Vraag & Antwoord

Games

Cheaten of niet?

Anoniem
Rynus Rein
21 antwoorden
 • Bij Unreal Tournament 2003 is het mogelijk om een bepaalde positie aan te nemen waardoor je onzichtbaar wordt en zichtbaar op een andere plaats. Op deze manier kun je niet geraakt worden.

  Valt dit onder cheaten ofniet? Want eigenlijk maak he gewoon gebruik van de mogelijkheden van het spel.
 • Ik zelf vind het niet echt cheaten (dat is als je hulpmiddelen gebruik als codes, aimbots of wallhacks). Het is, zoals je zegt gebruik maken van de mogelijkheden. Maar ik vind het gewoon lame, en zielig.

  Het is net zoiets als onder de map kruipen en van onder de map iedereen neer knallen. Niet echt cheaten (het is gewoon een bug in het spel oid), maar lame.

  Jochem
 • Het zijn 'mogelijkheden' die nooit door de ontwerper bedoelt kunnen zijn geweest.
  Bovendien is het zo onrealistisch als de pest.

  Ik vind dit dus wel valsspelen, want zelfs als je weet dat het kan dan nog kun je je er niet tegen verdedigen.
 • Zie het als campen.
 • sommige mensen zullen het toestaan op hun servers, (als je multiplayer bedoelt), en op andere servers zullen ze zo hun regels hebben.
 • na als het niet tot de bedoeling van de makers van het spel behoort is het gewoon super kansloos als je daar aan begint :evil: :evil: ooit wel eens van fair-play gehoord ???. maar om het campen te noemen vind ik onzin. campen zuigt wel, maar dat gebeurt zeg maar toch eerlijk. want de kans dat jij wordt afgeknalt is ook aanwezig. en dat is bij dit niet blijkt het geval.
 • [quote:405bfcc292="hello"]na als het niet tot de bedoeling van de makers van het spel behoort is het gewoon super kansloos als je daar aan begint :evil: :evil: ooit wel eens van fair-play gehoord ???. maar om het campen te noemen vind ik onzin. campen zuigt wel, maar dat gebeurt zeg maar toch eerlijk. want de kans dat jij wordt afgeknalt is ook aanwezig. en dat is bij dit niet blijkt het geval.[/quote:405bfcc292]

  Een voordeel als je tegenstanders 'Campen', je kunt ze gemakkelijk afschieten… Bij spellen als Americas Army komt dit ERRUG goed uit. :P
 • na moet je ze wel zien he. als ze zitten te campen. als je je "vak" goed verstaat zit je in zo'n klein hoekje dat het effe duurt voordat de meeste spelers door hebben waar je zit. maar goed ik betwijfel of je der echt lol van heb als je heel de tijd op de zelfe plaats zit. echt deelnemen aan grote gevechten doe je dan nooit en daar gaat het toch om. meestal campen mensen alleen als ze niet lopen en schieten tegelijk kunnen :wink: :P :P
 • Ik hoop dat je beseft dat 'in het leger' lopen & schieten absoluut taboe is …
  Dat je daar bij AA:O op servers mee weg kunt komen, wil niet zeggen dat je commandant je niet flink uit zou schelden als je dat in het echt probeert. ;)
 • Idd, waarschijnlijk raak je niks anders als lucht…. net als volautomatisch vuren met een machinepistool/assaultrifle taboe is, dat ding loopt dan met een paar mags vast. Dat doe je dus alleen als verdediging in close combat of om af te schrikken.
 • mmhh ben blij dat jullie zo opgaan in deze spelletjes. :D maar het is toch maar een game en niet de echte wereld. en als je dat voor ogen houd moet je toch toegeven dat je zeker bij unreal tournament de meeste kans maakt om te winne als je zoveel mogelijk beweegt en zo zorgt dat andere mensen het moeilijk hebben om je te raken en daarbij die ander probeert te raken. jullie vergelijking geld voor elke game, want zeg nou zelf met een formule 1 wagen met 300 kilometer per uur frontaal tegen een muur aanrijden gaat je in het echt ook niet zonder kleerscheuren lukken en dat kan je in de meeste race game's gewoon doen, in het ergste geval is je wagen kapot. maar ik heb nog nooit een game gespeeld waar je bestuurder kwam te overlijden of naar het ziekenhuis werd gebracht :wink: :wink:
 • [quote:4b30ec8dff="hello"]mmhh ben blij dat jullie zo opgaan in deze spelletjes. :D maar het is toch maar een game en niet de echte wereld. en als je dat voor ogen houd moet je toch toegeven dat je zeker bij unreal tournament de meeste kans maakt om te winne als je zoveel mogelijk beweegt en zo zorgt dat andere mensen het moeilijk hebben om je te raken en daarbij die ander probeert te raken. jullie vergelijking geld voor elke game, want zeg nou zelf met een formule 1 wagen met 300 kilometer per uur frontaal tegen een muur aanrijden gaat je in het echt ook niet zonder kleerscheuren lukken en dat kan je in de meeste race game's gewoon doen, in het ergste geval is je wagen kapot. maar ik heb nog nooit een game gespeeld waar je bestuurder kwam te overlijden of naar het ziekenhuis werd gebracht :wink: :wink:[/quote:4b30ec8dff]

  daarom is Americas Army nou zo'n realistisch spel… Je gaat dood en dan moet je wachten tot iedereen dood is of de objectives gehaald.
 • Ik vind dat je gebruik mag maken van de mogelijkheden die een spel bied. Daarmee bedoel ik niet dat je gebruik mag maken van fouten. Ikzelf speel geen UT dus zegt deze functie mij niet veel maar als deze bewust ingebouwd is mag het van mij.

