Vraag & Antwoord

Games

PS3 - PlayStation 3

Anoniem
Hu'uruun
26 antwoorden
 • Jep, Sony is hard bezig aan hun derde console 8)

  Ik heb net de (nu nog rumour) specs gezien en mijn mond viel open. Echt een heerlijk ding wordt het.

  Allereerst komt er een "Cell" CPU in te liggen die gemaakt wordt door Toshiba/ IBM. Ik heb nog nergens kunnen lezen op welke frequentie die gaat opereren, maar ik vermoed ergens tussen de 1GHz ~ 2GHz

  Het geheugen:

  - 4 Yellowstone XDR-DRAM memory chips totaling [b:ed7ee8bfa7]256MB[/b:ed7ee8bfa7] with a combined bandwidth capacity of [b:ed7ee8bfa7]25.6GB per second![/b:ed7ee8bfa7]

  Veel meer heb ik nog niet kunnen vinden. Maar als Sony de PS3 een leukere launch-prijs meegeeft dan de PS2 toen (dik 1100GULDEN!!) dan wordt dit een leuk ding :P

  De PS3 staat gepland voor 2005
 • Dat ding komt pas over 2 jaar uit (in Japan). Tegen die tijd zal je wel pcs hebben van 4 Ghz, met 1 of 2 GB RAM een Geforce 8 kaart met 512 MB VGA geheugen en een HDD van 200GB of groter. Ik ben eigenlijk niet onder de indruk van de PS3.

  Ik hoop dat ik wel onder de indruk raak van de spelletjes, die geleverd gaan worden voor de PS3. De spelletjes dragen voor een belangrijk deel bij aan het succes.
 • Het is een console… vanuit dat oogpunt gezien is dit een erg grote stap die ze maken van PS2 naar PS3 specs… En een console heeft geen PC-prijs… dus mag je niet vergelijken.

  En over 2 jaar zitten we echt niet 3 generaties verder dan de GeForceFX… en 200GB drives hebben we nu ook al. :wink:
 • tweakers:

  Volgens GameSpot is het ontwerp van de Cell-processor zo goed als af. De ontwerpers van IBM, Toshiba en Sony hebben bijna de fase van 'taped-out' bereikt. Dit is de fase waarbij het ontwerp helemaal op papier staat en de eerste modellen gefabriceerd zullen worden. Dit betekent dat indien het proces geen verder tegenslagen zal onder vinden, de commerciële productie eind 2004 zal kunnen beginnen. Hiermee loopt de ontwikkeling van de Cell-processor zelfs iets voor op planning, omdat de streefdatum voor commerciële productie ergens in 2005 is vastgelegd.

  De geruchten over de kracht van de Cell-processor spreken van één Teraflop of meer FP-berekeningen. Dit is honderd keer zoveel als een 2,5GHz Pentium 4 doet in één seconde. Het gigantische rekenvermogen wordt bereikt door meerdere cores te integreren in de chip, zo zal de Cell-processor vier tot zestien processorcores bevatten. De 16-corevariant zal waarschijnlijk in de Playstation 3 worden geplaatst, terwijl de processors met een kleiner aantal cores bijvoorbeeld in een server gebruikt kunnen worden.

  Toch wel een beetje indrukwekkend :oops: :oops: :oops:
 • [quote:97704d4670="kajutsa"]Het is een console… vanuit dat oogpunt gezien is dit een erg grote stap die ze maken van PS2 naar PS3 specs… En een console heeft geen PC-prijs… dus mag je niet vergelijken.

  En over 2 jaar zitten we echt niet 3 generaties verder dan de GeForceFX… en 200GB drives hebben we nu ook al. :wink:[/quote:97704d4670]

  Als je elk half jaar een nieuwe GF hebt kan je in theorie een GF10 hebben in 2005, maar dat lijkt me sterk. Eerst maar kijken of ze dit jaar de GF6 halen.

  HDDs zullen op termijn vervangen door Serial ATA HDDs. Serial ATA HDDs zijn momenteel nog niet zo groot, maar dat zal de komende 2 jaar wel veranderen. Ik heb het vermoeden dat we over 2 jaar wel aan de 200-300GB zitten.

