Vraag & Antwoord

Games

IPX protocol en games

Anoniem
bigstaal
14 antwoorden
 • Ik loop regelmatig tegen het probleem aan dat een aantal spellen niet meer in het netwerk te spelen zijn onder Windows XP i.v.m. het veranderde IPX protocol.

  Is hier nu echt geen oplossing voor?
 • Sudden Strike doet het prima op een ipx netwerkje (ook met XP). Gebruik je de ipx van Microsoft?
 • Ja de NWlink IPX SPX Netbios comat. protocol
 • Gebruik je de pro of home versie van XP?

  Gebruik je netbios?

  Gebruik je Client voor Windows netwerken?
 • Het probleem doet zich op de XP Pro en Home versie voor.

  Netbios is een onderdeel van het bewuste NWlink protocol wat onder Xp wordt gebruikt. :wink:

  En inderdaad is client voor Windows netwerken geinstalleerd.

  Ik heb wel gemerkt dat er een wijziging was na het installeren van de Service Pack van Xp maar het probleem is nog steeds aanwezig. De game waar ik vooral een probleem mee heb is met Duke Nukem 3D.
 • Ik heb alles nog even gecheckt, maar er valt idd niet veel te kiezen. Heb je bestand en printerdeling aan staan? En heb je je hdd's gedeeld?

  Was Duke Nukem 3D geen DOS spel?
 • Het probleem zit hem echt in het IPX protocol.
  Met Windows XP wordt nl. het "echte" IPX protocol niet meer meegeleverd / ondersteund. Games die alleen in het LAN werken via IPX werken dus vaak niet meer. Daar zoek ik een oplossing voor. TCP / IP werkt verder prima maar niet elk spel, met name de oudere, ondersteund dat… :-?
 • Waarschijnlijk zit het hem in het frametype dat gebruikt wordt. Staat waarschijnlijk op auto detect in de "IPX-eigenschappen"? Probeer het eens met een vast frametype, Ethernet 802.3 of Ethernet II.
 • Ik zal het eens proberen maar betwijfel of dit zal werken. Zoals bekend is het XP protocol niet meer compatible met het originele IPX protocol. Ik was eigenlijk meer op zoek naar een patch of ander alternatief. Met instellingen in het bestaande systeem is het volgens mij niet voor elkaar te krijgen.
 • ik meen mij te herinneren dat er op de winxp cd het originele ipx-protocol staat. ik weet alleen niet meer hoe je het moet gebruiken en waar het staat…
 • IPX is een protocol dat voornamelijk voor Novell gebruikt word/werd. Nu kan je ook met alleen IP connecten. Echter in de Novellclient zit nog altijd het IPX/SPX protocol.

  Die zou je kunnen downloaden (is een 15 mb dacht ik) bij Novell en installeren. Vervolgens je client weggooien en het protocol behouden. Dat zou het goede protocol moeten zijn.

  Ik weet namelijk niet of je alleen het protocol kan downloaden. Dat zou een hoop tijd & ergenis schelen.

  Heb je al perongeluk opnieuw opgestart zonder de client weg te gooien (staat in je eigenschappen van LAN) dan even goed kijken op je inlogscherm en 'workstation only' aanvinken. Dan alsnog even weggooien.

  Groeten,

  Stofnest.
 • Ik weet niet precies hoe dat zit maar zit op mijn werk ook op Novell. Maar dan wel Novell XP! En ik heb geen IPX protocol dan het protocol van Windows XP :-?
 • Volgens mij werken de nieuwste Novell versies meestal met TCP/IP vanwege het feit dat veel bedrijven gebruik maken van internet voor hun intranet.
 • [quote:3674fca0a0="bigstaal"]…vanwege het feit dat veel bedrijven gebruik maken van internet voor hun intranet.[/quote:3674fca0a0]Die mag je ff uitleggen??

  TCP/IP is de laatste jaren de standaard geworden omdat het internet hier helemaal op drijft. Vanaf versie 5 heeft Novell ook de overstap (gedeeltelijk) gemaakt en prima Netware-applicaties als ZENworks, Bordermanager en Groupwise uitgebracht.

  Tevens heb je het RIP/SAP-vekeer niet meer, wat toch wel zorgde voor enig bandverbruik binnen een netwerk.

  Greetz!!

  P.S. De Novell-client kun je hier vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.