  Als het een fout is wordt het in een patch vast opgelost.

  Ik vind dit net zoiets als zeggen dat je bepaalde wapens niet zou mogen gebruiken. Ik vind dat echt onzin. Als het er is, mag je er ook gebruik van maken.

  Maar gelukkig hoef je daar geen ruzie over te maken. Dan kies je toch gewoon een server die aan jouw wensen voldoet?
 • Dat vind ik dus ook onzin… Bij SF was het not done om een shotgun te gebruiken, daar had ik dan dus wel weer $#$%^ aan. De reden dat je vind dat een wapen te krachtig is telt imho niet, omdat je die zelf ook gebruiken kan. Als je zo gaat redeneren heeft op een gegeven moment de tagenpartij alleen nog een AK47 en jij alleen nog een M4.

  Alleen dingen als buiten de map campen ed heb ik dus wel een hekel aan, dat is gewoon ronduit lame.
 • [quote:487a204a4d]omdat je die zelf ook gebruiken kan[/quote:487a204a4d]

  Dat geld dan toch ook voor die andere "cheats"?
 • 'cheats' zijn iha niet bekend bij de nieuwelingen … terwijl ze de wapens wel kennen (als ze de handleiding hebben gelezen tenminste). En anders moet de admin die wapens maar uitschakelen (of voor levels kiezen die die wapens niet hebben).

  Met name levels worden nauwelijks gepatched … dus om dan maar een fout te misbruiken 'want anders hadden ze het wel gemaakt' is dus heel flauw. Je hebt daarnaast absoluut geen idee van het waarom van zo'n fout. Het kan gewoon iets zijn dat niet te verhelpen is, maar dat maakt het m.i. niet 'ok' om het te misbruiken.

  Dat je je ergens verstopt waar je tegenstander je niet meteen vind is een ding. Maar als je dat doet op zo'n manier dat ie geen enkele mogelijkheid heeft om terug te schieten … da's heel erg zwak.
 • tot op zekere hoogte, als sniper kies je bijvoorbeeld een plek waar je zo min mogelijk opvalt. Maar buiten de map is dus mi wel gewoon cheaten, omdat idd de gemiddelde leek geen idee heeft hoe die daar ook komen kan.

  Daarom vind ik dat gezeur over wapens dus flauwekul, ze zijn bij iedereen vrij beschikbaar. komt nog eens bij dat ook zo'n wapen zijn zwakheden heeft, is dus gewoon een kwestie van de juiste tegentactiek zoeken. Bij een wapen als de SG in SF wist je gewoon dat je de lul bent als je dichtbij bent, net zoals de je de lul bent tegen een sniper op afstand. Maarja sommigen kunnen dat nou eenmaal niet hebben.
 • het heeft zelfs een naam… bugabuse

  in TO kun je bv bij rapidwaters onder de waterval zwemmen… het is daar zó donker dat je onzichtbaar bent (en dat was NIET zo bedoeld)

  Bugabuse valt daarom naar mijn weten bij alle TO servers onder bugabuse. Campen mag wél - dat is ook iets heel anders (zelfs een belangrijk element van veel spellen)

  btw, het is alleen bugabuse als (bij TO iig) het bij de TO-forums is aangegeven als een bug.
 • [quote:eabc12230e="BA"]Daarom vind ik dat gezeur over wapens dus flauwekul, ze zijn bij iedereen vrij beschikbaar. komt nog eens bij dat ook zo'n wapen zijn zwakheden heeft, is dus gewoon een kwestie van de juiste tegentactiek zoeken. [/quote:eabc12230e]

  Ben ik het niet helemaal mee eens. Hoe vaak ik het bij MOHAA al niet mee heb gemaakt dat van die gasten met een rocketlauncher gaan rondrennen en daar de grootste schade in hun eigen team mee aanrichten door dat ding bijvoorbeeld in een smal gangetje af te vuren. Het is geen cheaten maar het verziekt het spel wel.
 • [quote:dd2d73bf14="PS"][quote:dd2d73bf14="BA"]Daarom vind ik dat gezeur over wapens dus flauwekul, ze zijn bij iedereen vrij beschikbaar. komt nog eens bij dat ook zo'n wapen zijn zwakheden heeft, is dus gewoon een kwestie van de juiste tegentactiek zoeken. [/quote:dd2d73bf14]

  Ben ik het niet helemaal mee eens. Hoe vaak ik het bij MOHAA al niet mee heb gemaakt dat van die gasten met een rocketlauncher gaan rondrennen en daar de grootste schade in hun eigen team mee aanrichten door dat ding bijvoorbeeld in een smal gangetje af te vuren. Het is geen cheaten maar het verziekt het spel wel.[/quote:dd2d73bf14]

  na oke maar dat ligt niet aan het spel maar aan de onkunde/ onervarenheid van de speler. is heel jammer en vervelend maar als je dit wil voorkomen moet je het friendly fire op off zetten( weet niet of het bij MOHAA kan). of zorgen dat je in een clan speelt waarbij je niet van die mensen heb die zulke actie's uithalen. maar aan de andere kant bedenk wel dat niet iedereen zo goed is als jij. en voor hun is het ook gewoon leuk als ze in een team mee kunnen draaien en tja dan maken ze soms wat fouten jammer dan :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.