  Het blijft allemaal wel een beetje koffiedik kijken :wink:
 • Ja, maargoed dat is allemaal offtopic :roll:

  //Interessant artiekel dat je gepost hebt. Toch wel een beetje overtuigd dus? :wink:
 • [quote:394bcb759f="kajutsa"]Jep, Sony is hard bezig aan hun derde console[/quote:394bcb759f]

  Maar dit vond ik ook behoorlijk impressive:
  Letterlijke quote (hele artikel) uit de power unlimted:

  [quote:394bcb759f="Power unlimted Augustus 2003"]"Dont underestimatie the power of PlayStation" luidde de strijdkreet waarmee Sony Computer Enterteinment de concurrentie wegvaagde, de markt openbrak en een nieuw tijd perk inluidde.

  Het klinkt allemaal als een Galaxy far far away en mss is de term tijdperk ook niet echt de juiste. Maar met de intrede van Sony Computer Entertainment in de industrie is gamen hip gemaakt en werd een nieuwe doelgroep aangesproken. Een doelgroep die ervoor zorgde dat sony nummer één werd als het gaat om games. En sony denkt er nog niet aan op de lauweren te gaan rusten maar geeft haar visie, liever gezegd de visie van Ken Kutaragi (de vader van de PlayStaion) steeds meer vorm. Een visie die kortweg inhoudt dat je straks niet meer om een PlayStation heen kunt. In ieder huishouden zal een Playstaion het centrale Entertainment apparaat zijn. Een kleine maand geleden nam de visie van Ken Kutaragi dan ook daadwerkelijk een tastbare vorm aan. En kreeg het een naam; de PSX.

  [b:394bcb759f]CROSSOVER[/b:394bcb759f]
  De X in PSX staat voor çrossover' van electronics en games en dat dekt de lading van waar het apparaat toe in staat is. De PSX is de tuner-versterker van de toekomst. Het is een TV tuner, DVD speler, DVD recorder en PlayStation 2 ineen. Bovendien is het mogelijk om de PSX te koppelen aan je breedband internet aansluiting, is de PSX uitgerust met een harde schijf, is het mogelijk om memory sticks te gebruiken en kan je randapparatuur koppelen via de USB 2.0 unganen.
  Denk aan al de mogelijkheden die Sony met de PSX heeft. Je zet het apparaat aan als je TV wilt kijken, muziek wilt luisteren, het neemt je favoriete TV programma's op, je kijkt er films op, speelt games of je downloadt films en muziek. En zou het niet mogelijk zijn om de PSX te laten fungeren als een soort server voor de PS3?

  [b:394bcb759f]PSP[/b:394bcb759f]
  En waar past de PSP in dit plaatje? De PSP is geen handheld console zoals de GBA. Het is meer dan dat. Het apparaat probeert ook niet te concurreren met de GBA of de Nokia N-gage; de PSP heeft een veel grotere doelgrope, de doelgroep die games speelt op zijn GBA, belt met zijn N-Gae en muziek wil luisteren en films wil kijken op 'de walkman van de 21ste eeuw.'
  Dankzij de USB 2.0 uitgang die de PSP heeft, is het mogelijk om gegevens uit te wisselen met de PSX of om online te gaan waar de PSX dus als een soort server fungeert. Mss kun je dan zelfs je fovoriete opgenomen TV programma's op een memory stick laden en onderweg bekijken.

  [b:394bcb759f]STEALTH[/b:394bcb759f]
  Uit alles blijkt dat Sony een sorrt 'stealth' aanpak hanteert om de PSX en PSP aan de man te brengen. Ze zullen dan ook niet onder de noemer 'games device' worden verkocht. Hiermee voorkomt Sony dat haar apparaten alleen in de gameshops en speelgoedwinkels komen te liggen, en dat zou het apparaat ook recht doen er schuilt heel wat meer achter dan gamen alleen.
  En als je dan een PSX in huis hebt, is de stap om een PSP of een PS3 aan te schaffen een stuk kleiner geworden. De PSX, PSP en PS3 zijn niet afhanklijk vna elkaar maar staan wel in contact met elkaar. IEdereen die een PSX in huis haalt is een potentiële koper van een PSP of mss wel een PS3. En dat is de kracht van PlayStation, en die moet je niet onderschatten.[/quote:394bcb759f]

  Jochem
 • Ik hoop dan wel voor ze dat ze zich aan de specs houden, en die niet bijstellen zoals bij M$ is gebeurd. De XBox zou een GPU krijgen met een fillrate van minimaal 4000 mpixels, dat hebben ze nog lang niet gehaald.

