Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe Monitor nou al krassen ?

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe monitor het betreft een Compaq P700 17'' Met een Trinitron beeldbuis- nou komt het er zaten vette vigners op ik geprobeerd ze met een doekje weg te werken is gelukt… maar nou zie ik dat er krassen op zitten :( er zitten ongeveer al c.a. 10 krassen op Krijg ik deze krassen nog weg ? Ik weet niet of er een dubbele laag op de monitor zit.. Alvast Bedankt. PS: Klopt het dat als ik de monitor probeer te reinigen en ik prongelijk met m'n nagels heel zachtjes de monitor aanraak er ook al krasjes opkomen >?
 • Waarschijnlijk zit er op jouw monitor een soort anti-reflectie laag. Deze laag beschadigd inderdaad nogal snel. Je hebt de monitor schoongemaakt met een doekje, ik neem aan dat je hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen hebt gebruikt?
 • Gewoon Schoonmaakmiddel .. En als ik aan het computeren ben dan zie ik de krasssen niet.. :P Ik wist niet dat een Trinitron Beeldscherm zovlug beschadigde :roll:
 • Moet ik me aan de krassen ergeren of niet ? en kan het kwaad voor de monitor dat er krasjes op de anti -refelctie laag zitten ?
 • Het lijkt me voor de rest geen groot probleem, zeker als je tijdens het computeren geen last hebt van de krassen. De krasjes hebben m.i. voor de rest geen invloed op de werking van je monitor.
 • OKe , Ik hbe trouwens nog eventjes gekeken voor de zekerheid als ik gewoon recht tegen de monitor op kijk zie ik maar 1 krasje maar als ik aan de zijkant van het beeld kijk dan zie ik wel de krassen :-? Ik neem aan dat dat normaal is ? :-?
 • [quote:b2dfeab5aa="Senior"]OKe , Ik hbe trouwens nog eventjes gekeken voor de zekerheid als ik gewoon recht tegen de monitor op kijk zie ik maar 1 krasje maar als ik aan de zijkant van het beeld kijk dan zie ik wel de krassen :-? Ik neem aan dat dat normaal is ? :-?[/quote:b2dfeab5aa] Maar verder is het een duidelijke mooie monitor.. :P
 • als je van opzij kijkt zie je door de lichtval de krasjes beter, lijkt me.

  Ik heb zelf ook wel met triniton beeldbuizen gewerkt, het zijn inderdaad erg mooie monitoren
 • Met een papieren doekje kun je de coating al beschadigen en een willekeurig "schoonmaakmiddel" zou ik al helemaal niet gebruiken. Bij Mycom wordt "Screen99" verkocht, dat is wel veilig.
 • Je kunt ook gewoon een schoonmaak doekje pakken, onder de hete kraan doen en daarmee het scherm schoonmaken. Daarna met een handoek afdrogen. Zo doe ik dat altijd en ik heb geen krasjes in 3 jaar dat ik mn beeldscherm heb 8)

  Is het eigenlijk zo dat elk scherm een plastic laag heeft? Want het is wel vreemd dat ik in zoveel jaar nergens last van heb en iemand anders binnen een paar weken al met een net nieuw scherm :-?
 • De coating van Diamontron/Trinitron-schermen is nogal gevoelig. Vooral Iiyama heeft daar last van, er zijn zelfs verhalen van gebruikers die de coating met voorzichtig poetsen er compleet af haalden.

  Een scherm zonder coating kan veel meer hebben, zelfs Glassex, een middel dat dodelijk is voor veel moderne schermen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.