Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe videokaart, welke te kiezen?

Anoniem
rickNLWL
11 antwoorden
 • Ik ben op zoek naar een nieuwe videokaart voor mijn systeem wat ik in elkaar aan het zetten ben. Ik wil er de nieuwste en aankomende games goed mee kunnen spelen. Waar kan ik het beste voor gaan? Nou komt natuurlijk iedereen gelijk aanzetten met de 9800 Pro, maar die is echt onbetaalbaar. Wat is goed en betaalbaar? Alvast bedankt ;)

  Mvg,

  Arwen
 • Het zou handig zijn als je:

  1. Je budget vermeldde.
  2. Je huidige systeem gaf (je kan natuurlijk een supersnelle 3dkaart erin stoppen, maar als je overige hardware het niet bijhoudt…)

  Off Topic: Hoera! Een LOTR fan :D (Arwen…)…
 • En kijk ook eens verder in dit forum. Er zijn hier namelijk al heel veel adviezen over gegeven. Je zult dan ongetwijfeld veel extra informatie opdoen. Kijk dan nog eens of je nog vragen hebt.
 • Mijn budget ligt rond de 200 euro. Het mag natuurlijk ietsjes hoger zijn, of natuurlijk lager. Ik wil met mijn videokaart graag zo lang mogelijk bijblijven, dus met wat voor een kaart zit ik goed? Ik hoor hier negatieve dingen over de 9600Pro, kan ik dus beter voor een 9800 gaan? Moeilijk… :P
 • ja je kan voor een 9800 kaan ipv 9600 pro.
  9600 pro is slomer als 9500 non pro
 • Ik zou voor de 9800/9700 non-pro gaan (9700 non-pro ligt volgens mij rond de 200 euro, maar is schaars aan het worden)… Zo niet verdient een 9500 PRO de voorkeur boven een 9600 PRO, maar die (de 9500 PRO) is al heel erg schaars.

  Maar vertel even over je huidige systeem!
 • Wat is eigenlijk het preciesie verschil tussen bijv. een 9800 Pro en een non pro? Is het waard om een pro te kopen of heb je aan een 9800 non pro ook genoeg?
 • [size=24:ecb87ac142]Lees deze FAQ eerst voor dat je wat post! [/size:ecb87ac142]

  Daar staat het antwoord op je eerste vraag in. :)


  Ik zou voor de non-pro gaan, de extra 100 Euro die je voor een 9800 PRO neerlegd is het niet waard vergeleken met het prestatie verschil tussen de 2
 • Ah okey, het verschilt dus alleen in de kloksnelheid. Heeft het verder wel de zelfde tv-out mogelijkheden e.d.? En maakt het uit van welk merk ik hem neem? De Club3D'tjes zijn nameljk stukken goedkoper dan neem bijv. de Hercules :)
 • Wat heb je voor systeem geef je specs is.

  ik zou gewoon een R9800 kopen als je systeem dat toelaat…
 • [quote:de4e90017c="Arwen"]Ah okey, het verschilt dus alleen in de kloksnelheid. Heeft het verder wel de zelfde tv-out mogelijkheden e.d.? En maakt het uit van welk merk ik hem neem? De Club3D'tjes zijn nameljk stukken goedkoper dan neem bijv. de Hercules :)[/quote:de4e90017c]
  het verschil tussen merken is de koeling op je kaart en vaak d emeegeleverde software, als je de software die hercules meeleverd niet nodig hebt kan je beter voor de Club3d gaan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.