  Als ik naar deze specs kijk dan zou je aan een console ziten die 8x zo veel kost als een PC op dit moment, ik vraag me af wat ze daar aan gaan doen?
 • Ik denk dat er een ge-limiteerde Cell-CPU in de PS2 komt, niet de duurste uitvoering zoals voor de servers dus.
 • Ach die PS2 zou ook zo indrukwekkend zijn. Op papier zal de CPU wel goed wezen, maar als ik hem zo naast mijn Dreamcast zet en iets als Soul Calibur opstart denk ik van oke … en dit is dan die PS2 met z'n revolutionaire dingen dat hij zelfs als supercomputer wordt ingezet blabla.
  Oftewel specs zeggen niks, het is wat de game ontwikkelaars eruit weten te halen.
  Maar goed, eer die PS3 hier is zijn we weer wat jaren verder … ik ben benieuwd :)
 • Idd … wat heb je aan een supersnelle processor als je er niks van terugziet ?
  Die getallen klinken dan wel indrukwekkend, maar bedenk dat een 2GHz cpu zo'n beetje standaard is op *dit* moment. Alhoewel een specifiek platform als een console best wel wat meer kan dan een vergelijkbare pc, moet men er wel langer mee verder kunnen.

  Die PSX vind ik maar niks vanwege het feit dat het makkelijk te verwarren is met het 'nieuwe' model van de eerste playstation dat ook PSX genoemd wordt …
  Daarnaast lijkt het me te veel op een gadget dat door Telsell verkocht gaat worden dan een apparaat dat je gewoon wilt hebben.
 • [quote:ee106ed999="Speedy"]Ach die PS2 zou ook zo indrukwekkend zijn. Op papier zal de CPU wel goed wezen, maar als ik hem zo naast mijn Dreamcast zet en iets als Soul Calibur opstart denk ik van oke … en dit is dan die PS2 met z'n revolutionaire dingen dat hij zelfs als supercomputer wordt ingezet blabla.
  Oftewel specs zeggen niks, het is wat de game ontwikkelaars eruit weten te halen.
  Maar goed, eer die PS3 hier is zijn we weer wat jaren verder … ik ben benieuwd :)[/quote:ee106ed999]

  OK, en als game ontwikkelaars nou belemmerd worden door een console die bijvoorbeeld moeite heeft met het wegwerken van Anti aliasing. De kwaliteit van de GFX hangt wel degelijk af van de console. Ga maar eens een multi-platform game vergelijken op alle 3 de consoles. Op de PS2 heeft een game (zoals bijvoorbeeld Enter the Matrix) het meeste last van AA. De Gamecube en Xbox waren er gewoon later dan de PS2 en zijn sneller/ beter en daarom ziet het daarop wat beter uit.
 • PS3 is geen PSX, PSX is de home entertaiment versie van de PS2 (met DVD brander en weet ik het voor troep voor veel te veel).

  En tuurlijk hangt de kwaliteit van de graphics af van de console, maar veel ontwikkelaars halen gewoon bij lange na niet het uiterste uit de console. Heb hier Sonic Adventure 2 op m'n Cube, op de Dreamcast ziet het spel er net zo uit EN loopt beter. Of neem Gran Turismo 3, dat spel ziet er erg goed uit en daar wordt ook denk ik de max van de PS2 wel bereikt, echter dat is een uitzondering, veel titels zijn gewoon grafisch een stuk minder terwijl er dus wel meer in de console zit. Na zoveel jaar mag je van ontwikkelaars toch ook wel verwachten dat er wat meer uit de PS2 wordt gehaald.
 • [quote:2e84d0090a="Speedy"]PS3 is geen PSX, PSX is de home entertaiment versie van de PS2 (met DVD brander en weet ik het voor troep voor veel te veel).

