhaal/achtergrond-eis aan vast … maar da's de PnP-versie :))[/quote:3daf8beb20]

  Yeps. het is presitge classes, in de handleiding van SoU staat duidelijk vermeld wat de eisen zijn voor de prestige classes.
  er zijn er 5, zo uit mijn hoofd:

  Assasin
  Harper Scout
  Black Guard
  Shadow Dancer
  Arcane Archer

  kan zijn dat ik er een over het hooft heb gezien.

  [quote:3daf8beb20]
  btw : werken die prestige-classen & andere nieuwe features ook in het originele spel ?[/quote:3daf8beb20]

  Nog niet geprobeerd, ik hoop van wel.

  //Hu'uruun

  Ik ben nu in Chapter 2, ben nu Level 6 Fighter/ level 1 sorcerer. Als ik nu weer een level omhoog kan kan ik eindelijk " Arcane Archer " worden, ik voldoe aan al de Eisen. ik heb Deekin als henchman. erg lachen met die Kobold bard :)

  Als ik zo lees dat je hem met een level 12 character al uitspeeld vind ik dat best jammer, zo kan ik nauwelijks genieten van de nieuwe opties die Arcane Archer biedt.
  Niet te veel vertellen over the boss, er zijn nu al zat Spoilers naar voren gekomen, nu heb je al verklapt dat het een " zij " is. (wat ik overigens al vermoede).

  //NWN SoU

  Tot nu toe vind ik het een erg leuke uitbreiding. als ik het singel player gedeelte heb uitgespeeld ga ik meteen proberen of de nieuwe Feats en Prestige classes ook werken in de modules die oorspronkelijk voor het orgineel zijn gemaakt.
 • Sorry dat ik even stoor,
  maar heeft iemand even een linkje voor mij zodat ik het ook ff kan bekijken.
  Want waar NWN voor staat weet ik niet. En dan kan ik niks vinden met google.

  Alvast bedankt
 • Black Guard ? *ouch* da's een 'Fallen Paladin' bij gebrek aan een echte 'evil paladin' (dus als je van good -> evil wilt … )
  Als je echt een rol wilt spelen dan moet je dus niet 'zo maar' even voor deze klasse kiezen ;)

  // –
  NWN = Neverwinter Nights
 • //Hu'uruun

  [quote:519ff7e44b]Ik ben nu in Chapter 2, ben nu Level 6 Fighter/ level 1 sorcerer. Als ik nu weer een level omhoog kan kan ik eindelijk " Arcane Archer " worden, ik voldoe aan al de Eisen. ik heb Deekin als henchman. erg lachen met die Kobold bard :)[/quote:519ff7e44b]

  Ik had zelf de Cleric/Rogue: Donna. Handig hoor ;-).

  [quote:519ff7e44b]Als ik zo lees dat je hem met een level 12 character al uitspeeld vind ik dat best jammer, zo kan ik nauwelijks genieten van de nieuwe opties die Arcane Archer biedt.[/quote:519ff7e44b]

  Ja, idd, ik ben al weer bezig om hem opnieuw te spelen, wil persé lvl 20 zijn.

  [quote:519ff7e44b]Niet te veel vertellen over the boss, er zijn nu al zat Spoilers naar voren gekomen, nu heb je al verklapt dat het een [b:519ff7e44b]" zij "[/b:519ff7e44b] is. (wat ik overigens al vermoede).[/quote:519ff7e44b]

  Shit, sorry, dat was niet m'n bedoeling. Ik zal niets meer zeggen.

  [Mogelijke Spoiler voor wie Chapter 1 nog niet uitgespeeld heeft]
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  Heb jij trouwens J'Nah vermoord of die Draak? Of allebei? Ik heb alleen J'Nah gedood, de draak heb ik barmhartig laten leven ;-).
  -
  -
  -
  -
  -
  -

  [/mogelijke Spoiler]

  [quote:519ff7e44b]Tot nu toe vind ik het een erg leuke uitbreiding. als ik het singel player gedeelte heb uitgespeeld ga ik meteen proberen of de nieuwe Feats en Prestige classes ook werken in de modules die oorspronkelijk voor het orgineel zijn gemaakt.[/quote:519ff7e44b]

  Jah, ik vond de uitbreiding ook goed. Ik ga binnekort, na Frozen Throne, effe wat modules uitproberen.
 • [quote:5b117182c3="GamesFreak"]Sorry dat ik even stoor,
  maar heeft iemand even een linkje voor mij zodat ik het ook ff kan bekijken.
  Want waar NWN voor staat weet ik niet. En dan kan ik niks vinden met google.

