Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

processor koeler op raedon 9700

Anoniem
Alexander Online
21 antwoorden
 • ik heb nu een boxed koeler op mijn xp 2500 zitten maar daar wil ik een nieuwe voor kopen. en dan dacht ik dan kan ik mijn processor koeler op mijn raedon 9700 zetten maar hoe kan ik die bevestigen?
 • op de hoekjes 1 seconde lijm en als koelpasta artic silver 3 dan heb je een hele mooie overclock kansen hehehe :lol:
 • [quote:e52097c6b1="ruco"]ik heb nu een boxed koeler op mijn xp 2500 zitten maar daar wil ik een nieuwe voor kopen. en dan dacht ik dan kan ik mijn processor koeler op mijn raedon 9700 zetten maar hoe kan ik die bevestigen?[/quote:e52097c6b1]Meen je dit seriuus? Wat is daar nouw de logica achter? Een procesor koeling is nog grooter dan een nVida FX kooler! De standaart koeler is toch genoeg?
 • [quote:a3aace38ed="General X"][quote:a3aace38ed="ruco"]ik heb nu een boxed koeler op mijn xp 2500 zitten maar daar wil ik een nieuwe voor kopen. en dan dacht ik dan kan ik mijn processor koeler op mijn raedon 9700 zetten maar hoe kan ik die bevestigen?[/quote:a3aace38ed]Meen je dit seriuus? Wat is daar nouw de logica achter? Een procesor koeling is nog grooter dan een nVida FX kooler! De standaart koeler is toch genoeg?[/quote:a3aace38ed]
  voor overklokken koelt de cpu koeler toch beter dan de standaard vga koeler, aks je de pci sloten niet gebruikt dan maakt de grote toch weinig uit?
 • dus secondelijm op de hoekjes en dan koelpasta. goed en zou dat een beetje goede overklok geven?
 • Je meent het dus echt. Maar ik denk niet dat je geheugen er iets mee opschiet. Maar waar wouw je de stroom vandaan hale? Een Proc koeler heeft een speciale aansluiting met een Temp sensor die op het mobo past, die zit volgens mij neit op een VGA kaart.
 • is het gewicht van een cpu koeler niet te hoog? ik zou er dan in elk geval voor zorgen dat het zooitje extra ondersteuning heeft.
 • general waar zijn je hersens ooit is van soldeeren gehoort

  ik heb ook een cpu koeler op mijn vga koelt lekker strak

  oja mijn gehewugen heb ik oude cpu sinks op gedaan en heb het dingetje onder de fans geplaats jep dan kan je overclocken :P
 • ik heb één aansluiting voor cpu koeler op mijn mobo en één op mijn voeding dat gaat dus prima. en als processor koeler dacht ik aan de slk-900 en daar gaat toch een gewone casefan op? en voor het mem van mijn gpu kan ik toch gewoon heatsinkjes gebruiken?

  ps waarom denkt iedereen dat ik het niet meen als ik een nieuwe koeler koop voor mijn processor heb ik mijn oude boxed processor koeler over dan zit ik daar maar mee. mischien kan ik dan met mijn videokaart koeler mijn southbridege koelen of ben ik dan heel gek bezig?
 • [quote:7110089006="jackdegek"]is het gewicht van een cpu koeler niet te hoog? ik zou er dan in elk geval voor zorgen dat het zooitje extra ondersteuning heeft.[/quote:7110089006]
  volges mij heeft 2fast het ook en hij had er (naar mijn weten) geen problemen mee
 • ik heb ook nog een Pentium 1 sinkje over daar kan ik wel 6 blokjes uitzagen. hoeveel heb ik er nodig voor geheugen?
 • [quote:6e9243426a="ruco"]ik heb ook nog een Pentium 1 sinkje over daar kan ik wel 6 blokjes uitzagen. hoeveel heb ik er nodig voor geheugen?[/quote:6e9243426a]
  moet je even de grote van de geheugen chips uitmeten, en de geheugen chippies tellen. ik denk dat het er 8 zijn maar soms zijn het er ook maar 4
 • nu lukt het overklokken mog niet echt ik krijg al lichte artifacts als ik hem op 9700 pro speeds zet :evil:
 • Het kan wel, 2fast van dit forum heeft het ook al gedaan.

  [img:215f31f579]http://www.clubs.nl/ClubsData/197940/incoming/kaart.JPG[/img:215f31f579]

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=90233&highlight=radeon+9700
 • ik zou em wel met schroeven vastzetten. Hoe ik het heb gedaan (met m'n GF4 mx):

  -oude koeler eraf halen.
  -GPU schoonmaken (koelpasta eraf)
  -kijken waar de gaten zitten in je videokaart, op die plaatsen heb ik in de heatsink 2 gaatjes geboord, met schroefdraad.
  -koelpasta erop
  -nieuwe heatsink erop gezet
  -vast gezet met 2 schroeven
  -tussen de kop van de schroef en de printplaat een stukje plastic om kortsluiting te voorkomen.

  succes :)
 • de vinnen van de heatsink van een xp 2500 zitten toch veel te dicht bij voor schroeven?
 • Misschien kan er door de vinnen heen worden geschroeft. Btw, core ocen levert meer op dan het geheugen. Je kunt toch onafhankelijk ocen.
 • klopt het dat ik nu zonder extra koeler mijn raedon 9700 niet naar pro settings kan overklokken. het lukt wel maar ik krijg bij 3dmark lichte artifacts. (ik heb wel 5 casefans)
 • Meestal lukt dat wel. Waarschijnlijk heb je een gelocked bios. Oc alleen core en kijk hoe hoog je kan komen. Als het zwarte strepen worden of checkers is de temperatuur denk ik een probleem.
 • overclocken lukt wel alleen als ik hem op pro setting zet krijg ik een beetje gekke kleurtjes bij sommige tests en als ik nog hoger zet strepen ook gewoon in windhoos

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.