  En tuurlijk hangt de kwaliteit van de graphics af van de console, maar veel ontwikkelaars halen gewoon bij lange na niet het uiterste uit de console. Heb hier Sonic Adventure 2 op m'n Cube, op de Dreamcast ziet het spel er net zo uit EN loopt beter. Of neem Gran Turismo 3, dat spel ziet er erg goed uit en daar wordt ook denk ik de max van de PS2 wel bereikt, echter dat is een uitzondering, veel titels zijn gewoon grafisch een stuk minder terwijl er dus wel meer in de console zit. Na zoveel jaar mag je van ontwikkelaars toch ook wel verwachten dat er wat meer uit de PS2 wordt gehaald.[/quote:2e84d0090a]

  Bij metal gear solid 2 hebben ze alles uit de PS2 gehaald. Meer zit er gewoon niet in. Ik denk dat de PS2 zijn beste tijd wel gehad heeft. Zeker als je bedenkt dat een spel als Half Life 2 in aantocht is.
 • [quote:05b298ddd0="Speedy"]PS3 is geen PSX, PSX is de home entertaiment versie van de PS2 (met DVD brander en weet ik het voor troep voor veel te veel).[/quote:05b298ddd0]Weet ik, maar ik wilde hier gewoon nog even melding van maken. En om er nu een topic over te starten… mwah, dus dacht ik: "past hier wel een beetje bij."

  Jochem
 • [quote:0ad9cfbbfa="bigstaal"][quote:0ad9cfbbfa="Speedy"]PS3 is geen PSX, PSX is de home entertaiment versie van de PS2 (met DVD brander en weet ik het voor troep voor veel te veel).

  En tuurlijk hangt de kwaliteit van de graphics af van de console, maar veel ontwikkelaars halen gewoon bij lange na niet het uiterste uit de console. Heb hier Sonic Adventure 2 op m'n Cube, op de Dreamcast ziet het spel er net zo uit EN loopt beter. Of neem Gran Turismo 3, dat spel ziet er erg goed uit en daar wordt ook denk ik de max van de PS2 wel bereikt, echter dat is een uitzondering, veel titels zijn gewoon grafisch een stuk minder terwijl er dus wel meer in de console zit. Na zoveel jaar mag je van ontwikkelaars toch ook wel verwachten dat er wat meer uit de PS2 wordt gehaald.[/quote:0ad9cfbbfa]

  Bij metal gear solid 2 hebben ze alles uit de PS2 gehaald. Meer zit er gewoon niet in. Ik denk dat de PS2 zijn beste tijd wel gehad heeft. Zeker als je bedenkt dat een spel als Half Life 2 in aantocht is.[/quote:0ad9cfbbfa]

  Waar zit jij toch over te praten, man? Ten eerste is Metal Gear Solid best zielig kwa GFX, ik vind echt niet dat met dat spel het uiterste uit de PS2 gehaald wordt. En wat heeft een PC game als HL2 te maken met de PS2? :roll:
 • *goh* een spel dat voor de huidige generatie pc's (die ook nog eens 10x zo duur zijn dan de console) is geschreven heeft betere graphics dan een console van een paar jaar oud …
  Do'h … als dat niet zo was dan was het wel heel erg gesteld.

  Dat een multi-platform spel er niet op elke variant er goed uit ziet komt omdat er in 9 van de 10 gevallen gewoon geen tijd is om het spel te optimaliseren voor de betreffende console. Hetzelfde geld voor ports, want meestal is dat gewoon een lekker 'goedkope' manier om een paar extra spellen te maken.
 • Ja dus? Je krijg gewoon op iedere console een "zelfde" versie en daarom kun je zo goed zien waarop hij het beste eruit ziet :wink:
 • Beetje "a-technische" opmerking imho. Je snapt toch ook wel dat als je een port maakt naar een ander platform, je bepaalde features niet gebruiken kan omdat het grafische gedeelte niet identiek is? Als je dan vervolgens mij een port geen optimalisaties voor het nieuwe platform invoert, dan heb je idd eenspel wat er slechter uitziet. Maar dat zegt dus niks over die andere console.
 • Ja, maargoed denk jij nou echt dat ze bijvoorbeeld bij enter the matrix of Lotr: two towers de games niet aan de consoles hebben aangepast? Nee, dat gaat er bij mij niet in. Zo goedkoop zijn ze ook weer niet bezig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.