  Alvast bedankt[/quote:5b117182c3]

  http://nwn.bioware.com
 • Bedankt voor de snelle reactie.
  Ziet er wel leuk uit!
 • //Jafo

  Yeps. Black Guard is een soort van fallen paladin, leuk dat ze die optie erin hebben gedaan, bij SoU is het makkelijker om Evil te zijn, er is meer aan gedacht in het plot.

  Als ik SoU heb uitgespeeld ga ik het nog een keer doen als Black Guard lijkt me wel eens een keer leuk. :)

  //Hu'uruun

  Ik heb de draak en J'Nah beiden gedood, beiden met de middelen die je ter beschikking krijgt om ze doden.
  Het waren beiden toch hufters :)

  Heb jij de " dragon Tooth " artifact gehouden of weg gegeven?
  Ik heb hem gehouden, erg handig als je Deekin als Henchman hebt :)


  //Vraagje (mogelijke spoiler!)

  Ik heb in Chapter 1 slechts 1 quest niet opgelost, ik kon de " Shadow Hart " niet vinden, je moet deze voor zijn horens vinden voor die Elf Arcane archer die vlak bij de Elven Crypt staat.
  Eimand enig idee waar die " Shadow Hart " is te vinden?
 • Nee, ook ik kon hem niet vinden. Ik heb wel een dode 'White Stag' gezien (gedood door een Cave Bear ofzoiets), maar kon niks oppakken ofzo. Vervelend, heb een tijd lopen zoeken.

  Ik heb trouwens geen Dragon's Tooth gevonden, wel een Dragon's Egg. Waar vind je die eerste? En wat heb je aan een Dragon's Egg behalve dat je hem kan verkopen?
 • [quote:5f6f988f51="Hu'uruun"]Nee, ook ik kon hem niet vinden. Ik heb wel een dode 'White Stag' gezien (gedood door een Cave Bear ofzoiets), maar kon niks oppakken ofzo. Vervelend, heb een tijd lopen zoeken.
  [/quote:5f6f988f51]

  Die white stag heb ik ook gevonden maar dat is wat anders dan een Shadow Hart.
  de Shadow Hart is een beest wat zich kan teleporteren en erg moeilijk is te vangen/doden wat ik begreep van die Elf.


  [quote:5f6f988f51]Ik heb trouwens geen Dragon's Tooth gevonden, wel een Dragon's Egg. Waar vind je die eerste? En wat heb je aan een Dragon's Egg behalve dat je hem kan verkopen?[/quote:5f6f988f51]

  Dragon's tooth is een van de 4 Articfact, om chapter 1 uit te kunnen spelen moet je die toch echt hebben gehad. Als je J'nah hebt gedood krijg je die.
  Ik heb die gehouden ipv ingeleverd. dat kan, in Chapter 2 kan Deekin er wat van maken.

  Dragon egg heb ik ook, volgens mij is dat een ingredient voor als je potions wilt maken.
 • [quote:7117bed73e="Red Dragon"]Die white stag heb ik ook gevonden maar dat is wat anders dan een Shadow Hart.
  de Shadow Hart is een beest wat zich kan teleporteren en erg moeilijk is te vangen/doden wat ik begreep van die Elf.[/quote:7117bed73e]

  Jawel, maar als ik het me goed herinner was de Shadow Hart anders een soort speciale White Stag? Toch?

  [quote:7117bed73e]Dragon's tooth is een van de 4 Articfact, om chapter 1 uit te kunnen spelen moet je die toch echt hebben gehad. Als je J'nah hebt gedood krijg je die.
  Ik heb die gehouden ipv ingeleverd. dat kan, in Chapter 2 kan Deekin er wat van maken.[/quote:7117bed73e]

  Juist ja, dom van me, haalde effe wat dingen door elkaar :oops: . Ik heb niets gehouden en alles teruggegeven.

  [quote:7117bed73e]Dragon egg heb ik ook, volgens mij is dat een ingredient voor als je potions wilt maken[/quote:7117bed73e]

  Nou, voor potion doe ik het niet. Verkoop ik hem liever…
 • een Shadow Hart is een dier wat zichzelf kan teleporteren, het is voglens mij wel een "deer" of "stag" type beest, ik hoop dat iemand anders hem wel heeft gevonden, ik in ieder geval niet.
 • *bevat her en der wat kleine spoilers maar één grote heb ik duidelijk aangegeven

  Nou ik heb dit spel nu inmiddels ook een weekje en ik moet zeggen: Ik heb me er weer zeer mee vermaakt! Leuk verhaal, de graphics vindt ik nog steeds best mooi (leuke lichteffecten e.d.) ondanks dat het spel alweer wat "ouder" is. Lekkere snelle character ontwikkeling ook, je bent zo >lvl 10! 8) (geëindigt met lvl 12)
  Maar helaas wel weer *veel* te makkelijk. Ik heb BG, BG2:SoA en NWN (bijna, ik ben in chapter 3 blijven hangen omdat het me niet echt meer boeide, komt wel weer) en nu dan ook SoU [b:c7ecc1c75f]solo[/b:c7ecc1c75f] uitgespeeld. Ik had de moeilijkheidsgraad maar meteen op "Hardcore AD&D; rules" gezet maar mijn *evil necromancer wannabe lich* had al vrij snel niet eens meer een familiar of summon nodig. Lvl 5 Spells als Firebrand en Circle of Death 8) (om maar te zwijgen over nog hogere spells), en al die defensive spells die je dan al hebt zorgden ervoor dat ik bijna ongenaakbaar rond kon lopen.


  Ook leuk dat er echt aandacht besteed was aan verscheidene evil "oplossingen", helaas natuurlijk wel voor minder XP punten. Het was wel moeilijk om lawful te blijven, ik eindigde als neutral evil :oops:

  Al met al een zeer vermakelijk spel en het wachten is nu op XP2! 8)

  NB: Die Shadow Hart kon ik ook niet vinden, dat was zo ongeveer de enige quest die ik niet heb gedaan (de henchman quests natuurlijk ook niet, nare Deekin :evil: ). Wel heb ik ergens "sporen" gevonden van een "hertachtige, maar van een soort die ik nog nooit eerder gezien had". Maar deze info gaf geen extra praatopties bij die elf.
  /edit: dit topic vond ik op het nwn forum.
  NB2: Die dragon eggs kon je verkopen bij die Red Wizard (maar dan moet je wel de burgemeester overtuigd hebben) voor een cloak of 700Gps of zo.
  NB3: Die Helm-Artifact heb ik ook bewaard en 't hele spel opgehouden: Hij ziet er erg cool uit en heeft leuke abilities! :wink:
 • Hehheh, Firebrand was/is (nog) m'n favoriete spell ;-). Ik vind dat zoeken naar Shadow Hart wat te veel werk (ik ga echt niet al die sporen aflopen en vervolgens 5 gebieden doorkruisen voor 200 xp). Die helm is ook 3x niks.

  Maar goed, misschien doe ik het alsnog (ik zeg wel van niet, maar toch ;-)). Ik ben op het moment lvl 15 Sorcerer (Chapter 2 even overnieuw gespeeld voor hoger level).

  Het was spel was idd makkelijk (zie ook eerdere posts van mij). Maar toch leuk.

  Spoiler!
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  Ik vond ook die Shadow Door erg cool, als je na de Shadow Lich terugging, stond er zo'n gastje zeggend dat het nu jouw huis was etc… Altijd al een eigen 'Shadow Plane' willen hebben :D.
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  -
  /Spoiler

  O ja, eerst had ik die (assistent) van de Mayor overtuigd die gast toe te laten. Maar later kreeg ik wroeging, omdat die gast z'n huis uit was gezet… Dus ik weer 'terug' wisselen en heb in plaats daarvan die slavenhoudende freak gedood (net voordat hij teleporteerde hehheh :evil: ).

  Wat ik persoonlijk wel jammer vond, was het feit dat je geen magische wapens/spullen meer kon maken (jah, het kon wel, maar beperkt, vond ik).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.